Kumho 245 35 19 KU 31, nujno

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Zdravo!

Nikjer ne najdem zgoraj omenjenih pnevmatik, potrebujem en kos, ker imam eno poškodovano.
Lahko kdo kaj pomaga?
Hvala

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik dobovsek pravi:
Zdravo!

Nikjer ne najdem zgoraj omenjenih pnevmatik, potrebujem en kos, ker imam eno poškodovano.
Lahko kdo kaj pomaga?
Hvala

Načeloma naj bi bile gume na isti osi enake!
grin1.gif
Še različen DOT ne bi dajal skupaj, kaj šele gumo z novim profilom in pa obrabljeno gumo.

Koneckoncev je potem vseeno če daš karkoli drugega, če te kdo vpraša (like: policist) potem rečeš da je rezervna!
evil.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ja ok, če ima gume stare 3 leta pa če je naredil 50.000km itak da ne bo tlačil ENE nove gor, če pa ima vse bolj kot ne novo potem pa ne vem zakaj nebi.

mislim da malce preveč kompliciraš.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Glej z osebo, ki špara tako da vliva "kontaminiran" bencin v avto ne mislim razglabljat o gumah in varnosti!
grims-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
Citat:
Zdravo!

Lahko kdo kaj pomaga?
Hvala

bom kontaktiral eno vezo, ki kumho gume dostavlja direkt iz nemčije, pa da vidim kako pa kaj in ti sporočim
zmaga.gif

samo tudi če bom lahko kaj zrihtal je zelo verjetno prej kot v cca. 1 tednu ne boš dobil.....

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Zdravo!

Lahko kdo kaj pomaga?
Hvala

bom kontaktiral eno vezo, ki kumho gume dostavlja direkt iz nemčije, pa da vidim kako pa kaj in ti sporočim
zmaga.gif

samo tudi če bom lahko kaj zrihtal je zelo verjetno prej kot v cca. 1 tednu ne boš dobil.....

super,,,tks

ti Utisevalec se pa res v vsako stvar vtakneš a? Raje ga vtikaj tja kamor spada...to je pa verjetno znanstvena fantastika?
se ti opravičujem in se posipam s pepelom, ker sem ti pozabil omeniti, da sem s temi prevozil manj kot 3000 km.
stupid-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
uh, manj kot 3000... lej jzt bi zamenjala na tvojem mestu vse gume, ker guma s katero si prevozil slabih 3000km in če si vozil s povprečno hitrostjo 42km/h je dala skozi približno xy obratov, sploh ker si vozil poleti je bila obraba zaradi toplejše poglage večja, če boš dal gor novo gumo se ti posledično lahko v najslabšem primeru zgodi to da ...

malo heca
aplauz.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Ej sorry, meni v 3000 km pobere gumo za cca. 2 mm!
grin1.gif

Itak pa sem omenil da gumnasta zmes ni vedno enaka in pač guma narejena lansko leto junija ne bo enaka tisti z letošnjega septembra!
tongue-1.gif

Pa ne bom več težil, vsak ima svoj prav!
zmaga.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
a meriš vsakih 1000km
grims-1.gif

Preračunam glede na to da gre na sezono en komplet! (10k km, 8 mesecev, 8mm)
evil.gif

samo to je odvisno od večih dejavnikov... ne samo od št. kilometrov

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
joj!
bom zamenju vse 4 pa še 4 za rezervo bom vzel...

rečmo da ni blo take obrabe, ker so na quattru

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
in to s passatom? kaj voziš wanli?
evil.gif

Govoril sem za obrabo na prvi osi po robovih, trenutno imam optiko na +2mm da mi pobira robove enakomerno. Pač ovinki naredijo svoje. Sicer pa so gume Conti PreminumContact, prej sem imel pa Dunlop SP Sport 9000. Z rotacijo (spredaj/zadaj) nekako zdrži komplet gum 2 sezone!