Krvni sladkor

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Na zadnjem merjenju sladkorja v krvi so mi namerili........................24!
crazy1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Sicer nisi napisal kako dolgo po obroku si si to meril, ampak to vseeno ne zgleda dobro. Že žeja ponoči je zelo dober znak za sladkorno (seveda pa ne nujno pomeni ravno to - lahko da si samo zvečer jedel kaj slanega).

Po 1-2 uri bi se naj raven sladkorja vrnila že približno v meje normale (manj kot 6,6). Če si si meril 1-2 uri po obroku in si še vedno imel 24 sladkorja, potem čimprej k zdravnici.

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Nad 11 zmerjeno kadarkoli je že dovolj za diagnozo sladkorne bolezni...

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Direktno teli cmoki niso vzrok za tako povišanje krvnegla sladkorja.....je morda krivo to da ješ preveč OH z visokim glikemičnim indeksom, veliko premalo gibanja, prevelika telesna teža?? Živila z visokim GI ti povzročijo večja nihanja sladkorja v krvi...evo link, kjer je preprosto povedano http://www.cenim.se/115-a.html na drugi strani tudi tabela Prvo poštimat jedilnik, več gibanja in znižati telesno težo (če je previsoka)??

Jest sem ga par mesecev nazaj 3 ure po zajtrku in po 2 deci kave (seveda brez sladkorja) imel 4.6

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Takoj k zdravniku. Sam sem diabetik in sem si zadnjič izmeril sladkor uro po zaužitju kile grozdja. Rezultat je bil 15. Sicer si z zdravili držim sladkor pri 6-7.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
To je sladkorna, ne glede na češpljeve cmoke.
Tudi velika žeja je klasičen začetni simptom, ko je sladkor povišan, diagnoza pa še ni ugotovljena.

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Na zadnjem merjenju sladkorja v krvi so mi namerili........................24!
crazy1.gif

Takoj do diabetologa!

Ampak res takoj, to pa ni več hec.

Lahko je začetek diabetesa, imaš koga v družini z isto boleznijo?

Kdo ti je meril, če si meril sam si lahko napravil napako pri merjenju?

Moje mnenje pojdi do osebnega zdravnika in na testiranje.

Black

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Danes sem bil pri zdravniku, uradno merjenje na tešče je pokazalo 13.1, dobil sem napotnico za diabetologa. In ja, moj oče je bil sladkorni bolnik, umrl je mlad....
crazy1.gif

P.S.: Prvič, ko je bil rezultat 24 sem si meril po kosilu pri zdravniku. Sem si pa sedaj nekajkrat meril doma na tešče, vedno je bil rezultat okoli 13....
smirk-1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Žal mi je, prišel si v naš klub " cukerašev". Pazi se, to je zahrbtna bolezen.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Saj tudi 13 je sila slab rezultat, na tešče. Če se ne motim je "naravna" vrednost cukra v krvi 3.8, vse ostalo pa je posledica hrane in uravnavanje le-tega, neuspešnega.

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Danes sem bil pri zdravniku, uradno merjenje na tešče je pokazalo 13.1, dobil sem napotnico za diabetologa. In ja, moj oče je bil sladkorni bolnik, umrl je mlad....
crazy1.gif

P.S.: Prvič, ko je bil rezultat 24 sem si meril po kosilu pri zdravniku. Sem si pa sedaj nekajkrat meril doma na tešče, vedno je bil rezultat okoli 13....
smirk-1.gif

Preko neta ni možno postaviti diagnoze, vendar mislim, da si vstopil v klub diabetikov.

Trenutno nimaš kaj, vendar se da to bolezen s spremenjenim načinom življenja prehrano in zdravili zelo dobro kontrolirati.

Diabetolog ti bo povedal bolj natančno.

Srečno
zmaga.gif

Black

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Car pravi:
crazy1.gif

smirk-1.gif

očitno gre res za saldkorno.če imaš prekomerno težo se je znebi.včasih ampak res včasih se potem tudi "cuker" uredi oziroma zagotovo zmanjša njegova vrednost na tešče.morda boš imel srečo in boš na peroralni terapiji(tablete) in ne inzulinu.na začetku bo malo hudo ampak se boš navadil.dobil boš navodila glede diete pa priporočeno bo vsaj 5 obrokov dnevno

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ne zdaj jemat to, kot konec sveta. Imaš diete, kjer ljudje jemo zelo malo hidratov (cukra), pa je čisto kul. Nekateri so tipII diabetis (to kar imaš verjetno ti?) premagali s dieto in sploh ne potrebujejo več zdravil...

Pač si pametno poštimaš prehranjevalne navade.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Evo, od diabetologa.
Dobil tablete, pa napotnico k okulistu in cel kup knjižic z navodili kaj jesti itd.V glavnem, cela štala...
crazy1.gif

Okulist ti bo pregledal očesno ozadje, če so kapilare še OK. Potreben bo še pregled nog, da se vidi, če je s živci na stopalu še vse v redu. Če je izbrana prava kombinacija tablet, bi se ti moral sladkor držati nekje med 6 in 8. Najvažnejši pokazatelj pa je faktor HbA1c, ki kaže dvomesečno povprečje sladkorja v krvi. Tega izmerijo pri vsakem pregledu pri diabetologu.