Kupovanje dragih avtov

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Avtor tega komentarja nisem, naredil sem sam copy-past iz enga foruma

Zdravo!

Sicer sem fizični delavec, ampak včasih me zanese tudi v domišljijo, razmišljanje,...
Včeraj zvečer sem po pogovoru s punco začel študirati naslednje..ljudje..zakaj kupujemo ali kupujete nove, drage avtomobile. Ok, če jih lahko skeširate potem ok.
Govorim za take skupine ljudi, ki imajo cca. 550 eur plače in se na veliko pufajo in kredititrajo za avte, doma pa nimajo niti za jesti kaj dosti izbire.
Sam spadam v nek srednji razred...imam cca. 1000 eur mesečne plače in bi si komot kupil kak avto za 20k ali 30k, ampak ne. Imam avto vreden 2000 eur in se lepo vozim z njim. Ostali denar, kar ga zaslužim pa namenim za varčevanje, nekaj pa za pohajanje. Več kot to, da plačujem leasing za nov avto si vsak vikend privoščim izlet, poleti grem za 14 dni na morje in tako porabim skoraj eno plačo. Pozimi sem se začel učiti smučati in ko bom obvladal bom hodil tudi na ''zimske'' počitnice.
Mar ni pomembneje dati nekaj nase? Nekaj za svojo dušo..iti v gore in preživeti izvrsten dan nekje na 1500m nadmorske višine..mar smo roboti in delamo samo zato, da se vidi blišč?? Pred kratkim sva se z punco selila in kupoval sem opremo...za tv sem dal preko 420 eur in mi sosed očita: ''pa ti si mona''...zakaj toliko denarja za tv. A prav ta sosed je eden izmed njih, katerim je pomemben blišč. Nekaj časa nazaj si je omislil Audi A8. A njegovi otroci ne vidijo dneva na morju ali v hribih. Kakšno otroštvo bodo imeli?? Veliko krat pridejo k nama prosti naj se igrava z njima. Seveda, midva s punco sva še mlada in brez otrok in jih peljeva en krog, poleti na sladoled, pozimi na sneg učasih...ampak to ni to.
Kaj pravite oz. kakšne izkušnje imate vi s to temo? Je res pomembno imeti nov avto in blišč ali si raje privoščite nekaj za svojo dušo in zadovoljstvo??

lp.

Nazadnje urejeno:

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Kaj pravite oz. kakšne izkušnje imate vi s to temo? Je res pomembno imeti nov avto in blišč ali si raje privoščite nekaj za svojo dušo in zadovoljstvo??

Veliko ljudem je avto nekaj za dušo in zadovoljstvo, dufus.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Glej, živimo v turbo kapitalizmu, kjer je kupovanje blaga, ki presega naše želje in finančne zmogljivosti nujno zlo. Torej imaš pacijente s 1000 € plače, ki si kupi nov avto za 30k€ . Zakaj si ga kupi? ZAto, da je "in", zato, ker se giblje v takšnem krogu ljudi, ki to odobravajo. S to razliko, da ti posamezniki si pa tak avto lahko privoščijo....
in potem pridemo do zavisti, ljubosumnosti...

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
ko voli neka izvoli

boljse vprasanje je zakaj se ljudje toliko ubadajo s tem kaj komu nekaj pomeni.
Kdo pa pravi, da je smiselno denar trosit na potovanjih, ce pa ma vse kaj rabi doma in si lahko zaradi tega privosci dragi avto?

Ni tu pravil kaj je prav kaj narobe, ampak samo to kaj ti je vsec in prej ko bodo ljudje nehali obsojat stvari, ki jim niso razumljive prej bo lepse...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Sam spadam v nek srednji razred...imam cca. 1000 eur mesečne plače in bi si komot kupil kak avto za 20k ali 30k, ampak ne.

Zanimiva logika.
grin1.gif

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Ma jeba je to ko človk pride do prve plače. Želj tisoče in tisoče colnga pa majhna a vsaj nekaj je. In si v dilemi žačeti neskončno šparanje za bajto-svetlobna leta oddaljena vselitev, ali pa ostat na stanovanju pri starših ali zjahana majhna garsonjera z prfuknjenim stanodajalcem in kupit avto po možnosti športni, ki ti bo nudil vsakodnevno zadovoljstvo
grin1.gif
ni ga čez nasmešek na obrazu ko potegne dobra makina z porabo 10 l imaš vsaj nekaj zadovoljstva v času neskončnega šparanja za lasten domek, drugi katerim avto ne pomeni toliko si pač zahočejo druge stvari.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Človek vse potroši za potovanja in tehnične gadgete, pol se mora pa revež vozt v avtu za 2000 eur, zdej se je pa zamislu.
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne kadim, ne pijem pa delam malce bolj.

Sicer se pa strinjam....nakup novega je zame neverjeten nesmisel. Še če bi ne vem...911T kupval bi z veseljem zbral rabljenega.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik masterr pravi:

Sam spadam v nek srednji razred...imam cca. 1000 eur mesečne plače in bi si komot kupil kak avto za 20k ali 30k, ampak ne.

Z jurja plače avto za 20 ali 30K
No ja, meni se ne zdi nič boljši od tistih, o katerih piše. Z 1000 plače bi si kupil kvečjemu najcenejši nižji srednji razred ali kaj rabljenega za 10-12K ...

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Z jurja plače avto za 20 ali 30K
No ja, meni se ne zdi nič boljši od tistih, o katerih piše. Z 1000 plače bi si kupil kvečjemu najcenejši nižji srednji razred ali kaj rabljenega za 10-12K ...

da pa je ironija vecja, pa se verjetno govori o prilivu ne pa neto placi, kar pomeni, da ma celo verjetno podpovprecno slovensko placo :D

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik masterr pravi:

Ne ga biksat, saj se na kilometer vidi, da si ti to spesnil, samo anketo si izpustil.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
pobral je iz A.com bral to temo, je bilo kup izpadov

sicer pa vsak si naj kupi kaj hoce, je pa res, da tisti ki se za neko nezivljensko pomembno stvar zakreditira in zraven ckruje do onemoglosti ni čisto pri zdravi pameti, in ga ponavadi tepe po glavi celo zivljenje.

B81

22. jul 2007
37.666
10.953
113
Hehe, ravno danes gledama monitorje s kolegom in enaki velikosti, pa rečem, toti je dober.....oni zraven pa je bil res na zunaj lepši in bil 70 eur dražji....(pa še nekaj več je imel)...pa je rekel kolega: tale je boljši, ker je dražji, tega vzami (pa nima pojma o monitorjih)....
smile-1.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Sploh še nisem dal svoj komentar na tole, kar sem skopiral iz tistega foruma.

Vsak naj dela s svojim denarjem kar hoče, lizing za avto tud ni nič posebnega, odplačuješ mesečne obroke in, ko odplačaš postaneš 100% lastnik vozila, žalostno je, da potem taki nimajo za nove gume, izredna popravila, oblačila, hrana, hodjo okol na pol škrbasti itd in kar je še večja pi*darija da okol potem stokajo, kak nimajo denarja za hrano a da je vse tako drago itd.
Bedarija je tudi, da kupujejo avte tisi, ki že tako nimajo za osnovne potrebščine, če kdo zasluži 1200 evrov/mesec si komot loahko reskira 200 evrov za nakup novega avtomobila na lizing, nekdo s 600 evri pa se kljub temu odloči za nakup avta, pri tem pa postane poglavitni problem osnovne potrebščine.

Jaz osebno nisem nobenmu fovš, le jezi me, ker potem taki z luksuznim avtom stokajo, kako je težko-drago življenje....in teh je malo morje.

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ti pa niti luksuznega avta nimaš pa stokaš.

pa btw. zobe se da na socijalno popravit đabe.

Jaz mam minimalno plačo, pa mam 450 leasinga, pa jočem. Pa če bi mel 5000 plače pa 100 leasinga, bi jokal, ker taki pač sem.
smile-1.gif

Vedno je treba jokcat, če daš vedet folku da maš denar, od tega nikoli ne pride nič dobrega.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Sploh še nisem dal svoj komentar na tole, kar sem skopiral iz tistega foruma.

Vsak naj dela s svojim denarjem kar hoče, lizing za avto tud ni nič posebnega, odplačuješ mesečne obroke in, ko odplačaš postaneš 100% lastnik vozila

Nerabiš odplačat, prodaš po pol leta, mogoče celo za več kot si kupil. Malo treba popolirat in kupcu razložit zgodbico
kako si avto čuval
smile-1.gif
(sej si ga, ane?)