krožišče - desno pravilo

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Najbolj sovražim une ki skočijo iz notranjega pasu vn iz krizišča.

A tudi tam, kjer je pas tako speljan?
evil.gif

Nikjer ni notranji speljan vn

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Včasih drugače ne gre, ker sta izhoda preblizu. Sicer vedno poskusim iti na desnega pa potem na izvoz, a včasih to ni možno.
Drugače pa si tukaj poglejte.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Maiden pravi:
Včasih drugače ne gre, ker sta izhoda preblizu. Sicer vedno poskusim iti na desnega pa potem na izvoz, a včasih to ni možno.
Drugače pa si tukaj poglejte.

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ker če bi bila enakovredna (ali "večvredna") bi na tej, po kateri se pelješ, stal znak, ki bi na to opozarjal. Če znaka ni, smeš sklepat, da si na glavni.

Na linku je ravno primer, ko ni znakov, pa je enakovredno. Če bi oba voznika "sklepala, da sta na glavni" bi bil en lep BUM.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Najbolj sovražim une ki skočijo iz notranjega pasu vn iz krizišča.

A tudi tam, kjer je pas tako speljan?
evil.gif

Nikjer ni notranji speljan vn

Seveda je... Vsak dan se vozim skozi... in sicer v Medvodah na vrhu klanca...

Od zacetka je bil takle:
20081002-p1wjgw173nesriyfpr7e19ywuw.png

Sedaj pa je ze nekaj casa v smeri proti Kranju in v smeri proti Ljubljani takole, kot sem tukaj oznacil z rdeco crto ...
20081002-jk7kef1jsn766bxaqecdu6d5cn.png

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ker če bi bila enakovredna (ali "večvredna") bi na tej, po kateri se pelješ, stal znak, ki bi na to opozarjal. Če znaka ni, smeš sklepat, da si na glavni.
Če znaka ni, si na enakovredni. Al desni znak ima ali ne pa od strani ne vidiš

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ksz

da ne odpiram nove teme, a ima vozilo na desni prednost, če vozi v napačno smer po enosmerni cesti? In kaka je sploh kazen za vožnjo v napačno smer, neupoštevanje prometne signalizacije (obvezna smer in prepovedana vožnja v eno smer)? Za las me je zgrešil tak bedak, a se mu da naprtiti še kaj drugega?

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
ksz...
V Novi Gorici je na enem izmed rondojev kar semafor in ni dvoma, kdo ima prednost.
bonk.gif

Katero pa? Jst jih samo 4 poznam, pa nobeno nima semaforja..
confused-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če znaka ni, si na prednostni. Pred križiščem enakovrednih mora stat znak ...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
A to kje piše v zakonu? Khmm včasih je blo drugače.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:Sedaj pa je ze nekaj casa v smeri proti Kranju in v smeri proti Ljubljani takole, kot sem tukaj oznacil z rdeco crto ...
V Mariboru (pri Q-Landiji) so tudi dorisali te črte. Zgleda bilo preveč nesreč
tongue-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
A to kje piše v zakonu? Khmm včasih je blo drugače.
Od nekdaj je tako. Hint: ZVCP ni edini zakon ali predpis, ki ureja področje prometa.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.707
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

mal smo že zašli iz teme, bom še jaz malo....
vaška predivdevam da kategorizirana kot lokalna cesta, brez kakšnih koli znakov o priključku ceste.
Ker se po tem priključku pogosto pripeljem na "glavno" cesto me zanima kaj bi se zgodilo če bi se s kom kušnla. On bi imel mene na desni, jaz pa bi pošteno povedano nekako prihajal s stranske....
Bi zmagala moja ideja o desnem pravilu-ponavljam znakov, talnih označb itd ni nobenih.....

tomi

Guru
1. sep 2007
18.576
9.810
113
40
MB
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:Sedaj pa je ze nekaj casa v smeri proti Kranju in v smeri proti Ljubljani takole, kot sem tukaj oznacil z rdeco crto ...
tongue-1.gif

mah, še vedno ljudje po zunanjem vozijo okol in okol, ampak tam okej, je vlki rondo ni problema, medtem ko na drugi strani drave, ni šanse da grem na notranji pas tudi če grem na drugem izhodu ven ker se lahko peljem 5 rund da pridem ven
tongue-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.707
113
pri taščici
evo sem si izbral še eno vaško cesto ki je še bolj problematična, kjer je še manj očitno katera je glavna, sploh pa nekomu ki se prvič znajde v tem kraju. Še sreča da je dobro pregledno

Priponke

• 465218-PISO_karta[2].jpeg
    24 KB · Ogledi: 116
Nazadnje urejeno:

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
tongue-1.gif

mah, še vedno ljudje po zunanjem vozijo okol in okol, ampak tam okej, je vlki rondo ni problema, medtem ko na drugi strani drave, ni šanse da grem na notranji pas tudi če grem na drugem izhodu ven ker se lahko peljem 5 rund da pridem ven
tongue-1.gif

Ravno danes me je pri izstopanju iz notranjega pasu rondoja na obvoznico pri Qlandii skoraj nabasala mlajša kokoš v terencu (SG tablice), ki je mrtvo hladno delala krog po zunanjem pasu in se ni menila za polno črto, ki jo je prevozila.
Na srečo sem dogodek predvideval in se rešil z zaviranjem na polno...

LP,

Milan

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.751
113
kod Džej-Zija
V medvoškem krožišču je to čisto običajen postopek, da ljudje ignorirajo polne črte. Žal je treba tam vedno pričakovati, da se jih ne bo upoštevalo.