Če ne ločiš "pljuvanja" od komentiranja, oziroma opisovanja izkušenj, izmenjave mnenj, je to tvoj velik problem. In tako nestrpno reagiranje, tudi ni najbolj produktivno.
Vse kar sem do sedaj predlagal sem tudi natančno opisal in utemljil (saj temu je forum namenjen, a ne?), pluse in minuse, kaj ustreza zahtevam WWY in kaj ne. Ti pa si samo predlagal tega Nikona (ja, res je poceni, in ima moooočan zum!) in se nisi niti toliko potrudil, da bi primerjal njegove lastnosti s tem, kar je želel WWY. Če bi to naredil, bi našel naprimer, da zumiranje med snemanjem filma ni mogoče (ko enkrat snemanje začneš je na volju le še 2X digitalni zum!
OPIS ), kar je bila tudi ena od želja WWY. Na koncu testa piše tudi tole:
... But, and it’s a big but, there are simply better models out there, most notably Canon’s PowerShot SX10 IS and Panasonic’s Lumix DMC-FZ28. Neither match the sheer optical range of the P90, but both comfortably
outperform it with superior quality , along with a number of other key advantages described above.
In the face of such tough rivals, it’s hard to recommend the COOLPIX P90 over them. Don't get us wrong - it's a fairly decent camera with a number of unique capabilities which are reflected in our scores below, but in our view there are simply better super-zooms available right now. ...
Kar na lep način pove, da kamera ni ravno to, kar hočejo o njej proizvajalci povedat z naštevanjem tehničnih karakteristik!
Skratka, za enako ceno kot ti, sem predlagal aparat, ki skoraj v popolnosti ustreza željam WWY, tisti ki si ga pa ti, pa precej manj in ti temu rečeš pljuvanje? Se bo že WWY odločil!
Ali ni cilj teh debat, da pomagamu tistemu, ki ga kaj zanima, da mu nudimo čim več različnih informacij in različnih pogledov ter rešitev za nek problem? Je po tvojem pomembneje kaj drugega?