Kupuje se nov televizor.

Tanja_86

Pripravnik
13. apr 2010
83
0
6
Ljubljana - Bežigrad
Dober dan!

Počasi bom kupila nov televizor. Do danes sem se o tem že dobro pozanimala, vseeno pa me zanima še vaše mnenje, saj ste mi v prejšni temi zelo pomagali.

Torej za začetek... Se po vašem mnenju že splača kupiti LED televizor, ali naj raje vzamem kar LCD? Mogoče PLAZMO?

Razlika: LCD vs LED

Še razlika med LCD in PLAZMO: LCD vs PLAZMA

Napisala bom še želje, kaj naj televizor ima:

- zaslon 81cm (32")
- full HD
- vsaj en HDMI priključek
- najraje bi kupila televizor z dobre firme, res ne maram poceni čungalunga izdelkov
crazy1.gif

Že vnaprej hvala za pomoč
smile-1.gif

Lp, Tanja
roza.gif

Tanja_86

Pripravnik
13. apr 2010
83
0
6
Ljubljana - Bežigrad
Hvala vsem za pomoč.
wink-1.gif

Zanima me, kako pridobiti članstvo pri comshop.si? Ker je tv potem za slabih 130€ cenejši
shocked-1.gif

Koliko ceneje me pa pride, če vzamem TV preko tebe Jado?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No tudi jaz ti svetujem Samsunga LE32B550, sem ga nabavil nekaj tednov nazaj in sem izredno zadovoljen z njim pa še cena ni pretirana!

Lp

schalko

Pripravnik
4. jan 2008
317
1
18
Velenje
Plazma out
bonk.gif
, to je res izjava meseca.
Če hočeš dobit LCD primerljive kvalitete kot plazma, boš dal/a 2-3x več denarja. Ampak glede na to, da bo na TV priklopljen comp., vseeno priporočam LCD.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Plazme bodo letos verjetno suma sumarum najbolj prekosile LCD/LED v zadnjih 4 letih. Slika za SD/HD je itak super. Vžig ni več problematičen tudi ob uporabi za monitor v določenem % časa, poraba le nekoliko višja od LED a praktično enaka klasičnim LCD. Cene se bo pa šele videlo. V GB so trenutno LED srednjega ranga brez 3D podpore pribljižno enaka cena kot Samsung C 7xxxx. Ni pa še kaj dosti robe iz tovaren. Panasonic VT20 in C 7000 od Samsunga definitivno modela mimo katerih ne bo za iti, če se v tem letu kupuje soliden TV 50" ali morda 60+".
Sem bil goreč pristaš LCD, ker ga uporabljam tudi kot monitor. A morda se bo letos nabavila plazma...

Tanja ker boš uporabljala TV kot monitor ti priporočam vsaj 37". Pri 32" so pike že zelo majhne. Omejitev na to diagonalo ni ravno smotrna. Pri nas en sicer 720p ekran praktično sameva. Noben ga ne mara. Le kadar je navzkrižje interesov res prehudo je vklopljen. Pri 32" je treba bit praktično ob ekranu. Kak fotelj tolk stran da noge stegneš odpade. Ja je pa večje jasno denarja več.
Siol pa je drugi precej neugoden vir. Za to bi bil res še 32" najbolj primeren. Pojdi si pogledat priklopljen Siolov STB z mpeg4 (nisem zasledil, če imaš morda optiko), da ne boš razočarana. Na mojem sicer 46" je slika prek TV komunikatorja obupna. Prek PC pa nekako gre. A gledam mpeg2 dokler pač je.

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Plasma še vedno LCD-je prekaša v prikazu št. barv, odzivnem času, kontrastnem razmerju, ...
In ko bo v teh kategorijah LCD boljši od Plasme lahko rečemo, da so "out ".