Kvaliteta življenja

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Spoštovano občinstvo,

pod vtisom vsesplošnega jam(b)ranja in pljuvanja, kako zelo je v naši deželici vse zavoženo in kako smo nekje v rangu Severne Koreje in Somalije, sem z zanimanjem prebral naslednje rezultate.

1) Numbeo Quality of Life Index za leto 2017 - Republika Slovenija na desetem mestu.

https://www.numbeo.com/quality-of-life/rankings_by_country.jsp

2) Inequality-adjusted Human Development Index (IHDI) za leto 2016 - Slovenija na dvanajstem mestu.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_inequality-adjusted_HDI

3) Best countries to be born a girl - Slovenija na sedmem mestu.

http://www.newsweek.com/revealed-best-and-worst-countries-be-girl-508187
http://www.telegraph.co.uk/wom...its-not-the-uk/

Se opravičujem za tale neumesten intermezzo - prosim, nadaljujte s pljuvanjem in jam(b)ranjem.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.957
-8.676
113
Alter jamrači mode on
To so vse priredili komunisteki. Zihr! Glavni je pa palček iz Murgelj.
Alter jamrači mode off

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
zmaga.gif

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.220
3.633
113
zmaga.gif

Se strinjam.

Ugotovitev velja seveda samo za zaposlene v javnem sektorju.
Njim nikoli ni bilo hudega, zdaj pa sploh ne. Službica do penzije, če hočeš delati lahko delaš, če ne pač ne, malo mutenja po strani, vse bonitete... ...res lepo.
Krediti 20+ let brez težave, se kupujejo stanovanja kot 2007, skratka svet je lep...
...zasebni sektor pa... ...ja saj plače so trenutno še kar OK, samo dela je pa zdaj res že preveč

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ni razlike javno-zasebno. Prej bi rekel da je v zasebnem bolje. Ko sem iskal mojstre za fasado, instalaterje, keramicarje.... jih ni za dobit. Ce pa ze pride pa nabije ceno kot da je zlatar.

Resno- imas povsod isto nekdo se pase v javnem nekdo v zasebnem. Imas ljudi ki delajo tudi v javnem sektorju za slabo placo. Zdravstveni tehniki, gasilci, policaji delajo za minimalca. Placo jim zvisajo dodatki za praznike in nedelje in nocne pa dogurajo mogoce do 900 evrov. Dvomim da ves ti v privatnem sektorju kako je delati za praznike...m je pa tako vsak sposoben delavec v privat sektorju si lahko najde dobro placano sluzbo. Malo se zamisli
wink-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.586
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Jaz se tudi ne bom pritoževal
smile-1.gif
.
Odkar manj gledam sranje od politikov, je prav super.

ne samo politiki, prej ko se nehaš obremenjevat z mnenji drugih, na vseh ravneh, boljše je
zmaga.gif

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
173
20
18
pošteno povedano... ne bi zamenjal z nobenim švicarjem ali pa jodlarjem....
in ne... nisem iz javne uprave

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.220
3.633
113
Stari, sem se zamislil totalno
grin1.gif
...
...predvsem pa mi ne uspe dognati kje je ta zasebni sektor, kjer se zaposleni "pasejo".

mistique

Guru
16. jun 2009
13.765
1.572
113
Emona / Carnium
To je v taistem privat sektorju, kjer se dela nadure zaradi nesposobnega managementa. Torej, eni se pasejo, drugi pa garajo. Razmerje je lahko tudi 80-20 za parazite.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Sigurno na prvih petih mestih zgornjih lestvic ni javnega sektorja, verjetno v avstriji, na danskem, nemciji... sploh ne obstaja. Vprasajte alter.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.921
113
v lokalni ostariji
doctorz, dej no.. keramičarji so zlatarji? pa fasedrji? pa gradbinci na splošno a ne. mal dilc zbije pa zakasira 100.000. pa mehaniki majku jim šalabajzersku. samo informatik, birokrat, arhitekt itd so podcenjeni. ker za načelni projekt (naj bi če bi ko bi) pokasijajo par 10.000€... a ne...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.886
6.540
113
Citat:
Uporabnik Dygscxpixm pravi:
Spoštovano občinstvo,

pod vtisom vsesplošnega jam(b)ranja in pljuvanja, kako zelo je v naši deželici vse zavoženo in kako...

to ni tako vsesplošno slovencko kot alterjevsko očitno:
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/2454743/page/0/fpart/1/vc/1

ampak to je pa najbrž tudi samo zato, ker Janez ne premore alterjevskega intelekta in ne zna razmišljati, da bi naumil, da mu gre v resnici zelo slabo in da tle ni za živeti.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.765
1.572
113
Emona / Carnium
Pri nas je podcenjen vsak poklic, z izjemo tistih, ki so nam vsiljeni, kot avtoritativni oz. so "nujni", kot so npr. zdravniki in drugi bogovi.
V IT-ju je nabor v izvajalca usmerjenih trditev takšen:
- a lahko popust?
- dober dan
- rabim rešitev
- a se da brez računa? (kot da kaj spremeni)
- predrago
- a lahko na obroke
- predrago
- zakaj pogodba?
- predrago
- ok
- rabim še to pa to pa to
- wtf a to mi boš računal ekstra?

Jamranje pa pride, ko izvajalci takšnim "naročnikom" ne rečejo odjebi u skokovima. Najslabše pa je, da se iz takšnega razvije en splošni odnos, tudi s strani izvajalcev (te bom nategnu še preden ti dam popust) in potem imamo gospodarsko klimo, kjer se tujci z denarjem ne počutijo dovolj dobro, da bi zapravljali...folk se loteva sam šraufat, betonirat, montirat,...

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Pri nas je podcenjen vsak poklic, z izjemo tistih, ki so nam vsiljeni, kot avtoritativni oz. so "nujni", kot so npr. zdravniki in drugi bogovi.
V IT-ju je nabor v izvajalca usmerjenih trditev takšen:

Jaz mislim drugače. Sem iz IT foha in vidim ta problem, ki ga omenjaš. Ampak, "nujni" niso samo dohtarji in drugi bogovi, ampak so tudi recimo električar, vodovodar, keramičar... v bistvu vsi, razen IT!
Ko pride nek majster pa ti položi ploščice, noben ne teži če bi dal 50% popusta... vprašajo če lahk brez računa in to je to.

Jaz recimo dobim projekt za kakšno spletno aplikacijo in ocenim delo - takoj 3.14zde začnejo težit kje je popust. Ko jim pokažeš specifikacijo samo debilno gledajo in te sprašujejo zakaj tega ne moreš narediti v parih klikih, ker oni so pa videli da se da vse naklikat, al pa so slišali da je za nekoga en postavil spletno stran v dnevu, dveh in to na črno za mal več kot 100 eur; v istem momentu pa jim ni problem scolat enmu keramiku, za 3 dni dela 1000€...

torej,
problem, ki ga vidim je v tem da se pri nas IT znanje ne ceni. Še =benim maserkam noben ne teži če bi dala 50% popusta!
Ko pa nek programer dela na projektu 300 ur pa samo debilno gledajo kolk je dost in kolk to stane. Ja 3.14zda, pol pa sam nared če je tko simpl.
jezen.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.231
2.837
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Alter jamrači mode on
To so vse priredili komunisteki. Zihr! Glavni je pa palček iz Murgelj.
Alter jamrači mode off

Po mojem opažanju ravno Jugo nostalgiki in wanna be komunisti najbolj jamrajo za dobrimi starimi časi, ko smo vse imeli in kako je zdaj vse grozno.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ja no, tisti, ki niste živeli tistih časov boste bolj težko jamrali za tistimi časi..drgač pa, gledanje s psihološkega aspekta, pa to "jamranje" ni glih dobesedno jamranje za načinom življenja, ampak izguba mladosti in posledično sentimentalno oziranje nazaj v pretekle čase- to je to.

Drgač pa prinese vsako obdobje v življenju (če imaš srečo, da ga dovolj dolgo živiš) raznorazna presenečenja in izzive..
Pa še to-tisti, ki pravijo, kako je bilo prej (recimo v socializmu) težko živeti, lahko o njih rečemo samo to-že takrat so bili jebivetri, lenuhi in postopači, sedaj v "novem" sistemu pa niso nič boljši in izkoriščajo sedanje stanje samo za nabijanje po preteklih časih.
In v temu so nekateri zelo hinavski in brezobzirni-začenši kar od Janše navzdol..

Nazadnje urejeno: