Kupujem "športno" uro

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Mislim da ne
ne-ne-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Koliko pa kaj zdržijo baterije teh ur z vklopljenim GPS sledenjem?

Mislim da je boljše, da kupiš uro, ki ima posebej GPS. Npr Polar RCX3 ali kaj podobnega.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Mislim da je boljše, da kupiš uro, ki ima posebej GPS. Npr Polar RCX3 ali kaj podobnega.
Zakaj? Saj če ne želiš, pač ne vklopiš GPS-ja

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Plačaš pa ga, GPS, a ne? In to ne malo, kakor vidim po cenah.
Pa da mi vsako minuto pokaže lokacijo, se mi zdi dokaj malo (sploh za kako smučanje). Recimo interval 10 sekund bi bil že bolj uporaben.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Pa da mi vsako minuto pokaže lokacijo, se mi zdi dokaj malo (sploh za kako smučanje). Recimo interval 10 sekund bi bil že bolj uporaben.
Saj sem napisal, da ima ura tudi sekunden interval

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Vseeno je po mojem bolj priročno imeti posebej GPS. Baterija pri uri ti bo zdržala več, pa ne vem zakaj bi plačal pri uri še GPS, če ga potem ne bom rabil. Če bi bila ura 100€ ok, ampak je nekje okrog 400€. Za ta denar pa lahko pri Polarju dobiš vse to kar ima ta ura, pa še ostane ti cca 100€.
Pa a lahko to uro uporabiš na biciklu (da imaš še senzor za kadenco)?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Citat:
Ima, samo potem je 15 ur že malo švoh (in to verjetno pomeni pri idealnih vremenskih in terenskih pogojih (odprto) in novi bateriji.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Citat:
Ima, samo potem je 15 ur že malo švoh (in to verjetno pomeni pri idealnih vremenskih in terenskih pogojih (odprto) in novi bateriji.
Ja mater ej. Ja kdaj pa ti smučaš 15 ur skupaj
bonk.gif
Več ti tudi NOBEN Gps senzor ne bo zdržal. GPS senzorji zdržijo bistveno manj (beri cca. 3 ure)

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Vseeno je po mojem bolj priročno imeti posebej GPS. Baterija pri uri ti bo zdržala več, pa ne vem zakaj bi plačal pri uri še GPS, če ga potem ne bom rabil. Če bi bila ura 100€ ok, ampak je nekje okrog 400€. Za ta denar pa lahko pri Polarju dobiš vse to kar ima ta ura, pa še ostane ti cca 100€.
Ja če GPS-a ne boš rabil, potem res ne boš kupil takšne ure
bonk.gif
. Potem tudi ne boš kupil GPS modula.
Meni se ura z GPS-om pač zdi bolj priročna, ker imam GPS vedno pri sebi kadar ga potrebujem. Modula pa ziher ne bom vedno s seboj nosil
Pač vsak kakor mu je ljubše

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.760
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Lahko dokupiš senzor za kadenco.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Citat:
Ja mater ej. Ja kdaj pa ti smučaš 15 ur skupaj
bonk.gif
Več ti tudi NOBEN Gps senzor ne bo zdržal. GPS senzorji zdržijo bistveno manj (beri cca. 3 ure)
Recimo pa da hodim po hribih 3 dni skupaj po 10 ur brez možnosti vmesnega polnjenja.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.760
113
kod Džej-Zija
V tem primeru pa ne rabiš sekundnega vzorčenja. Na 10 s ali na minuto bo čisto dovolj. Sicer pa tudi handheld gpsi ne držijo dlje kot dobrih 20 ur.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, saj na 10 s, za minutno vzorčenje raje kar po Geopediji poklikam, je podobno natančno. Kako je pa z mobiteli glede tega?

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
sam uporabljam za merjenje pulza in trening I-gotU

imam pa tudi Garmina Forerunnerja 110, ampak zdrži baterija "le" ca. 9 ur, kar je npr. za kakšno malo daljšo dnevno turo v gore premalo (npr. pohod ), za tek ali kolo pa je čisto ok.....

je pa za merjenje utripa Suunto svetlobna leta pred tem Garminom, saj le-ta kaže občutno premali pulz

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
je pa za merjenje utripa Suunto svetlobna leta pred tem Garminom, saj le-ta kaže občutno premali pulz
Res? Ker sem razmišljal tudi o Garminovi uri...pa mi je pulz precej pomemben.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Citat:
Citat:
Res? Ker sem razmišljal tudi o Garminovi uri...pa mi je pulz precej pomemben.

jap (naj pa še kdo drug kateri ima Garmina potrdi tole)
wink-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
http://www.enaa.com/oddelki/sport/izd_7436_vel3246_akcija__merilec_srcnega_utripa_sigma_rc

Kaj tale zadeva ima že gps not. Ker piše, da prikazuje hitrost in razdaljo . Kakšnih dodatkov pa ne vidim.
17758-icon_confused.gif

Skos bolj sumljivo
Citat:
Trip distance, speed and heart rate values are important parameters for a runner. With the new R3 Comfortex+ chest belt, SIGMA SPORTŸ enables the measuring of these three values in one device and without additional accessories like, for instance, a foot pod.

Dobro ni gps-a, zgleda da je footpod vgrajen v pas.
rolleyes-1.gif

Torej za 30€ razlike je boljš tole kupit http://www.mimovrste.com/artik...r-10-crno-rdeca

Nazadnje urejeno:

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
best buy je polar rs400 + tisto za na nogo, je bolj natančno od GPS-sa ko ga umeriš (seveda po ravnem terenu). ura je lična omogoča malo morje nastavitev, priklop na PC, kvalitetna izdelava, nosiš jo lahko tudi normalno na roki...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Čaki čaki tisto je pa 250+€. Je pa tudi že 5 let ven se mi zdi tisto.

Jst gledam do 100€ + malo drobiža.