Tudi ju bo zmanjkalo... Ce gospodarstvo klecne.
Vse gre gor,.ker tudi delovne sile ni oz je drazja.
Vse gre gor,.ker tudi delovne sile ni oz je drazja.
Malo dvomim da je to vse naraven potek, vse bolj mi smrdi na namerno ustvarjanje krize. Trgovci, ki sedaj namenoma dvigujejo cene, si bodo pa sami krivi. Ko kupcev nebo v trgovinah, bodo samo še ključavnice lahko obesili na svoja vrata.
Če se ta norija v kratkem ne konča, bomo kmalu v analah.
Sej vedno je bilo da pac lahko nekdo naredi ceneje...Bi rekel da "kasno paljenje". Da je tole umetno sproženo, vemo praktično vsi že 3/4 leta. Nekdo skuša iztržiti dvig cen kljub dokaj normalnemu delovanju trga.
V takih primerih je vedno nayebal tisti na koncu verige, torej predelovalna industrija in mali kupec. Predelovalna industrija smo pa točno mi, Slovenija.
Trgovca boli kjuratz, "Plačaj višjo ceno ali pa fuck with you", če ne bo demz dobil posla in kupil robe, jo bo pa nekdo drug, ki se je pripravljen prodat še ceneje . Tako enostavno je to.
Trg je zanihal in bo spet trajalo dve leti da se bo iznihal. Rezultat bodo nove tržne cene, ki bodo nekje 50% višje kot smo jih imeli do januarja letos. Plače in pokojnine bomo pa dvignili za morda 2%, ker vse kar bi bilo več, bi bilo nevzdržno .
Pazi, kitajska delovna sila ni najcenejša.Ja, trenutno so popularni kitajci. Pojdi konkurirat kitajcem. Še celo zidati so začeli pri nas (most na Pelješac ..)
Nisi edini, ki pričakuje krizo. Saj zato pa ljudje ne zapravljajo, temveč denar kopičijo na bankah.Ob takem divjanju cen bodo ljudje hitro zaprli svoje mošnjičke, drugače ne gre. No jaz sem ga že. Tele bone še porabimo potem sledi pa malo bremzanja pri luksuzu.
Malo dvomim da je to vse naraven potek, vse bolj mi smrdi na namerno ustvarjanje krize. Trgovci, ki sedaj namenoma dvigujejo cene, si bodo pa sami krivi. Ko kupcev nebo v trgovinah, bodo samo še ključavnice lahko obesili na svoja vrata.
Če se ta norija v kratkem ne konča, bomo kmalu v analah.
Recimo jaz sem si mislil omisliti nov motor, pa sem zadevo prestavil, ker so šle cene v 1 letu za 20% gor. Ne hvala.No ampak ... a komu trenutno kaj manjka? Od sodelujocih v temi... a se je komu znizal standard? Se strinjam da smo na par balonckih ampak a kdo trenutno obcuti da gre na slabse?
Al pa tako kot ab katera je ukradla vse Slovenke in Slovence poleg tega pa še okol prenesla 100000 folkaNe bo treba solidarnostjo, jih bodo kar vlagatelji, tako kot na Cipru.
Ciprska finančna kriza: Zavarovane vloge do 100.000 evrov | MLADINA.si
Finančni ministri držav v območju evra so v zgodnjih jutranjih urah na izrednem zasedanju v Bruslju potrdili dogovor trojke mednarodnih posojilodajalcev in Cipra o...www.mladina.si
Meni ni mogla okrasti, me je že Janša kako leto prej s svojim Zujfom.Al pa tako kot ab katera je ukradla vse Slovenke in Slovence poleg tega pa še okol prenesla 100000 folka
Zdaj se bo začelo namerno nabijanje cen na vseh področjih. Pri nas bo komunala dvignila ceno vode za 30%.Ja treba je pokrit izgube TEŠ-a
Seveda. Zato se je cena elektrike dvignila na borzah. TEŠ namreč pomeni tako ogromen del v evropski proizvodnji energije .Ja treba je pokrit izgube TEŠ-a
Ker gredo cene gor delajo vsi neke ogromne zaloge. Na koncu zna marsikoga ta zaloga pokopat..mSpet nova težava, vsi naročajo (pre)več, da ne bi ostali brez.
Panic ordering by retailers is making the supply chain crisis 'even worse'
Retailers and manufacturers are overordering or placing orders too early as they panic over the supply chain crisis, and that's not helping, experts told CNBC.www.cnbc.com