Kvaliteta vs. estetika

Kerega bi kupili?

• Skupaj glasov
    102
  • Glasovanje je zaprto .

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
in tebe se tiče kaj drugi kupujejo, ker...?
confused-1.gif

pa preden se spraviš take poste pisat, si prej preberi kaj sploh pomeni statusni simbol
bonk.gif

jz bi kupu avti ki bi mi bil všeč, ker ni šanse da bi imel neki kar mi vizualno ne odgovarja
ne-ne-1.gif
še posebi ker bi to jz meu in noben drug

To recimo pomeni, da obstajajo razni Korli (ime popolnoma naključno izbrano), ki si s kelnersko (npr.) plačo težko privoščijo spodoben avto in se potem zapufajo, da si kupijo alufelge in ogromen spojler, kar potem namontirajo na svojo koreto. Ta avto potem seveda ne zdrži obremenitve kake hitrejše ceste, zato težko že iz Fužin pride in onkraj obvoznice sploh še ni bil. Zaradi tega tudi očitno foušijo tolče po vsem, kar ni ljubljanskega in betonskega. Tisti avto je potem njegov statusni simbol, ker je po osebnem statusu kmet. Dovolj jasno povedano?

Za vse ostale pa - Dacia oz. Thalia sta samo primera grdote avta, vse ostalo glede prve izbire je tip top, najboljša možna mašina, neuničljiva z ekstra majhno porabo.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
torej te je sama faušija. nič novega pri tebi
priden.gif

P.S. a boli k ma ubogi kelnar bolšo plačo kot ti?
confused-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Kupil bi lepši oz. dražji avto. Kolko da moški nase in svoje ime, tolko da na avto. In enako za žensko,
kolko da ženska nase in svoje ime, tako se tudi oblači in da se navzven vidi kultiviranost.

Je pa tudi res, da z dragim avtom ponavadi tudi pride kvaliteta.

Kaj pa je lep avto pa je spet problem ocenti, to je realtivno.

Je pa eno dejstvo; še nisem videl urejenega, izobraženega, z okusom oblečenega dedca v loganu ali thaliji.
In zdaj nevem ali je to naklučje ali nevem kaj, ampak ženske v malih avtih višjega cenovnega ranga so same mačke.

Osebno še nisem videl grde babe v dobrem malem avtu. Vrjetno so, ampak v manjšinah.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik PNG pravi:
sej ko se pelješ itak ne vidiš avta od zunaj
grin1.gif

Drugi ga vidijo zato se gre. Resnica je taka, da če ti recimo "kandidiraš" za župana ljubljane,
ali pa celo za predcednika slovenije, se enostavno nemores pripeljat v starem sejatu. Negre,
ker v ljudeh zbudiš nezaupanje. Kako bo državo vodil nekdo, ki niti nima za pošten avto.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kupil bi lepši oz. dražji avto. Kolko da moški nase in svoje ime, tolko da na avto. In enako za žensko,
kolko da ženska nase in svoje ime, tako se tudi oblači in da se navzven vidi kultiviranost.

Je pa tudi res, da z dragim avtom ponavadi tudi pride kvaliteta.

Kaj pa je lep avto pa je spet problem ocenti, to je realtivno.

Je pa eno dejstvo; še nisem videl urejenega, izobraženega, z okusom oblečenega dedca v loganu ali thaliji.
In zdaj nevem ali je to naklučje ali nevem kaj, ampak ženske v malih avtih višjega cenovnega ranga so same mačke.

Osebno še nisem videl grde babe v dobrem malem avtu. Vrjetno so, ampak v manjšinah.

Če imaš v glavi praznino in poln koš manjvrednostnih kompleksov pač rabiš nemški avto in lepo obleko, da te kdo jemlje resno. Ne rabimo vsi tega...
priden.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:

Za vse ostale pa - Dacia oz. Thalia sta samo primera grdote avta, vse ostalo glede prve izbire je tip top, najboljša možna mašina, neuničljiva z ekstra majhno porabo.

Raje za ta denar kupim rablenega g4. Bolj varen, lepši, nemški, pa tut varčen. Pa še sram me nebi rablo bit
na semaforu.

Dajte si enkrat vzet čas (bom goovril za mariborčane, ker Lj socio. scene ne poznam), ko stojite recimo v
gužvi in so okoli in okoli vas avti. pa glejte malo folk v teh dačijah in logancah. Kaka rasa tu not sedi... Zabuhli v obraz,
zašvicani, ženske ponavadi zavaljenke, z dvema frocoma oblečenima tak-tak, ponavadi z kakega "Lejnarta",
Lovrenca na pohorju, Ruš (kjer na papirih domujem sam, btw...), pač ta nazadnjaški narod. Tu denar in socialno stanje
nimata veze. Tu se gre za primitiven folk, derejo se po trgovinah, froci nevzgojeni, skratka katastrofa od folka. (sem spada
tudi večina Daewoojevcev, hjundajevcev, kij in podobenga) - Da nebo kregarije rekel sem večina, izjeme obstajajo!
In sorazmernost z to primitivnostjo in načinom neumne vožnje (brez blinkerov, in podobni felerji) niso naklučje!
Pol pa poglejte kake umirjene družine v raznih drugih vozilih iste cenovne varjante, recimo 3 leta stari megani, fokusi,
leoni, pač vse ostalo kaj je rabljeno po 10k€, kaka je razlika... Človek nebi mogo vrjet. Jaz vbistvu teh ljudi z temi
thalijami sploh več ne gledam, ker enostavno ne trpim pogleda da tak folk v slo obstaja. Da smo še slovenci vedno
tako primitiven narod (večina je kul). Enostavno jih preziram, saj me spravijo v slabo voljo. S sestro jih imenujema
podrasa. Ponavadi jih kličema "Dajwujevci" ali "Teta Mica" (mama tako teto), folk za prezirat, jaz bi jih uvozil v
rumunijo al pa makedonijo, ker tam še živi tak folk.

Mejte me za rasista, ampak sem pa vrjetno tu med redkimi če ne edini, ki ti upa napisat, brez zadržžkov.
Povem tako je, in tako čutim. In vem da nisem edini.

In ne nimam se za nič več in za nič manj, le kultiviran sem, in vsaj skušam bit povprečen evropejec.

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:

Če imaš v glavi praznino in poln koš manjvrednostnih kompleksov pač rabiš nemški avto in lepo obleko, da te kdo jemlje resno. Ne rabimo vsi tega...
priden.gif

Jaz si nekak komplekse prej zdravim z šolo kot pa avtom. Da pa mi je avto med primarnimi, ker je pač to
kot recimo nek hobi, neka stvar ki me spravi v dobro voljo s tem ko ga vozim, pa...

Kot rečeno; rečte mi karkoli, sem pa vsaj odkrit. Začuda bom vrjetno edini v tej temi tak.

Delam na tem da bom nekoč presneto dobro živel, zato hodim v šolo in delam že od 15tega leta.
Če ti pa gre moj BMW v nos, pa te lahko potolažim da mi ga je ata kupo.
Ti ga vrjetno enbi hotel vozit, če bi ga dobil za božično darilo. Nebi ga ne?

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik PNG pravi:
sej ko se pelješ itak ne vidiš avta od zunaj
grin1.gif

Drugi ga vidijo zato se gre. Resnica je taka, da če ti recimo "kandidiraš" za župana ljubljane,
ali pa celo za predcednika slovenije, se enostavno nemores pripeljat v starem sejatu. Negre,
ker v ljudeh zbudiš nezaupanje. Kako bo državo vodil nekdo, ki niti nima za pošten avto.

Nisi razumel ...

Za ta grd avto bi vsi vedeli, da je brez dvoma najboljše, kar je trg kadarkoli ponudil. Samo glede zunanjosti ga primerjamo z grdimi avti. Če je npr. BMW petka tebi najboljši avto ever, potem to pomnoži z 10 in vse skupaj zapakiraj v zunanjost od Dacie npr (pa ne mislim kvalitete pleha, ampak samo dizajn). Razumeš zdaj?

Jaz bi takoj volil takega kandidata, ker bi imel občutek, da ga fasada ne zanima, ampak da več na vsebino.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:

Jaz bi takoj volil takega kandidata, ker bi imel občutek, da ga fasada ne zanima, ampak da več na vsebino.

Država v razvoju rabi izgled, vsebina pride sčasoma.

Mi je pa všeč kako razmišljaš.

Zdaj pa poglej še s te strani:

Kaj bi ti raje vženil, hudo babno, super postava, total luškana, pa neinteligentno, al bi raje vzel malo debelo zašvicano
pujso, ki je doktorca, pravnica, kakorkoli, inteligentna pametna...

Primerjava je ista. Gre se samo za izgled, al samo za kvaliteto.

Jaz spet ostajam pri izgledu. (vbistvu mam dejansko bolj neinteligentno babo)

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:

Država v razvoju rabi izgled, vsebina pride sčasoma.

Mi je pa všeč kako razmišljaš.

Zdaj pa poglej še s te strani:

Kaj bi ti raje vženil, hudo babno, super postava, total luškana, pa neinteligentno, al bi raje vzel malo debelo zašvicano
pujso, ki je doktorca, pravnica, kakorkoli, inteligentna pametna...

Primerjava je ista. Gre se samo za izgled, al samo za kvaliteto.

Jaz spet ostajam pri izgledu. (vbistvu mam dejansko bolj neinteligentno babo)

butaste primerjave
ženo vedno lahko varaš......
država pa si ne more sposodit od sosede imidža ali kvalitete

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Jst bi vzela lepši avto ob predpostavki, da je tut ta dober, čeravno ne tako dober kot grdavselj...če je pa lep avto kripa in se kvari, itn., potem itak, da grdavslja vzamem. Estetika mora biti - ampak ne za vsako ceno.

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

glejte malo folk v teh dačijah in logancah. Kaka rasa tu not sedi... Zabuhli v obraz,
zašvicani,
Na pogled ti tud spadaš zraven s svojimi večno rdečimi ličeki.
priden.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik novaa pravi:

butaste primerjave
ženo vedno lahko varaš......
država pa si ne more sposodit od sosede imidža ali kvalitete

Potemtakem lahko jas tut kupim oba avta ki ju je kinmond naštel, pa je problem rešen...

In država si lahko soposodi imidž ali kvaliteto. Recimo razne franšizne finte, kot je recimo
OMV, in kolko se govori da je njihov bencin boljši... To je za moje pojme sposojena kvaliteta.
Recimo interšpar, hofer, kjer nudijo dosti za malo dnara...

Nekar kar ni tvoje in ti imaš je? Sposojeno...

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:

priden.gif

Jaz si nekak komplekse prej zdravim z šolo kot pa avtom. Da pa mi je avto med primarnimi, ker je pač to
kot recimo nek hobi, neka stvar ki me spravi v dobro voljo s tem ko ga vozim, pa...

Kot rečeno; rečte mi karkoli, sem pa vsaj odkrit. Začuda bom vrjetno edini v tej temi tak.

Delam na tem da bom nekoč presneto dobro živel, zato hodim v šolo in delam že od 15tega leta.
Če ti pa gre moj BMW v nos, pa te lahko potolažim da mi ga je ata kupo.
Ti ga vrjetno enbi hotel vozit, če bi ga dobil za božično darilo. Nebi ga ne?

Govoril si na splošno, torej "če dedec kaj da nase..." in ne v prvi osebi zato sem ti napisal, da vsi ne rabimo nemških avtov in obleke. In, ne nisem ti fouš BMWja, nobenemu ga nisem. Na zunaj mo je grd, navznoter zame neuporaben. Pa še nemški je, moje mennje o nemških tehničlnih rečeh pa je slia slabo. Če bi mi ga dal, bi ga pač vozil, ker se mi ne bi ljubilo menjavat... skratka, BMK za avte, najraje ga sploh ne bi imel.

Glede na to koliko spamaš na forumu kaj dosti ne moreš hodit v šolo, vsaj če je kaj več kot večerni šnelkurz
write.gif