Kumho 245 35 19 KU 31, nujno

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.147
113
nekaj maš zjebano
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
zagotovo, jaz imam 100kkm pa imam še original zimsko letni komplet. stare so pa 5 let, pa vse še ustrezajo zakonu glede profila.
Edino spredaj mi jih je začelo pobirat po notranjem robu- optika.
Pa kot opažam jih jaz bistveno več prehitim kot pa mene. Se pravi nisem med počasneži.
Dobovšek ima avto za blizu 100kE(nov, predvidevam) zato najbržž (predvdevam)ne bo problem dati namesto 160- 640 evrov za vse 4 gume.Samo ne vem zakaj bi dajal kumho... potem bi šel raje na bolj "premium" znamko....
JAz imam pač drugačne prihodke in drugačne avte in bi drugače naredil
wink-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
ko si ravno imenil zakaj kumho... osebno jih uporabljam zadnje čase že par let non-stop (letne & zimske) na vseh avtomobilih... in za svojo ceno ter kombinacijo s performansi so absolutno best buy, če jih menjaš na recimo 2-3 sezone
smile-1.gif
res ne vidim fore da bi dajal po 140-200€ na gumo za ene goodyearke or something, če lahko dobim kumhotovo za cca. 80€ in se guma res odlično obnese v vseh razmerah naslednji dve leti (prav tako je dejstvo da je guma zelo mehka in se po dveh letih obrabijo ali pa preveč otrdijo)...

...pa še če kkšno vmes zbušim ali poškodujem in jo je potrebno menjati je to ceneje
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
sem vem da tvoje besede držijo, samo saj veš.... kumho je še vedno neka no name znamka, sploh za tiste, ki imajo nove avte in jim gumemenjajo na servisih brez ? kakšne želijo in kakšne cene.....

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
sem vem da tvoje besede držijo, samo saj veš.... kumho je še vedno neka no name znamka, sploh za tiste, ki imajo nove avte in jim gumemenjajo na servisih brez ? kakšne želijo in kakšne cene.....

sam se pa strinjam z Matey-em
Imam tudi sam zimski komplet in se gume perfektne.
Morda za primer
Pred cca mesecem sem bil na Vranskem na šoli varne vožnje...
Poleg je bil tudi BMW z nekimi hudimi, ne morem se spomniti katerimi, skratka najbolje ocenjenimi letošnjimi. Pa ni imel pogojev na nobeni vaji proti mojim gumam. Teža približno enaka, zavorno pot pa cca vedno za 2/3 daljšo. Moje gume so letošnji DOT, njegove pa so bile tudi.

Je pa res da Kumho se da dobit zelo poceni oz so pripravljeni dat malo višje popuste vulkanizerji.
Da je pa no name...? Prvič slišim. Jih pa res težko dobiš oz ni toliko ponudbe.
Upam se it z vsakim v nevem kakšen klanec pozimi, pa da vidmo...?

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.343
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
a meriš vsakih 1000km
grims-1.gif

Preračunam glede na to da gre na sezono en komplet! (10k km, 8 mesecev, 8mm)
evil.gif

a ti ne znaš vozit
confused-1.gif

meni energy držijo zdej že 60k km pa še vedno imajo 4mm pa ne vozim se po letalski pisti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
a meriš vsakih 1000km
grims-1.gif

Preračunam glede na to da gre na sezono en komplet! (10k km, 8 mesecev, 8mm)
evil.gif

a ti ne znaš vozit
confused-1.gif

meni energy držijo zdej že 60k km pa še vedno imajo 4mm pa ne vozim se po letalski pisti
v moj post se tudi ni nihče spodtaknil
rolleyes-1.gif

100 kkm s zimskimi in letnimi pa še oboje ustrezajo zakonu....., se bodo pa letos oboje menjale zaradi starosti (5 let), pa tudi profil vsaj za sneg mine diši več

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mišelin je plastika, zimske s katerimi mam največ izkušenj so prava krsta, prvo sezono dobra guma, naslednje leto daš gor je slabši kot vsak wanli pa tak drek.
uf-1.gif

Mišelina ne bi kupil pa če bi bil tolk kot wanli.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik dobovsek pravi:
Morda za primer
Poleg je bil tudi BMW z nekimi hudimi, ne morem se spomniti katerimi, skratka najbolje ocenjenimi letošnjimi. Pa ni imel pogojev na nobeni vaji proti mojim gumam.

je imel zimske ali letne?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ko že toliko pametite... GY UG7, uporabljene drugo sezono niso imele osnovnih pogojev proti Michelin PA2, iste starosti. GY na Passatu karavan , Michelin na Grand Scenicu. Tudi avta sta po teži primerljiva
Zaviranje na spolzki in mešani podlagi je bilo za Passata porazno; v povprečju še enkrat daljša zavorna pot kot Renault. Odnašanje iz ovinka več kot očitno... Pasija je reševala elektronika...
Testirano na Vranskem, februarja 2009. Uporanik tega Passija je celo na tem forumu...

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
uh, manj kot 3000... lej jzt bi zamenjala na tvojem mestu vse gume, ker guma s katero si prevozil slabih 3000km in če si vozil s povprečno hitrostjo 42km/h je dala skozi približno xy obratov, sploh ker si vozil poleti je bila obraba zaradi toplejše poglage večja, če boš dal gor novo gumo se ti posledično lahko v najslabšem primeru zgodi to da ...

malo heca
aplauz.gif

z takim razmišljanjem je jasno, zakaj se ti 35 let star avto zdi presežek tehnologijo.
hysterical-1.gif

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik dobovsek pravi:
Morda za primer
Poleg je bil tudi BMW z nekimi hudimi, ne morem se spomniti katerimi, skratka najbolje ocenjenimi letošnjimi. Pa ni imel pogojev na nobeni vaji proti mojim gumam.

je imel zimske ali letne?

tako on kot jaz letne
še inštruktor je bil presenečen

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
uh, manj kot 3000... lej jzt bi zamenjala na tvojem mestu vse gume, ker guma s katero si prevozil slabih 3000km in če si vozil s povprečno hitrostjo 42km/h je dala skozi približno xy obratov, sploh ker si vozil poleti je bila obraba zaradi toplejše poglage večja, če boš dal gor novo gumo se ti posledično lahko v najslabšem primeru zgodi to da ...

malo heca
aplauz.gif

z takim razmišljanjem je jasno, zakaj se ti 35 let star avto zdi presežek tehnologijo.
hysterical-1.gif

Imaš ti svoje gume vedno napumpane na stotinko bara natančno
tongue-1.gif

Maci ima čisto prav. Pri 3000 prevoženih km ne kompliciraš z zamenjavo vseh 4ih.

Nazadnje urejeno:

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Ej sorry, meni v 3000 km pobere gumo za cca. 2 mm!
grin1.gif

Itak pa sem omenil da gumnasta zmes ni vedno enaka in pač guma narejena lansko leto junija ne bo enaka tisti z letošnjega septembra!
tongue-1.gif

Ker smo že glih pri gumah
tongue-1.gif

...nekaj me zanima, katera guma najmanj trpi v levem ovinku, pri povprečni hitrosti 50km/h?

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
ja a ni tako....., aja pri tebi to ni mogoče, ker imaš zadaj pogon in bi se avto v ovinku ustavil...
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Ker smo že glih pri gumah
tongue-1.gif

...nekaj me zanima, katera guma najmanj trpi v levem ovinku, pri povprečni hitrosti 50km/h?

Sprednja zunanja (torej desna) najbolj trpi ker se nanjo prenese največja obremenitev, odvisno sicer od togosti avta ampak najmanj je obremenjena potem "diagonalna" guma - torej zadnja leva. Tu niti ni pomembno kje ima avto pogon (rezen če pride do zdrsa in posledično popravljaš z gasom) tako da enako velja za vsa vozila. So pa pri bolj togih (trdih) avtih obremenitve lahko precej drugačne kot pri mehkih. Pa pri 50km/h na ostrem ovinku gume lahko že precej trpijo (cviljenje, zdrs) tako dase ni za hecat!
grims-1.gif