KTM kolesa?

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Pred 5 leti kupu Focus Culebro (komplet campa centaur, razen gonilka FSA gossamer, feltne campa khamshim), štel alu. Že takrat dal za njega okoli 1100 eur. Super kolo za popoldanskega voznika brez tekmovalnih ambicij. Naredu sem ohoho kilometrov, da jih že zdavnaj ne štejem, do sedaj samo 2x naštelan in dela kot urca. Tko da za jurčka se dobi spodona specialka.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
zmaga.gif
to je to.

Shimano 105

Ultegra

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Danes gledu pri lokalnem trgovcu univega alu, komplet ultegra, fulcrum 7, za 1200 pa še gotovinski popust. Zraven je mel pa še enga sestavljenega focus cayo carbon geštel, komplet campa chorus 11 redna, fulcrum 7, za 1500, Pravi da prazni zaloge. Cena za kolo z chorusom fantastična.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
zlo fajn oprema chorus...potem pa gor najslabše feltne...
če si med težjimi imaš lahko veliko problemov

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
zlo fajn oprema chorus...potem pa gor najslabše feltne...
če si med težjimi imaš lahko veliko problemov

Seveda, sej zato je taka cena. Fulcrum 1 pač za tak gnar ne dobiš. Tole z felgami je pa urbana legenda, ki vsaj v mojem primeru ne drži. Mam 95 kil, pa campa kamshim, praktično identično F7. 5 let, 0 problem.

Pa tudi če bi recimo za F3 doplačal, bi bil kolo pod 2k, kar je še vedno zlo OK:

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
f3 je čisto druga stvar kot f7...

Seveda, sej o tem govorimo. Pač vsak karbonc za okol jurja pa pol ma gor zgolj osnovne felge katerekol znamke, če hočeš več moraš doplačat. Je pa glede na primerjavo z drugimi kolesi za 1.5k, posebnost, da dobiš verjetno najkvalitetnejšo opremo za ta cenovni rang (chorus). Pri drugih lahk sam sanjaš. Za to ceno se vrti 105/ultegra ali veloce/centaur. Pa ponavadi so pri ultegri to samo menjalniki ostalo je kombinirano z 105.

Seveda kamshim/R7 je pač najslabša felga. Pač so težje, ležaji ne laufajo tako tekoče, ni pa rečeno da bo mel z njimi težji kake probleme. Vsaj jaz jih nisem mel. Do sedaj. Lahk gre pa že jutr vse u kuraca, tako pač je.

Nazadnje urejeno:

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
sam osebno bi imel gor rajš slabšo opremo (recimo centauer) pa boljše feltne (recimo f3)

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
sam osebno bi imel gor rajš slabšo opremo (recimo centauer) pa boljše feltne (recimo f3)

Tud jest. Ampak ko sem kupval sem pač za tak dnar in se nisem mel kej velik zmišljevat. Centaur dela u piko, sem bil prijetno presenečen nad delovenjem, tudi prestavljanjem v hribu pri močni obremenitvi. To je zlo dobra oprema za svoj dnar. Drgač pa moj sansjski kolo BMC. Gor bi natakno Athena ali chorus. Verjetno pade drugo leto.
sprasujem se.gif

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Problem pri F7 je, ker so tudi blazno mehke in jih hitro pokriviš, če si težji...
Jaz sem jih namenoma kupil, ker so bile gor na kolesu, da jih imam za jeseni, ker kupil karbonske za poleti...

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Za daily use imam tudi jaz khamsinke. Najcenejša trening feltna, par sem dobil za 50 EUR in zamenjal ležaje.

Jeba dveh kompletov (en alu, drug karbon) je edino to ker je treba imet gumice za karbonske obroče in alu obroči ti jih kurijo na polno plus to da jih je treba temeljito očistit (še posebej opilke) preden natakneš karbonski komplet.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
+ še eno kaseto če nočeš šravfat, pa dvojne plašče (so malo širiši), pa dvojne zračnice + rezerve, ker so feltne višje in je podaljšan ventil itn
smile-1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Mater ste dosadni
smile-1.gif
Najboljše je kolo Rog.

Pa še prav maš. Se niso felge lomle, če si okvir poču si mogu bit že extra smotan, pršu si pa vsepovsod, ravno tako kot z zdajšnjimi grablami za nekaj kilo everčkov

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik map pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Mater ste dosadni
smile-1.gif
Najboljše je kolo Rog.

Pa še prav maš. Se niso felge lomle, če si okvir poču si mogu bit že extra smotan, pršu si pa vsepovsod, ravno tako kot z zdajšnjimi grablami za nekaj kilo everčkov

467716-post_slo.gif

Ne razumem folka, ki se bolj malo vozi s kolesom potem pa kupi kolo za več kot 1000eur
bonk.gif

Včasih sem šel z navadnim ROG kolesom v rovte in potem fullspeed down
grin1.gif
pa smo vsi živi in zdravi ni nihče padel, bremze so delale.... kolo X-FACT za 200 eur iz hervisa vsak dan dobro opravlja 10 kilometrsko vožnjo, kakšne daljše vožnje pa zaposlen človek, ki še kaj opravlja poleg službe,ne naredi pogosto, ker enostavno ni časa.

LP

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
pač eni zapravljajo k eur-e za avtomobile pa spojlerje pa hude feltne....enim pa kj drugega več pomeni.
s kolesom iz hervisa se pa kar ti vozi...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
dok, si ti slučajno rahlo retardiran? moti te da da nekdo več kot jurja za pecikl, da pa ima povprečen janez 15 kilo ojrov pufa za pleh pri plači 800€ pa ti je povsem normalno?
pa če ti nimaš časa, kdo pravi da ga nima kdo drug?
kdo jamra potem ko je kupil kolo za jurja?

drugič malo mozak napni preden lape stegneš

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Fak, našel sem se stari, kot da o meni pišeš. A misliš da mi bodo kolo v Hervisu vzeli nazaj? Saj res, kako sem lahko kupil tako drago kolo
cry12bpy.gif