Krožišče Žale Ljubljana

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
A se komu kaj sanja, kdaj mislijo uredit oznake v omenjenem krožišču. Imaš malo mešano enopasovne uvoze in izvoze, pol maš na enem koncu dvopasovni izvoz in uvoz tudi. Označeno pa ništa. Narod pa vozi malo vamo, malo tamo ????

veracoche

Fizikalc
15. nov 2012
107
45
28
Moja se vsakodnevno vozi po tej cesti in se stalno pritožuje nad istim problemom. Ker gre naravnost, bi rada šla po sredini krožišča, vendar jo je zaradi neurejenega prometa enostavno strah in se vozi po zunanjem. Pritožuje se tudi na tem, ker je ravno pred krožiščem Tomačevo malce ovinka. Table se vidijo na daleč, ker pa je malce ovinka, se ljudje postavljajo na napačen pas, ker gledajo oddaljene table. Tako so zamaknjeni za en pas in se potem vrinjajo. Nekateri pa prazen pas izkoriščajo za prehitevanje in vrinjanje tik pred semaforjem. V glavnem zmeda, tudi meni se ni ravno prijetno voziti po tisti cesti v gužvi.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Jaz sem se tudi nekaj časa trudil voziti pravilno in uvidevno, šel po srednjem, da so se ostali lahko vključevali itd.. potem te isti tipi ne spustijo ven.. brez veze. Zunanji ali pa kar usekaš čim bolj naravnost čez, če je prazen...

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
narod vozi po zunanjem ringu neglede na kater izvoz cilja
To je itak vedno. Bolj problem je, da eni ne vejo a lahko z notranjega pasu zavijajo ven ali ne. Eni celo to naredijo, pa niti ne preverijo, če kdo pelje po zunanjem pasu.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
ali pa kar usekaš čim bolj naravnost čez, če je prazen...

To jih dela 99%...in ja greš na notranjega in si v zadnjih vratih tistega pred sabo. Sploh ne razumem zakaj se to dela.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.423
2.510
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
narod vozi po zunanjem ringu neglede na kater izvoz cilja

Tudi sam vozim vedno po zunanjem ringu, ker se mi to zdi bolj varno, ker če grem na notranjega se potem lahko vozim v krogu cel dan, da pridem ven na željnem izvozu.

Pa še pred leti sem imel neprijetno srečanje z hruško*, ker sem vozil po predpisih na notranjem ringu, hruška na zunanjem, dva izvoza ven (Tomačevo) in namesto, da bi hruška iz zunanjega ringa zavila ven iz krožišča je šla naprej. Kriv sem pa bil jaz, ker sem kao zavil pred hruško.
*hruška je mišljen tovornjak za mešanje betona

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
tisti ki je na notranjem pasu bi IMHO moral imeti prednost oz tisti ki se vozi po zunanjem bi moral iti naslednji izvoz ven

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Ja sej po pravilih je tako, da če si na zunanjem bi moral iti naslednji izvoz ven, ampak folk naredi cel krog, preden gre ven.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.345
7.428
113
Citat:
Uporabnik veracoche pravi:
Moja se vsakodnevno vozi po tej cesti in se stalno pritožuje nad istim problemom. Ker gre naravnost, bi rada šla po sredini krožišča, vendar jo je zaradi neurejenega prometa enostavno strah in se vozi po zunanjem. Pritožuje se tudi na tem, ker je ravno pred krožiščem Tomačevo malce ovinka. Table se vidijo na daleč, ker pa je malce ovinka, se ljudje postavljajo na napačen pas, ker gledajo oddaljene table. Tako so zamaknjeni za en pas in se potem vrinjajo. Nekateri pa prazen pas izkoriščajo za prehitevanje in vrinjanje tik pred semaforjem. V glavnem zmeda, tudi meni se ni ravno prijetno voziti po tisti cesti v gužvi.

ce jo je strah se vozit po ljubljani naj uporablja javni prevoz - cesa vse ni ljudi strah

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Jest se peljem tam skozi vsaj dan štirikrat in je res zmeda. Samo čakam da bo počilo. Balkanci očitno še niso čisto osvojili krožnih križišč.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
To itak, pa še neoznačen je dvopasovni izvoz in uvoz - TALNE OZNAKE!! Tam bi potem dejansko iz zunanjega pasu moral ven, tako je pa zmešnjava.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Ja sej po pravilih je tako, da če si na zunanjem bi moral iti naslednji izvoz ven, ampak folk naredi cel krog, preden gre ven.
Pravi kdo? Ni čudno da je kaos.

http://vozniski-izpit.com/cpp-tecaj-item/krozno-krizisce/

Voznik, ki zapelje na krožno križišče, katerega vozišče ima dva ali več prometnih pasov, se razvrsti na notranji prometni pas in na ta način omogoči vključitev v promet na križišču tudi drugim voznikom, razen če zapušča križišče na najbližjem izvozu ali mu prometna ureditev ali prometna situacija tega ne dovoljuje ali mu je zaradi lastnosti križišča (npr. krožna križišča z majhnim premerom) ali lastnosti motornega vozila (npr. tovorno vozilo s priklopnikom) to oteženo.

http://www.uradni-list.si/1/content?id=86881

Krožno križišče

48. člen

(1) Na krožnem križišču mora biti promet s prometno signalizacijo urejen tako, da ima voznik na vozišču krožnega križišča prednost pred voznikom, ki se vključuje na to vozišče.

(2) Voznik, ki zapelje na krožno križišče, katerega vozišče ima dva ali več prometnih pasov, se razvrsti na notranji prometni pas in na ta način omogoči vključitev v promet na križišču tudi drugim voznikom, razen če zapušča križišče na najbližjem izvozu ali mu prometna ureditev ali prometna situacija tega ne dovoljuje.

(3) Pri vključevanju na krožno križišče po smernem vozišču, ki ima dva prometna pasova, se vozilo na desnem prometnem pasu razvrsti na zunanji prometni pas, vozilo na levem prometnem pasu pa na notranji prometni pas, vozišča krožnega križišča.

(4) Preden zapusti križišče iz prejšnjega odstavka, se mora voznik razvrstiti na zunanji prometni pas, razen na izvozu, na katerem je s predpisano prometno signalizacijo dovoljeno zavijanje desno tudi z notranjega prometnega pasu.

(5) Na izvozu s krožnega križišča, na katerem je dovoljeno zavijanje desno tudi z notranjega prometnega pasu, mora biti zunanji prometni pas namenjen izključno zavijanju desno.

(6) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z drugim, tretjim ali četrtim odstavkom tega člena.

(7) Z globo najmanj 4.000 eurov se kaznuje za prekršek pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali petim odstavkom tega člena, odgovorna oseba pa z globo najmanj 400 eurov.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Lepo da si z rdečo označil.
Tako da slepo trditi, da MORAŠ iti ven če si na zunanjem in da MORAŠ menjat pasove, če ne greš čez 2m že ven, je milo rečeno bebabo.
Za moje pojme je veliko krožišče Tomačevo, kjer so situacijo itak lepo porihtali, ostali so pa malo večji od pokrova od sekreta.
Predvsem je pa bebavo se razvrščat na notranje pasove, potem se pa čez 5 metrov na silo rinit nazaj na zunanjega (ker tisti ki se vključujejo, ne vedo za točko 1), da ne govorim o izstrelkih ki presekajo vse skupaj in padejo iz krožišča (ker pač ne poznajo točke 4, oziroma ker točka 5 ni realizirana).

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ksz: v bistvu je bilo začetno vprašanje, če kdo kaj ve, kdaj bodo porihtali prometno siganlizacijo na Žalah (tudi talne oznake sodijo med prometne znake če me spomin ne vara)?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ampak nekateri se vedno mislijo, da lahko VEDNO vozijo po zunanjem pasu... zato pa potem v takih kroziscih, kjer je jasno s talnimi oznacbami urejeno, poka ...

Tako krozisce je recimo v Sencurju, V Medvodah na klancu... pa se kje ...