Citat:
Uporabnik matofill pravi:
To pa ne vem, če bo držalo, H čipset je hendikepiran po tem, da če daš dvojno SLI ipd. grafiko noter in pa ne omogoča navijanja res tja v skrajne meje , sicer pa vsaj Asuske z H67 čipsetom prav lepo podpirajo navijanje !!!
A midva govoriva o isti stvari ? Jaz sem imel v mislih visanje multiplierja (kar je tisto, kar locuje procesorje s K v imenu od tistih brez K) in ne visanje BCLK (ki tako ali tako ne prinese omembe vredne razlike, bojda gre za par procentov, potem pa stvari nehajo funkcionirati, ker so vsi clocki generirani iz tega). Menil sem, da je to tako ali tako jasno iz konteksta (govora je bilo o K in ne-K procesorjih); visanje BCLK za tisti procent ali dva je mogoce tudi pri ne-K procesorjih.
Izbral sem eno nakljucno ASUSovo plosco z H67 (ima "DELUXE" v imenu, predvidevam, da to ni najbolj plebejski model) in v njeni dokumentaciji nikjer ne najdem moznosti za spremembo multiplierja.
Kar me se bolj cudi pri tvoji trditvi je, da v vseh opisih povzemajo Intelove specifikacije, v katerih pise, da se na H67 multiplierja ne da spremeniti, torej tudi ce kupis odklenjen procesor (s K v imenu), ne bo nic od overclockanja. Mi lahko ti pokazes tisto ASUSovo plato s H67, na kateri to deluje ? Zagotovo bo to omenjeno v navodilih, so precej dobro napisana (za razliko od nekaterih drugih proizvajalcev ...).