Kupuje kdo v TUS-u?

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Mah jaz sem prodajalce že večkrat v Sparu in Mercatorju opozoril, da prodajajo meso en dan čez rok.
Se zgodi. Očitno vsem.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.217
1.387
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Jah, Slovenija. Pravzaprav če pomislim, na nemških televizijah res ni kaj dosti živilskih reklam tako kot pri nam.

V Sloveniji rabimo en SternTV, Extra ali pa Akte. Ali pa vse 3.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.789
113
pri taščici
V hoferju imajo ponavadi izdelke pred rokom jasno označene zakaj so v akciji....
Sicer pa v tušu baje niti zaposleni ne kupujejo radi....

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Tuša se zadnje čase izogibam kolikor se da. Čeprav nimajo vedno ravno najslabše robe. Vendar pa me motijo nekatere druge stvari. Zadnjič npr. pridem, hočem vzeti voziček in hopla, ne gre. Rabim kovanec za 1€. Slučajno nimam, imam pa za 2€, se obrnem in grem v Lidl 100 m stran. En mesec nazaj tistih trapastih ključavnic še ni bilo. Sicer ima tako tudi konkurenca, vendar semi zdi kontraproduktivno izgubiti še tisto malo prednosti.
Cash&carry v Jaršah sem skenslal že pred letom. Kot tudi v ostalih tuš trgovinah so pravi strokovnjaki za ustvarjanje dolgih čakajočih vrst pred blagajnami. Imajo deset blagajn, a le redko delata več kot dve. Kljub opozorilom se prodajalke niso nikoli zmigale in so nekaj sikale nazaj. Sori, ne bom vas motil, če ne marate mojega denarja...in sem pred blagajno pustil skoraj poln voziček.
Še nekaj: Parkirišča pred skoraj vsakim tušem so tako slabo narejena, da hoče voziček po vsej sili nekam na drugo stran parkirišča ali pa opraskati avto.
Lahko bi povedal tudi kaj o lokalnem šparu ...

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Tu pri nas v MS ima TUŠ dosti bolj sveže meso ,ko npr. Interspar, a tudi okusnejše je sploh , ko je bilo govora o mletem mesu.
Me pa dvigne, ko imajo npr. nekaj v akciji, prideš v trgovino pa tega izdelka ni ali pa ni cena enaka ko v katalogu.
No jaz se odpravim 1x mesečno in kupim vse potrebno, v Hoferju moko za kruh , capuccino brez kofeina, jogurte
v Eurospinu kupujem papir za WC, kuhinjske brisače pa kakek testenine in pivo,
V Mullerju kupujem čistila, praške, mehčalec, nutello
včasih grem še v Lidl po kako malenkost, v Mecator grem tudi morda 2x letno.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pri mesu Tuš res ni tako slab, s tem se strinjam. Mleto meso iz Tuša je včasih celo dovolj spodobno, da lahko iz njega pripraviš imena vredne čevapčiče, ki ti jih ni nerodno postaviti na mizo. Najbolje je, da mesarju vedno naročiš, da ti zmleje takoj, iz kosov, ki si jih zbral tisti trenutek. Sem že doživel, da me je naprej čudno gledal ob opazki, da želim sveže, drugače prinesem nazaj. Čez par sekund je odšel v hladilnico in prinesel svež paket mletega mesa.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Noben ne bo tega delal.

So noro močni oglaševalci in nihče ni neumen, da bi tvegal izgubo tega cekina...

Kaj ima oglaševanje s tveganjem glede izgube cekinov?

Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Če bi se POPtv tega mislil lotit, bi se lotil že nekaj let nazaj...
smirk-1.gif

Tale ideja se tako in drugače valja naokoli že leta, tako da boš težko prodal, da "niso tega vedeli in se zato tega ne lotevajo".

Ne vem zakaj se ne bi tega lotili. Tudi če so že prej vedeli...

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
ksz

V naši lokalni TUŠ franšizni trgovini vas lahko preseneti domači pes jazbečar, ki se sprehaja med vrstami
bonk.gif

Sicer mi je pa en k kje kupujem, v Novem mestu je teh trgovin k solate in kupim tam, kjer mi je na poti. Je pa največkrat Tuš, pa nekih pripomb nimam. Imajo skoraj vse, kar jaz ponavadi kupujem. Na roke trajanja pa ne gledam ...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ker ne razumeš (ostali pa so razumeli
rolleyes-1.gif
).

Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Noben ne bo tega delal.

So noro močni oglaševalci in nihče ni neumen, da bi tvegal izgubo tega cekina...

Kaj ima oglaševanje s tveganjem glede izgube cekinov?

Rolanje reklam na npr. POPu ni zastonj.
Naročnik Tuš (sam ali preko posrednika) naroči oglaševanje pri Popu. In POPu to seveda plača (da se ne bo našla še kakšna dilema).
Nihče od POpa ni nor, da bi izgubil ta denar (glej število oglaševalskih minut, ki jih na POPu sfinancirajo veliki trije vsak dan!).
(upam, da je sedaj dovolj natančno prevedeno - ker risati žal ne znam).
Ker POP živi od denarja, ki ga dobi iz oglasov.

Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Če bi se POPtv tega mislil lotit, bi se lotil že nekaj let nazaj...
smirk-1.gif

Tale ideja se tako in drugače valja naokoli že leta, tako da boš težko prodal, da "niso tega vedeli in se zato tega ne lotevajo".

Ne vem zakaj se ne bi tega lotili. Tudi če so že prej vedeli...

Glej prevod zgoraj.
Če še vedno ne bo jasno, se pa oglasi in bom iz tega stavka napisala deset stavkov.
zmaga.gif

Pa lep večer.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.005
1.440
113
S to razliko, da bi tudi Tuš marsikaj zgubil, glede na to, da je POP ena izmed najbolj gledanih televizij v državi, da ne omenjam še sestre Kanal A.
grims-1.gif

Za nobenega ni ravno črno-belo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Naivno razmišljaš, jaz pa pišem točno o stvari, ki jo poznam in o njej ne špekuliram.
Umik oglasov je nekaj, česar si Tuš ne more privoščiti saj mora z oglasi nagovarjati najširše množice. Če je POP najbolj gledana TV v Sloveniji mora biti tam prisoten in si nikakor ne more dovoliti, da na POP prevladajo oglasi Mercatorja in SPAR-a.

Poleg tega je umik oglasov zelo kontraproduktivno početje, ki sproži kvečjemu jezo medija in novinarjev, ki te potem še raje nasadijo za vsako stvar.

Oglaševalec denarja ne daje (primarno) zato, ker bi rad lepe prispevke temveč zato, ker je ocenil, da preko medija stroškovno učinkovito dosega ciljne javnosti.

Vsega tega se POP dobro zaveda, zato si ne predstavljam, da bi se kaj veliko sekirali pri pripravi novinarskih prispevkov.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Koliko si kdo lahko na tem področju privošči in koliko ne, je v zadnjem letu in pol (mogoče celo kaj več) lepo dokazal Mobitel...
grims-1.gif

(googlaj, yahoojaj,.... za več informacij).

Ti pa drugače svetujem, da ne pisariš tez, da bi POPtv nekaj naredil, če bi le vedel.
Oddaje tipa "staro meso na policah", "prelepljene deklaracije", "goljufanje z navideznimi pocenitvami",... so vsak mesec vsaj enkrat na tujih kanalih.
Hočeš zato s tem povedati, da na Kranjčevi v uredništvu sedi kup nesposobnežev, ki niti tujega kanala ne znajo prižgat, da bi preverili kaj se tam dogaja?
evil.gif

(da o tem, da se o tem hecu pisari vsake pol leta na SLO najpomembnejših internenih forumih, niti ne govorim...).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Eno veliko stvar si pozabila - v Nemčiji je konkurenca med programi ostra in se morajo za gledalce borit. Zato pa potem tudi ''izvohajo'' takšne senzacionalne zgodbe, da jim gledanost naraste. Pri nas POP TV nima konkurence, zato da si lahko privoščijo, da dajo na spored Swingerje, Kmetijo in podobne produkcijske polome in jih boli kürac.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Zna biti, da "tehtajo":
malo večji rating (se strinjam, da je tu ni ravno veliko možnosti - sploh ker imaš na drugi strani zelo "sposobnega" konkurenta) vs. tako ali drugačno sranje z oglaševalci.
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Možno je tudi, da upajo objavit zgodbo samo proti nekomu, ki ne oglašuje pri njih. S tem pa tudi spodbudijo oglaševalca, da začne oglaševat tudi pri njih - delno zato, da popravi svoje ime, delno zato ker vedo, da potem ne bodo spet kaj objavili preko njega.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Koliko si kdo lahko na tem področju privošči in koliko ne, je v zadnjem letu in pol (mogoče celo kaj več) lepo dokazal Mobitel...
grims-1.gif

In kako je Mobitel in njegovo oglaševanje relevantno za to temo?

Se ti ne zdi, da bi tuš želel ravno na POPTV-ju oglaševati, če bi se na POPTVju blatilo njegovo ime? Da doseže praktično isti profil gledalcev, ipd...? Da popravi svoje ime, ugled, ipd....
wink-1.gif

Če misliš tole zgoraj zanikati, prosim za tokrat kaj utemeljenega... Sicer boš verjetno spregledal pol stvari in pisal po svoje, ampak ok...

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
grims-1.gif

In kako je Mobitel in njegovo oglaševanje relevantno za to temo?

Se ti ne zdi, da bi tuš želel ravno na POPTV-ju oglaševati, če bi se na POPTVju blatilo njegovo ime? Da doseže praktično isti profil gledalcev, ipd...? Da popravi svoje ime, ugled, ipd....
wink-1.gif

Če misliš tole zgoraj zanikati, prosim za tokrat kaj utemeljenega... Sicer boš verjetno spregledal pol stvari in pisal po svoje, ampak ok...

1) zelo
2) ne
3) ne mislim nič dodatno elaborirati, ker je zguba časa se ukvarjati z zamerljivimi ljudmi, ki v nedogled kuhajo mulo.

Pa brez zamere (ops, sorry - pozabila, da to pri tebi očitno ne gre).

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Možno je tudi, da upajo objavit zgodbo samo proti nekomu, ki ne oglašuje pri njih. S tem pa tudi spodbudijo oglaševalca, da začne oglaševat tudi pri njih - delno zato, da popravi svoje ime, delno zato ker vedo, da potem ne bodo spet kaj objavili preko njega.

Ja.... in ne.
grin1.gif

Praksa (trmasta tišina naših medijev na tem področju) kaže, da reč ne gre v tej smeri...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Slučajno delam v marketinški agenciji in mi tvoje izjave niso realne.
wink-1.gif

Če sem jaz zamerljiv do tebe (
confused-1.gif
), si potem ti do vseh, saj se v vsaki temi prerekaš vsaj z enim uporabnikom in "dokazuješ" svoj prav.

Lepo si po korleonovsko utemeljil svoje trditve.

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
No, pa smo končno le prilezli do primerjav s Korlom.
Še lovelova dodaj, pa kakšno Grisbi in Škorpy, pa ga gremo lahko že danes žurat.
zmaga.gif

Pa-pa.
wink-1.gif

(ignore).