Kronična utrujenost

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Saj imaš prav, ampak ljudje tega ne razmišljajo prej, potem pa pride kredit za nepremičnino, kredit za premičnino, otrok prvi, drugi...pa si v brezihodnem položaju, ko službe ne moreš zgubit, v njej si pa na robu pregorelosti

pa sledijo tragedije, ipd.

PS, ne pravim da je avtor teme tak, ampak ponavadi je tako

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Poznam nekaj takih, ki so tako daleč prišli (delo, otroc, finance), da so se na koncu naredil samomor.

Toplo priporčam, da si ne delaš preveč bremena, ker se zna zgodit najhuje.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Tudi to se da pregurati. Sem imel par dobrih for svojcas vendar jih ne mislim javno razlagati. Ni trpela ne sluzba, ne druzina. Potrebujes dobro hrano in veliko pocitka, spanja. Delas lahko tudi s 4h spanja na dan s tem, da po nekaj dnevih "notri preneses" tako, da se malo znajdes. Pa stran od alkohola in drog!

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.545
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
vendar trenutno drugače ne gre.

Vendar oz. ampak. To prenehaj uporabljati, pa bo boljše
smile-1.gif
Si pa napisal, da trenutno ne gre drugače, torej je to tudi odgovor na to, kako bo v prihodnje.
Če te nekaj je*e, spremeni. Idealno izhodišče je, da se zelo dobro zavedaš kaj so vzroki. Bližnjice te bodo pripeljale le globlje, do burnouta-a, ki pa ni ravno "pretty sight" pa še precej daljše je okrevanje...

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.545
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
vendar trenutno drugače ne gre.

Vendar oz. ampak. To prenehaj uporabljati, pa bo boljše
smile-1.gif
Si pa napisal, da trenutno ne gre drugače, torej je to tudi odgovor na to, kako bo v prihodnje.
Če te nekaj je*e, spremeni. Idealno izhodišče je, da se zelo dobro zavedaš kaj so vzroki. Bližnjice te bodo pripeljale le globlje, do burnouta-a, ki pa ni ravno "pretty sight" pa še precej daljše je okrevanje...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v povprečju se kr strinjam z naštetim...
čepke za ušesa ali drug prostor za sapnje
dodat rekreacijo (lahki tek, kolo, hoja...) nekaj, da greš SAM ven IN STRAN od težav! Da se zluftaš!!!
Pojačat hrano, če so zdej res samo "solatke in juhice"
Ter seveda delat na tem, da bo kmalu zelo drugače!! Samo tolažit se, enkrat že bo, ne bo pomagalo ampak samo poslabšalo!!

Boljš, da se za mesec umakneš od družine, kot da težave prenašaš še na druge in si jih v sebi potenciraš!

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
@all....

Hvala za toliko nasvetov.

Sicer situacija ni rožnata, vendar tudi ne tako kritična. Sem zelo delaven človek. V preteklosti sem delal po več mesecev skupaj z približno 300+ delovnimi urami mesečno (drugo delovno mesto). Sicer sem bil brez družine, ampak vseeno.

JBG, ambicije in "potreba" da kot edini član družine kateri "nosi denar k hiši", pač to tudi naredim
rolleyes-1.gif

Glede otrok, je tukaj mama res zlata in poskrbi za oba 200%, vendar moja očetovska dolžnost in moja morala ne dopuščata hands off pristopa in si želim ter aktivno sodelujem pri vseh aktivnostih povezanih z podmladkom
cool-1.gif

Hrana sicer ni zelena solata in piščanec, temveč je ogromno raznovrstne zelenjave z dosti mesa, jajc in sira. Občasno kakšna pica/burek, kakšen pirin zdrob, ječmen z rižem, ipd.. Hrana je zelo podobna že ohoho let, tako da tu nebi iskal kakšnega vzroka.

Rekreacija je primerna, vsaj za moje pojme, poleti 3x tedensko po cca. 10km teka, jesen, zima in pomlad, pa 3x tedensko fitnes in 1x tedensko 2h borilnih veščin. Letos sicer malce manj iz problemov preutrujenosti in bolezni v začetku leta ampak OK. Z septembrom štartamo ponovno
cheer.gif

Močno predvidevam, da gre za izgorelost in pregorelost, ampak bo boljše. Do takrat, bomo poizkusili krpati.

P.S.
Samomor ali slično ni v opciji
stupid-1.gif
ustvari več problemov kot jih reši. Izkušnje z dvema bivšima sodelavcema.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Predvsem bi blo fajn, če si tud žena najde delo, tako imaš ti za poskrbet za celo družino. Ne mi o tem, kdo bo pol kuhal, otroke merkal, pral, čistil.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Kaksno delo, da ga ne mores opraviti v zglednih urah? Jaz bi tukaj zacel resevati stvari.
Včasih ne gre, je pač rukar.
Meni pri ogromni količini dela v službi pomaga ravno fizična rekreacija. Ja, res je, vzame še dodaten čas, ampak že ena ura teka ali bicikla pomaga neprimerno bolje kot pa ležanje pred TV v istem času. Dejansko danes pri enaki količini dela mnogo lažje zdržim kot pa včasih, ko sem se samo pred TV zavalil po šihtu.

zmaga.gif
Sihurno mnogo bolje, kot resevanje z hrano in tabletami.....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Žena iz zdravstvenih razlogov ne more do službe. Tako da ta opcija odpade. Bi pa jaz z veseljem merkal mala dva če bi bla opcija.
To ti ves kaksni so zdravstveni razlogi.
Poznam enega takega, k je govoril da dogolj zasluzi in ni pustil da bi sla zena v sluzbo, otroci pa v vrtec.
Sedaj je samohranilka brez preživnine ker iz groba ji ne bo nihce plačeval.
frown-1.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Kaj tocno delas? Kako dolg delavnik mas po pogodbi? Si dobro placan, mas placane nadure? Jeba je cel lajf garat za familijo in pol crknt pred zasluzenim penzionom al pa kmalu v penzionu.
Klasicen delavnik je 40 ur na teden in tebi kot skrbniku otroka po zakonu ni treba delat nadur in nocnih ce se ne strinjas (do 6 leta prvega otroka)
Vem da je dostikrat to neizvedljivo, sem se tudi sam boril in kregal zaradi tega, no vseeno sem dosegel svoje ker se vedno naredim dovolj oz. sef ve da sem sposoben in imam mir.
Fino da otroci cimprej spijo sami, jer bolje za celo druzino
smile-1.gif

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
Kakšen dan najameš sobo v hotelu varijanata postelja in se naspiš 1x tedensko?
Probaj z pomarčnim ali limoninim sokom, baje pomaga. Sveže stisjen, ne pa iz konzerv.

B81

22. jul 2007
36.888
10.455
113
Enostavno si na poti k izgorelosti. Nič poletne hrane ampak beljakovine in maščobe čez dan, da bo dovolj energije. Vsakih nekaj ur dobro kavo, zjutraj guarano ali flaško 5hour energy, dve uri pred spanjem nič hrane + 10+ kratna doza vitC dnevno...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.513
1.099
113
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
V preteklosti sem delal po več mesecev skupaj z približno 300+ delovnimi urami mesečno (drugo delovno mesto). Sicer sem bil brez družine, ampak vseeno.

Bil si tudi mlajši...
grims-1.gif