Ali si že slišal za "minikip"?
Hvala za tole, ne morem verjet, da do danes nisem poznal tega
Ali si že slišal za "minikip"?
Skica/slika za to?Alternativa temu v sodobnih oknih je "vzporedni odmik"
Je uporabno če se uporablja namensko, če ne pa stvar ima kontraučinek. Namensko se uporabja ravno pri pozitivnem vleku (napa, peč v prostoru, ventilator ipd.) kjer je pretok zraka pozitiven oz. pri zračenju navzkrić oz. s prepihom. Za vse ostalo, boljše da ne.
Bora nima cen javno objavljenih, tako da moraš kontaktirati njihove uradne prodajalce. Za orientacijo - lansko leto smo nabavili Pure S (tamajhno, 60 cm) in je bila s popustom 1750€. Redna cena pa cca 1900€. Classic je seveda dražja, vendar hudo dvomim, da je 6k€. Osnovna cena je po moje kakšnih 3,5k (ugibam, ne trdim). Spet pa je odvisno od dodatkov, ki si jih omisliš...za Classica lahko kar lepo kombiniraš.Kolko pa stane ta BOra clasic? Povsod skrivajo eno ko kača noge.
Evo, podpis. Moja je glede te Bore nabijala že kar nekaj časa, ampak sem ji želel dopovedat, da zakonov fizike pač ne moreš pretentat. No, na koncu sva ob ogledu kuhinj doživela še demonstracijo delovanja, sklenila kompromis in sva jo ob prenovi kuhinje nabavila. In glej ga hudiča...kot si rekel...stvar dejansko deluje. Sicer imava obtočno varianto, ampak zadeva je vredna vsega pompa in denarja.Saj to (“nape, ki je ni - a vseeno vleče”) je glavni prodajni adut Bore (in “yapistvo”) - štos pa je , da Bora dejansko deluje. Ma kolega, ki kupil, ker žena …. a dejansko največ on sam kuha. Po prvem tednu uporabe ded pride na šiht in pribije: “Bemti - to res dela … Naj ji bo - je stalo kolkr je - mam pa zdaj cool kuhinjo in napo, ki dela … “.
Kot omenjeno zgoraj...tudi jaz nisem verjel. Zdaj pa verjamemCe gre res vse, kar nekako dvomim. Lahko je zelo ucinkovito, nisem poizkusil, ampak tako zwlo dobra pa dvomim, da je.
Jaz imam FABER Galileo Smart BK 830 in sem zadovoljen tako z indukcijo kot z napo samo. Kar jo uporabljamo dobro vleče, tudi ko čistim filtre je veliko maščobe ujete na njih tako, da predvidevam da dela.Torej boljša polovica hoče v novi hiši indukcijo z vgrajeno napo. Noče tistege viseče zadeve sredi stropa.
Odvod nape bo ven iz prostora.
Gledam razne plošče, Gorenje, Neff, Faber,...
V betonsko ploščo bo treba postaviti cev, da bo odvajala iz nape ven.
Vpšraanje: ali so ti priključki iz nap na cev kakorkoli standardizirani?
Moram že ob vlivanju plošče vedeti, kakšna bo plošča in napa, al obstaja standardni (ozki ovalni) priključek, kamor lahko potem različne nape priključim?
Kakšen faktor so tule zraven otroci?Jaz vas občudujem. Pi našem načinu kuhanja, vključujejo se tudi otroci, je to NO-GO.
In to bi bil problem zakaj?Najbrž polijejo mnogo po štedilniku in bi steklo v reže.
A pri "navadnih" indukcijah se otroci ne opečejo?pa potem v nedeljo hodit na urgenco ker se nekdo opeče tud ni fajn
Hja, spoznavajo se s kuhanjem. Nekaj se meša - pa gre čez rob, kaj se strese (gres, polenta), mleko vzkipi, nekaj preveč vre pod pokrovko in šprica naokoli...Kakšen faktor so tule zraven otroci?