tiste hale so še najmanjši problem,Mi imamo pa oljno repico po njivah nasajeno. V naši okolici se še kar trgovine in hale gradijo na prvovrstnih njivah. Takle mamo...
Ko ne boš imel še teh par živali od katerih vsaj nekaj gnojila dobiš, boš pa res odvisen zgolj od ruskega plina, da boš lahko vsaj nekaj pognojil.tiste hale so še najmanjši problem,
mi 70% hrane porabimo za krmo živali, katre nam dajo pa nazaj kakšnih 20% hranilne vrednosti...
Bomo pa malo manj jedli. Saj to ni nič slabega no.
Vi levičarji, tudi če jeste samo travo, bistvo je da imamo mi dovolj mesa.Ali pa enako jedli in malo manj hrane zavrgli
V okolici ljubljane tudi ze dolgo..sploh od kar so "dolenjce" uvozil.Zgleda bomo morali na Dolenjsko na izobraževanje kako se soočati s takimi problemi, tam krompir rad sam skoči iz zemlje čez noč.
Kdor nima (eko)pomislekov pred krompirjem od kmeta ali iz trgovine se mu do sedaj niti pod razno ni splacevalo.pridelovati krompirja na vrtu ali manjsi njivi. Stroski pridelave so nekajkrat preseglistrosek nabave krompirja v trgovini/resnem kmetu..Hej takšen odgovor slišiš od tistih k nomajo oz.nočjo niti krompirja pridelat.
Torej imas strosek za tretjino manj.Seveda. Za 3 vreče kana oz. za 1x (od 3 gnojenj) pognojiti 5 ha pšenice.
Ja, ampak samo pri pšenici. Koruza, trava, ječmen, oljne buče in oljna ogrščica še rastejo, krmnega graha pa k sreči ni treba gnojiti.Torej imas strosek za tretjino manj.
Ampak ...to je bilo.
Ker...kj takega ziher ne bos več deležen od vlade ki prihaja.
se mi je šele sedaj posvetilo, zakaj se grah meša v skoraj vse pasje hrane... Sem predvideval, da je poceni, nisem pa vedel razloga.Ja, ampak samo pri pšenici. Koruza, trava, ječmen, oljne buče in oljna ogrščica še rastejo, krmnega graha pa k sreči ni treba gnojiti.
Soja kot stročnica tudi ne rabi nekaj dosti dušika ja, rabi pa fosfor in kalij, ki se tudi dražita. Že razmišljam, da bi jo prihodnje leto uvedel v kolobar, da pridobim nekaj izkušenj z vzgojo tega, če se začne večati povpraševanje.pa soja pa ostalo, sam mesa ni noter...zakaj, ker je poceni..
Drugače pa, prozorno. Mediji in vlade nas fopajo kak je vse drago, kako bo...lepo nas navajajo, da ko fseka, pa bo vse realno x2, se noben nebo vprašal zakaj, pač dejstvo.. (voda v dravi dražja, ergo elektrika x2 enako lignit in uran....nafta cena tut u na borzi, za končnega x2 in podobno....) samo plati sine.... dont ask.
eno z drugimNe razumeš. Navajajo nas da bodo police prazne. Ne da bo draginja.
Kaj ti potem nuca denar ?
Zakaj je nisi sejl pred leti ,so dodatne spidbude talal.Soja kot stročnica tudi ne rabi nekaj dosti dušika ja, rabi pa fosfor in kalij, ki se tudi dražita. Že razmišljam, da bi jo prihodnje leto uvedel v kolobar, da pridobim nekaj izkušenj z vzgojo tega, če se začne večati povpraševanje.