Kronična utrujenost

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Zdravo.

Kot kaže je tudi mene "nekoliko" dotolkla kronična utrujenost.

JBG, 2 otroka (7m in 3,6l), trenutno celoten mesec brez dneva fraj z 10+ delovnimi urami dnevno in spanjem 6-8 ur, z prekinitvami na 2-3 ure zaradi najmlajšega
crazy1.gif

Mogoče kakšen vitamin ali kaj podobnega, za znebitev občutka utrujenosti ipd.. Prehrana je lahka, poletna z ogromno zelenjave in mesa. Okoli 1/3 dnevnega vnosa dobim z OH-ji (pira, ječmen, riž). Testenin in cukra 0. Nesladkane kave do 1l dnevno
grin1.gif

Kaj jst vem kak B kompleks ali magnezij. Nisem še nikoli doživljal kaj takšnega, kajti kadarkoli se malce umirim oz. uležem, mi gre za spat 200km/h.

Vem da bo potrebno izpreči in se kaj dodatno naspati oz. odpočiti, vendar se še skozi celoten avgust kaže kriza z delovnim ritmom.

Kakšen nasvet?

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Neki takega ma tudi moja. Sicer je blo pri njej že tko hudo,da je bila pri zdravniku in nekako ne morejo ugotoviti vzroka. Jo pa to spremlja že nevemkolk let (že pred oktrokom). Tko,da so probavali z različnimi tableti samo kakih večjih učinkov ni. Je pa zanimivo,da pri njej utrujenost traja čez poletje, nato je pa dost boljše. So tudi že probali najti kake povezave z letnim časom in utrujenostjo.

Kar se pa lažjih blaženj simptonov kaže, sem pa bral da se to lahko dogaja tudi zaradi pomanjkanja magnezija?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Hja, sej na magnezij in B vitamine, sem pomislil, ko sem probal Vitamin Well Upgrade od Ibrekadabre. Desno roko proč če se nisem počutil dosti boljš. Zdej al od psihe k pijem sok za 3€ liter al je kaj res z primankljajem magnezija in vitamina B, kar naj bi ga to imelo v sebi.

Sicer pa zbiram mnenja.

jello

Guru
22. sep 2008
10.136
3.880
113
Namesto gašenja posledic, raje odpravi vzrok. Se pravi, zmanjšaj stres, ali otroka porini v drugo sobo če imaš možnost ali če ga še nisi, ali ga navadi spat, ali kaj tretjega. Skratka, ne vem od kod ideja da boš z nekimi dodatki kar pozdravil zadevo, ki se ti je kuhala recimo 1 leto. Vem da je lažje napisat kot narest, ampak samo toliko v opomin, da si se zadeve po mojem mnenju lotil z napačnega konca.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Če je utrujenost zaradi pomanjkanja spanja se tu pač ne da narediti nič, da se to nadomesti.

Pač preguraš dokler je otrok, drugače pa delat čimbolj v smer, da je čimprej v svoji sobici, brez da vaju moti. torej razno cartanje v postelji in potem spanje tako, odpade. Kar pa zna biti problem, če je mamica navezana
wink-1.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Namesto gašenja posledic, raje odpravi vzrok. Se pravi, zmanjšaj stres, ali otroka porini v drugo sobo če imaš možnost ali če ga še nisi, ali ga navadi spat, ali kaj tretjega. Skratka, ne vem od kod ideja da boš z nekimi dodatki kar pozdravil zadevo, ki se ti je kuhala recimo 1 leto. Vem da je lažje napisat kot narest, ampak samo toliko v opomin, da si se zadeve po mojem mnenju lotil z napačnega konca.

Se strinjam, da izgleda da se lotevam stvari z napačnega konca, vendar trenutno drugače ne gre. Na šihtu je trenutno obsedeno stanje zaradi dopustov, bolniških in upokojitev, kar je posledično privedlo do pomanjkanja kadra. Tu ni kaj popravit in bo situacija trajala še cca. 1 mesec. Potem pa upam na redne ure mesečno +20 nadur (upanje umira zadnje
cool-1.gif
).

Glede otroka, JBG, je pač majhen in mora (njegova odločitev, ne moja
grin1.gif

Sedaj pa niti ne vem kaj bi lahko "zoptimiziral", razen kakega dodatka k prehrani
sprasujem se.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
kofein bo čisto gut za tako kratko obdobje, samo potem ne postat odvisen od njega

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:

Se strinjam, da izgleda da se lotevam stvari z napačnega konca, vendar trenutno drugače ne gre. Na šihtu je trenutno obsedeno stanje zaradi dopustov, bolniških in upokojitev, kar je posledično privedlo do pomanjkanja kadra. Tu ni kaj popravit in bo situacija trajala še cca. 1 mesec. Potem pa upam na redne ure mesečno +20 nadur (upanje umira zadnje
cool-1.gif
).

Glede otroka, JBG, je pač majhen in mora (njegova odločitev, ne moja
grin1.gif

Sedaj pa niti ne vem kaj bi lahko "zoptimiziral", razen kakega dodatka k prehrani
sprasujem se.gif

a baba pa ne more poskrbet za otroka ponoči, da se vsaj naspiš 8 ur ko človk? Te bodo odpeljali mau u polje, pa boš vidu da boš pol meu cajt se naspat...upajmo da ne...
pozdrav.gif
vsaj naspat ponoči se moraš, to je minimum, vse ostalo bo šlo nekako mimo...

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Če je utrujenost zaradi pomanjkanja spanja se tu pač ne da narediti nič, da se to nadomesti.

Pač preguraš dokler je otrok, drugače pa delat čimbolj v smer, da je čimprej v svoji sobici, brez da vaju moti. torej razno cartanje v postelji in potem spanje tako, odpade. Kar pa zna biti problem, če je mamica navezana
wink-1.gif

Veliki spi v svoji sobi od 6 meseca, od začetka v svoji postelji (dejansko ni prespal še nobene noči z nama)

Mali spi v svoji postelji tudi od začetka. Bi ga dal tudi v svojo sobo, če bi jo imeli prosto (velikemu ga nočem podturiti, glede na to da se zbudi 4x na noč in rabi jest).

Sicer zadnji mesec mama skrbi za malega ponoči, vendar te zbudi pravtako. Spanje na kavču mi ni, ker sem potem še bolj polomljen.
No morda spanje pri velikem
grin1.gif

Ma je dosti tudi problem na šihtu zaradi prevelikega št. ur. Bom probal B kompleks in magnezij, pa bomo videli.

P.S.
Kje ugodno nabavit kvaliteten B kompleks in magnezij. Kaka lekarna, DM, Müller ali kak Mercator, Spar ...... . Iskreno nimam pojma, ker še nikoli nisem kaj od tega kupoval.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Če se zbujaš za par minut, to ne bi smelo vplivati na kvaliteto spanca. Drugo je, če te zbudi in potem ne zaspiš nazaj dlje časa?

Poskusi z zamaški za ušesa, čeprav je otroški jok tako pronicljiv, da verjetno ne bo pomagalo nič. vprašaj sosede v blku, če živite tam
wink-1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.513
1.099
113
Občutil zelo podobno... Kupil neke "antioksidanse", nič boljše... Gledal sem da imam ritem s prehrano, da si s kakšnim žurom še nisem bol zjebal ritma... Pol sem si pa rekel da me ne bo potolklo in sem si našel čas za zmerno rekreacijo, pa sem zmagal. Pa ženo pa otroka sem potem v red spravil
grin1.gif

Saj ne bo dolgo trajalo...
wink-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.136
3.880
113
Take stvari pridejo in grejo, otroci zrastejo, začnejo spat,...pač preguraš, že samo da veš kaj ti je imaš napol že rešeno. Samo ne dat drugim in sebi občutka da se bo brez tebe svet ustavil. Malo ti mora včasih ketna dol past. Če ti ne zlepa ti bo pa zgrda. Čeprav je res, 10+ ur plus družina je shit, čeprav se bo zdaj kak s.p. oglasil da mu 14 ur ni problem. Saj nikomur ni, razen ženi in otrokom. Vsaj dolgoročno.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Kaksno delo, da ga ne mores opraviti v zglednih urah? Jaz bi tukaj zacel resevati stvari.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Pa se nekaj, pravis, da uzivas lahko poletno hrano. Ne vem no. Ko je moja doma kuhala, "lahko, po!etno", za njenih 50kg, da sem se sam grintov postajal sem bil tudi sam utrujen in brez volje. Z normalno hrano se mi je stanje cudezno izboljsalo, jebeš poletne diete, če si cel dan v pogonu kot lokomotiva. Ampak beljakovine in maščobo!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Kaksno delo, da ga ne mores opraviti v zglednih urah? Jaz bi tukaj zacel resevati stvari.
Včasih ne gre, je pač rukar.
Meni pri ogromni količini dela v službi pomaga ravno fizična rekreacija. Ja, res je, vzame še dodaten čas, ampak že ena ura teka ali bicikla pomaga neprimerno bolje kot pa ležanje pred TV v istem času. Dejansko danes pri enaki količini dela mnogo lažje zdržim kot pa včasih, ko sem se samo pred TV zavalil po šihtu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
In sluzba je psihična ali fizična?
Za otroka naj zena poskrbi. Ce ga doji, itak nimas ti kaj poceti zraven.
Pa liter kave tud ne vem kako vpliva. Osebno je nisem nikdar pil, vsaj ne redno. Kot najstnik obcasno sedaj pa prakticno nic vec.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Pa ne morete človeku, ki ima dva mala otroka od tega en dojenček, svetovat, da naj razmisli o službi. Zdaj pa se največ rabi denar, to bi se kvečjemu razmišlalo prej, preden se je šlo v delanje familije, zdaj pač je tam, kjer je.

Torej za boljši spanec: čepki za ušesa, če je problem v motenju spanca. Če je problem v spanju, oz da človek težko zaspi, pa kak theanin ali taurin, ipd. Za poživitev med delom pa kofein ali pa guarana.

Nekak bo že pregural, ni prvi in zadnji v takšni poziciji.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Zakaj ne? Ce se prej ni "pretegnil" se mu tudi zdaj ni treba.
Ce pa se je prej pretegnil, pa upam da ima kaj zaloge.
Sicer zna iti se kak forumas pa njegovi poti (mogoce se letos, glede na objave) in je to cisto sprejemljivo. Za nekatere...
Pa ne leti sedaj osebno na avtorja teme, to je precej splošno prepricanje. Ko pa poves drugacno mnenje, pa si....