Kupil en avto, vendar se je ugotovilo....

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
692
65
28
Ljubljana
da je sestavljen iz dveh...

Ugotovilo se je čisto po naključju saj je šel avto na servis zaradi manjšega zamakanja pri vratih (ob močnejših nalivih pa še to ne vsakič). Serviser rekel tudi da ta zamakanje nima veze s tem in da je avto drugače "vrhunsko" zavarjen skupaj...
hysterical-1.gif

Koliko je sedaj za pričakovati da se dobi denar nazaj saj se bo šlo seveda v tožbo, ker ob kakšni malo močnejši nesreči bi se avto prelomil. Avto je bil drugače kupljen od fizične osebe pred pol leta. Gre pa se za avto star 5 let...

Pa ne gre se za moj avto... Moja Kia je še vedno cela...
grin1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
No, z malo ironije bi rekel da je bila akcija - kupiš enega, dobiš dva
smile-1.gif

Resno - hja, ne vem, pozanimaj se pri varstvu potrošnikov. Nekje po glavi se mi valja, da roki glede vračila, garancije itd ne veljajo, če jo šlo za namerno in zavesto zavajanje (goljufijo). Hudič je lahko le, da prodajalec ni bil prvi lastnik in bo trdil da je tak avto kupil. Res ne ve, pozanimaj se direktno pri agenciji.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Prodajal ga je verjetno itak kak švercet, sevrda z razlogom prek fizične osebe.

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Vir:

V primeru skrite napake mora kupec prodajalca obvestiti v roku 8. dni po ugotovitvi skrite napake, najkasneje pa v roku 6. mesecev, ko mu je bil avtomobil izročen.

I

Izbrisan uporabnik #488

Razen če je vedel ali mogel vedeti za napako...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.822
5.932
113
Dodatna checklista pri kupovanju vozila bo morala biti tudi sedaj Petrol avtopralnica
cheer.gif
.

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Dovolj je, da pred nakuppm raskiraš 30eur in ga za 1 uro odpelješ na pooblaščen servis, kjer ga prečekirajo od a do ž. Ampak praksa kaže, da se večina raje odloči za nakup na slepo, pa ga potem po nakupu peljejo na servis, da povedo zgodovino in stanje avta.

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
692
65
28
Ljubljana
Ma nek osnoven check pred nakupom je bil narejen. Prodajalec je dal brez problema vin stevilko na servisu so rekli da vidijo da so bila barvana vrata in sprednji del nad kolotekom. Kilometri pa naj bi se tudi ujemal to je to... Avto je bil kot nov kupljen v Nemciji kot mi je znano in pripeljan v slo pred enim letom... Ni pa seveda prodajalec bil prvi lastnik...

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik darlev pravi:
Sestavljen je sprednji del od šajbe naprej...
Si lahko bolj konkreten? Ker to, da ima zamenjana sprednja blatnoka, odbijač in haubo, zame ni sestavljen avto iz dveh. To je praktično zamenljiv del pri trku, tudi manjšem.

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
692
65
28
Ljubljana
To so rekli na servisu preden se je kupil avto ko se je preverjalo preko vin stevilke... Sedaj pa je bilo ugotovljeno da je švasan sprednji del.. Bolj podroben info bom izvrtal v ponedeljek, ker kot pravim ne gre za moj avto ampak od sefa...

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik darlev pravi:
To so rekli na servisu preden se je kupil avto ko se je preverjalo preko vin stevilke... Sedaj pa je bilo ugotovljeno da je švasan sprednji del.. Bolj podroben info bom izvrtal v ponedeljek, ker kot pravim ne gre za moj avto ampak od sefa...

mah če je od šefa,te je pa tak "vredi"
evil.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
760
113
Super na tožbo naj pozabi, razen če je avto res luksuzna klasa in je stal 30 t eur plus, vse ostalo se lahko le obriše pod nosom.

Kot razumem je on že ene četrti če ne peti lastnik, najbolje je torej, da gre do Maruče na šloganje , da mu ona pove, kateri predhodni lastnik, ga je sploh popravljal, da bo nekako vedel, koga potencialno tožiti, pa še to ni nujno, da se obnese, ker je ta lastnik lahko povedal naslednjemu ...... tako, da ..... tooooo late ....

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik darlev pravi:
da je sestavljen iz dveh...

Ugotovilo se je čisto po naključju saj je šel avto na servis zaradi manjšega zamakanja pri vratih (ob močnejših nalivih pa še to ne vsakič). Serviser rekel tudi da ta zamakanje nima veze s tem in da je avto drugače "vrhunsko" zavarjen skupaj...
hysterical-1.gif

Koliko je sedaj za pričakovati da se dobi denar nazaj saj se bo šlo seveda v tožbo, ker ob kakšni malo močnejši nesreči bi se avto prelomil. Avto je bil drugače kupljen od fizične osebe pred pol leta. Gre pa se za avto star 5 let...

Pa ne gre se za moj avto... Moja Kia je še vedno cela...
grin1.gif

Naceloma 0. Skoda casa in denarja... Koga bi pa tozili? Sploh ce ima avto (zelo verjetno) n lastnikov in zaradi cesa? Da ste imeli avto pred nakupom moznost pregledati...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik darlev pravi:
Ma nek osnoven check pred nakupom je bil narejen. Prodajalec je dal brez problema vin stevilko na servisu so rekli da vidijo da so bila barvana vrata in sprednji del nad kolotekom. Kilometri pa naj bi se tudi ujemal to je to... Avto je bil kot nov kupljen v Nemciji kot mi je znano in pripeljan v slo pred enim letom... Ni pa seveda prodajalec bil prvi lastnik...
Pridi do mene...bos povedal za kaj se gre...naprej bomo pa mi