Kultura na nivoju

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
zakaj pa se z 120 nisi preselil na desni pas?
sprasujem se.gif
me sploh ne čudi da ti je skoraj zlezel v kuferam, če pa oviraš promet

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Kakor vem, vožnja za ritjo ni prekršek, nenadno zaviranje brez veze pa je. Tko, da si ti edini, ki bi moral stopiti v stik s policijo:) Kar sam se tja zapelji in povej kak butl si.

Vožnja za ritjo JE prekršek. In sicer zaradi neustrezne varnostne razdalje. Sploh pa na avtocesti, kjer se ne prehiteva, kot nekje na vasi.
evil.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Kakor vem, vožnja za ritjo ni prekršek, nenadno zaviranje brez veze pa je. Tko, da si ti edini, ki bi moral stopiti v stik s policijo:) Kar sam se tja zapelji in povej kak butl si.

Voznja za ritjo JE prekrsek >> http://www.zakonodaja.com/zakoni/viii/4/zvcp_1_upb4/cleni/29.clen/29.clen

29. člen - Razdalja med vozili

(1) Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu, mora voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah (varnostna razdalja).
(2) Varnostna razdalja mora ne glede na vozne razmere omogočati:
– da lahko voznik zmanjša hitrost ali ustavi in s tem prepreči trčenje, če voznik, ki vozi pred njim, zmanjša hitrost ali ustavi;
– da se lahko voznik, ki prehiteva, varno vrne na izhodiščni prometni pas.
(3) Ne glede na prvi odstavek tega člena
(4) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
(5) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, če ravna v nasprotju z določbo tega člena.

Ni mi pa jasno, kako da v skoraj dveh letih, odkar imamo € se niso priredili zakonodaje na veljavno valuto
bonk.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:

Voznja za ritjo JE prekrsek >> http://www.zakonodaja.com/zakoni/viii/4/zvcp_1_upb4/cleni/29.clen/29.clen

29. člen - Razdalja med vozili

(1) Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu, mora voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah (varnostna razdalja).
– da lahko voznik zmanjša hitrost ali ustavi in s tem prepreči trčenje, če voznik, ki vozi pred njim, zmanjša hitrost ali ustavi;
(3) Ne glede na prvi odstavek tega člena
(4) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
(5) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, če ravna v nasprotju z določbo tega člena.

Ni mi pa jasno, kako da v skoraj dveh letih, odkar imamo € se niso priredili zakonodaje na veljavno valuto
bonk.gif

Mogoče zato, ker bereš stari ZVCP ?

29. člen

(3) Ne glede na prvi odstavek tega člena se, ob dobrih prometnih razmerah, kadar se oblikuje kolona, ki vozi z zmanjšano hitrostjo, varnostna razdalja lahko zmanjša, vendar ne sme biti manjša od razdalje, ki jo vozilo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v eni sekundi (minimalna varnostna razdalja).
(4) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
(5) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, če ravna v nasprotju z določbo tega člena.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tega sem nasel s pomocjo Googla...
Pa tudi ce grem na 29. člen Razdalja med vozili pa dobim tole...
20081026-86ku1dimkftw6nn4qhqfpssstc.png

Sem pa sedaj nasel tudi tvoje besedilo
smile-1.gif

http://www.listanjezakonov.com/ZVCP_1_NPB6/F000004.HTM

V glavnem... voznja za ritjo JE kazniva
smile-1.gif
... samo pri nas se vse premalokrat kontrolira.. Na tujih TV kanalih (predvsem nemskih) pa sem ze dostikrat v kaksni oddaji zasledil, da kaznujejo, ce je varnostna razdalja premajhna... Nemci imajo celo na AC kontrolne tocke, kjer to kontrolirajo. Ponavadi je tako, da so pred nadvozom na tleh narisane razne crte, ki jih sistem kamer uproablja za to, da ugotovi hitrost, in predvsem razdaljo med vozili...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Tega sem nasel s pomocjo Googla...
Pa tudi ce grem na 29. člen Razdalja med vozili pa dobim tole...
20081026-86ku1dimkftw6nn4qhqfpssstc.png

Sem pa sedaj nasel tudi tvoje besedilo
smile-1.gif

http://www.listanjezakonov.com/ZVCP_1_NPB6/F000004.HTM

V glavnem... voznja za ritjo JE kazniva
smile-1.gif
... samo pri nas se vse premalokrat kontrolira.. Na tujih TV kanalih (predvsem nemskih) pa sem ze dostikrat v kaksni oddaji zasledil, da kaznujejo, ce je varnostna razdalja premajhna... Nemci imajo celo na AC kontrolne tocke, kjer to kontrolirajo. Ponavadi je tako, da so pred nadvozom na tleh narisane razne crte, ki jih sistem kamer uproablja za to, da ugotovi hitrost, in predvsem razdaljo med vozili...

Saj sem ti rekel da bereš stari zakon. Trenutno je v veljavi ta:

1. 2345. Zakon o varnosti cestnega prometa (uradno prečiščeno besedilo) (ZVCP-1-UPB5)

DRŽAVNI ZBOR REPUBLIKE SLOVENIJE • UL št. 56, 06.06.2008

In takšne zadeve se išče v uradnem listu: http://www.uradni-list.si/ Navsezadnje je to besedilo s strani UL merodajno tudi na sodiščih. Medtem ko s tvojih strani ni.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Kakor vem, vožnja za ritjo ni prekršek, nenadno zaviranje brez veze pa je.

Da je vožnja brez "abstand"-a prekršek ste vidm že dorekl, kako boš dokazu da je zaviru "brez razloga" ???

Ne moreš
ne-ne-1.gif

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
mularija se res vleče čez cesto kot da se jim sanja
10.gif
prakticiram to vsak dan. Kurbeži mali leni imajo prehod 20 metrov nižje, pa jim je seveda predaleč, zato direkt čez cesto, mrtvo hladno

Kmet.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Jst isto. Na [censored] mi grejo ka ne znajo jit še 20 m raj teb morijo. Si misljo da so glavni...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Kakor vem, vožnja za ritjo ni prekršek, nenadno zaviranje brez veze pa je.

Da je vožnja brez "abstand"-a prekršek ste vidm že dorekl, kako boš dokazu da je zaviru "brez razloga" ???

Ne moreš
ne-ne-1.gif

Sej un [censored] zadaj itak ne more vedet zakaj si bremzal. Je bil preblizu za ritjo.
bonk.gif