KupiSi katalogi

tomi

Guru
1. sep 2007
18.664
9.878
113
40
MB
Za iOS bo že prvi update
d055.gif
je v prvi verziji en bug pri registraciji uporabnika

tomi

Guru
1. sep 2007
18.664
9.878
113
40
MB
nimajo vsi trgovci skoz aktualnih katalogov, bb je že tak, v sredini avgusta pride nov.

je pa trenutno narejeno tako, da se katalogi ki potečejo zbrišejo ... načeloma je tako bolj pregledno ...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ksz

Se jst dam eno idejo. Ful uporabno bi blo da jaz poklikam robo k jo rabm recimo:

Sir 1kg edamec
24 x union
6x ledeni xaj
30g kuhan prsut
3x johnson johnson
5 kg cevapov
Blabla

In pol bi ta tvoj program reku:

Po pire,sampon,sir pejd v mercator ker je to v akciji in pride 23,18 (tus 25,23 / lidl 26,78 )

In tako dalje. Pol pa na koncu skupninprihranek manevra v 3 trgovinah recimo 15eur, namesto 100 je 85. Tako storitev bi tud placal.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Al pa da dam pod priljubljene tocno dolocene izdelke in mi 3 dni prej posljete mail: union v akciji mercator, cena piva s kuponom 0,75 eur in pol jst grem po 2 platoja in prihranim 48 x 0,25.

In pol se tok dobr pocutm da jih nagibam duplo:)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.167
7.026
113
To bi bile fine opcije v appi proti doplačilu, par centov na nakup, pa so miljoni tu
wink-1.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
S tem je preveč ročnega dela, da bi se splačalo za slovenski trg. Vse te podatke bi bilo treba vnesti v bazo ročno, ker s teh katalogov v pdf obliki se ne da sparsati in klasificirati avtomatično.

Sem pa pogledal app in me je par stvari zmotilo:
- Zakaj ne moreš pregledati kataloga brez prenosa?
- Sedaj klikneš prenos in se prenese, potem se pa ne zgodi nič. Moraš še enkrat tapniti, da ga odpreš.
- Brisanje. Tu bi zelo prav prišel gumb. Jaz sem sicer našel, da ti ponudi brisanje s dolgim tapom, samo je so skriti feature, ki ni vsakemu jasen. Pod priljubljenimi meni za brisanje še ni preveden.
- pri pregledu menija so ikonice na vrhu preveč skupaj. Na ipadu je tu dovolj prostora, da dodate še tekst, da bi bilo bolj jasno, kaj katera ikonica naredi. Za komentiranje predvidevam, da rabiš biti prijavljen? Če nisi prijavljen, akcija ne bi smela biti onemogočena, ampak bi ob tapu moral izpisati obvestilo, da je za to potrebna registracija in gumb, ki odpre ekran za registracijo.
- zvezdice za ocenjevanje kataloga, bi jaz dal na levo in zracen opis "Oceni katalog"
- zakaj tabbar ni viden, ko gledaš katalog? Sedaj če hočeš brisati katalog, ki ga gledaš, moraš najprej tapniti na ikono za voziček, potem izbrati moji katalogi, šele z dolgim tapom na katalog, ti ponudi meni brisanje kataloga. To je kar precej akcij in ni ravno user friendly.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.664
9.878
113
40
MB
Citat:
Uporabnik dune pravi:
S tem je preveč ročnega dela, da bi se splačalo za slovenski trg. Vse te podatke bi bilo treba vnesti v bazo ročno, ker s teh katalogov v pdf obliki se ne da sparsati in klasificirati avtomatično.

Sem pa pogledal app in me je par stvari zmotilo:
- Zakaj ne moreš pregledati kataloga brez prenosa?
- Sedaj klikneš prenos in se prenese, potem se pa ne zgodi nič. Moraš še enkrat tapniti, da ga odpreš.
- Brisanje. Tu bi zelo prav prišel gumb. Jaz sem sicer našel, da ti ponudi brisanje s dolgim tapom, samo je so skriti feature, ki ni vsakemu jasen. Pod priljubljenimi meni za brisanje še ni preveden.
- pri pregledu menija so ikonice na vrhu preveč skupaj. Na ipadu je tu dovolj prostora, da dodate še tekst, da bi bilo bolj jasno, kaj katera ikonica naredi. Za komentiranje predvidevam, da rabiš biti prijavljen? Če nisi prijavljen, akcija ne bi smela biti onemogočena, ampak bi ob tapu moral izpisati obvestilo, da je za to potrebna registracija in gumb, ki odpre ekran za registracijo.
- zvezdice za ocenjevanje kataloga, bi jaz dal na levo in zracen opis "Oceni katalog"
- zakaj tabbar ni viden, ko gledaš katalog? Sedaj če hočeš brisati katalog, ki ga gledaš, moraš najprej tapniti na ikono za voziček, potem izbrati moji katalogi, šele z dolgim tapom na katalog, ti ponudi meni brisanje kataloga. To je kar precej akcij in ni ravno user friendly.

Predvidevam da si gledal na ipadu, smo v prehodu, da bodo katalogi v oblaku, s tem bo rešen tudi problem brisanja. Če imaš možnost poglej na Androidu.
Problem je v tem, da ne želimo manjšat kvalitete strani, vsaj ne bistveno, in pol ko nalaga sproti lahko pride do zatikanja, potekajo testiranja raznih verzij, treba je tudi upoštevat da za Android je recimo kar širok spekter naprav, glede na zmogljivost, je kr jeba naredit, da je za vse ok.

Na retina zaslonih izgledajo katalogi izjemno, in tega pač ne bi radi izgubili, bomo našli neko pot, da bo ok za vse

Zvezdice so ... pač ne vem, jaz sem bil za to da izklopimo pa so rekli da je ok, meni ne predstavlja neke vrednosti, komentiranje pa je povsem izklopljeno ker nima smisla pri katalogih. Z registracijo so bili določeni problemi v prvi verziji, kar je popravljeno z updejtom, čeprav meni na iPad2 še vedno ne deluje
redface-1.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Katalog se razbije na posamezne slike in se nalaga slika po sliko. Pa naredte preloader in je zatikanje minimalno.

Drugače sem testiral na ipad air 2 ja. Androida ima zdejle nobenega tukaj.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.664
9.878
113
40
MB
je preloadanje, ampak pač, treba je upoštevat, da eni telefoni so tud procesorsko precej omejeni
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.664
9.878
113
40
MB
a še koga moti, ko se na androidu na telefonu prijavi kot uporabnik tisti pop up ? nekaj ljudi je že reklo da zgleda kot da je app zmrznil, pa še nazaj moreš kliknit, skratka ja ... povejte če koga moti oz. zmede
grin1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.664
9.878
113
40
MB
evo končno nam je uspelo spraviti na appstore še KupiSi katalogi za iPhone

sicer verzija 0.9 tako da razen brskanja po katalogih ni nekih funkcionalnosti še
d055.gif

dajte malo sprobat, pa če kdo opazi kaj