Kupoprodajna pogodba za avto

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Je treba na kakšno stvar posebej paziti, če prodaš avto tujemu državljanu?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.704
9.921
113
40
MB
svetujte mi alter znalci ... jutri (upam) dobim potrdilo od vbsa da je avto poplačan.

s kupcem naredima kupoprodajno in jo overima na upravni.
zdaj pa me zanima, ker avto ni vozen in ga bo kupec popravljal ga verjetno nebo takoj zavaroval ... jaz sem pa pravkar plačal zavarovanje in mi je v interesu čimveč dobit nazaj ... je pol boljše odjavit avto ?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
svetujte mi alter znalci ... jutri (upam) dobim potrdilo od vbsa da je avto poplačan.

s kupcem naredima kupoprodajno in jo overima na upravni.
zdaj pa me zanima, ker avto ni vozen in ga bo kupec popravljal ga verjetno nebo takoj zavaroval ... jaz sem pa pravkar plačal zavarovanje in mi je v interesu čimveč dobit nazaj ... je pol boljše odjavit avto ?
Če je še aktualno... kadar kupec ne namerava takoj zavarovat avtomobila, je edina prava rešitev odjava vozila! V tem primeru dobiš še cestnino nazaj
wink-1.gif

Drugače pa obrazec za prepis lahko kupiš v vsaki papirnici ali si ga snameš TUKAJ!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Koliko stane odjava - prijava?
Moram zenin avto na sebe napisat.
Odjavo bi naredil zato, ker se bom v prihodnje poskusal izogniti placilu cestne takse. Ze tako jo BZ placujem ze skoraj desetletje
Upam da se davka sedaj ne plačuje več, če ne sklepaš preko posrednikov. (po zgornji pogodbi recimo)
Pa da še pred vprašanjem zakaj od žene na mene- zaradi birokracije slovenske
bonk.gif

pravzaprav zaradi dveh birokratskih postopkov, s katerim se bom izognil parkirnim kaznim na določenem območju in cestni taksi

Nazadnje urejeno:

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Ima kdo kakšen obrazec na katerem je razvidno plačilo akontacije(are).