Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.805
9.883
113
Da... Konec koncev, ce imajo info, da sem tam odprla racun, imajo mogoce tudi info, da sem ga zaprla in nima smisla vec. Npr... Ne vem, katere podatke imajo in kako do njih pridejo.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.691
980
113
EU
Ko bi le mi ostali lahko končali take fine ekonomske šole, da bi bili sposobni podati takšne napovedi:valjamse:

da se lahko na kratki rok cene obrnejo tako navzgor kot navzdol zaradi špekulacij in obratov pri poskusih regulacije

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
121
18
18
Ko bi le mi ostali lahko končali take fine ekonomske šole, da bi bili sposobni podati takšne napovedi:valjamse:

Jaz ne vem kaj je tu tako smešnega ampak je enako smešno tudi takrat ko jaz napišem, da ne vem kam bo šlo in da nihče ne ve a bo šlo gor ali dol.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.892
4.941
113
Točno to! Loto torej.
aljo bot pri določenih procentih dela stop los..... parametri vsebujejo več dejavnosti tudi kratki intervale macd... Večinoma delajo pozitivo, problem so anomalije, ki na vsake toliko časa pridejo. Vendar če je prav nastavljen (če ga sam postaviš) obvaruje tudi to z minimalnim lossom.....

recimo
1791454098312.png

to je moj bot ki je zaprl trade, lih ni neka strašna izguba.... Umetnost ni sama sistemska nastavitev bota temveč kdaj zapirat pozicije, v plus pravočasno, če te ven vrže te itak ven zažene...

indikatorji pa gre iz več sorucev
kot so volume, rsi in tudi podatke iz lunacrash jemlje zgleda pa nekako takole
1791454328085.png

seveda pa je to vseno treba nadzorovati......... vsako nov popravek bota se testira na paper tradingu, predem ga damo ven in še to vse zaprte trade analiziramo večkratno z ai in z lastnim znanjem..... Tako skripto non stop popravljamo. Spodaj je tudi test nekega bota, ki ima sicer slab win rate vendar je zelo obetaven.

Priponke

• 1791454239152.png
    1791454239152.png
    91,6 KB · Ogledi: 11

DragonBalj

Zelenc'
24. sep 2026
15
0
1
aljo bot pri določenih procentih dela stop los..... parametri vsebujejo več dejavnosti tudi kratki intervale macd... Večinoma delajo pozitivo, problem so anomalije, ki na vsake toliko časa pridejo. Vendar če je prav nastavljen (če ga sam postaviš) obvaruje tudi to z minimalnim lossom.....

recimo
Poglej priponko 109059

to je moj bot ki je zaprl trade, lih ni neka strašna izguba.... Umetnost ni sama sistemska nastavitev bota temveč kdaj zapirat pozicije, v plus pravočasno, če te ven vrže te itak ven zažene...

indikatorji pa gre iz več sorucev
kot so volume, rsi in tudi podatke iz lunacrash jemlje zgleda pa nekako takole
Poglej priponko 109061

seveda pa je to vseno treba nadzorovati......... vsako nov popravek bota se testira na paper tradingu, predem ga damo ven in še to vse zaprte trade analiziramo večkratno z ai in z lastnim znanjem..... Tako skripto non stop popravljamo. Spodaj je tudi test nekega bota, ki ima sicer slab win rate vendar je zelo obetaven.
Kaksno je pa pricakovano mesecno povprecje? -3.9% je zame kar precej, jaz recimo ne grem preko 1% rizika...

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
121
18
18
Jaz sem videl backteste.... Vem da niso 100%j zanesljivi, so pa neka indikacija.
Jaz sem te zastopil, da nimaš živcev se ukvarjat se z nekimi analizami ipd. Zato govorim o botih, ki so čisto avtomatični ali pa le izbereš tip/strategijo bota. Jaz ne poznam takih botov, ki bi dolgoročno delali +.
Pa drugi zgleda, da tudi ne. Ker drugače se ne bi z drugimi deli ukvarjali če bi se denar kar sam delal.

Boti, ki jih nastaviš/narediš sam, kot je pokazal optiplex so pa lahko dobičkonosni, ampak tu pa spet rabiš veliko več znanja in potrpljenja.

DragonBalj

Zelenc'
24. sep 2026
15
0
1
Jaz sem te zastopil, da nimaš živcev se ukvarjat se z nekimi analizami ipd. Zato govorim o botih, ki so čisto avtomatični ali pa le izbereš tip/strategijo bota. Jaz ne poznam takih botov, ki bi dolgoročno delali +.
Pa drugi zgleda, da tudi ne. Ker drugače se ne bi z drugimi deli ukvarjali če bi se denar kar sam delal.

Boti, ki jih nastaviš/narediš sam, kot je pokazal optiplex so pa lahko dobičkonosni, ampak tu pa spet rabiš veliko več znanja in potrpljenja.

Saj se ne :) Jaz sem nekaj malega vlozil v en PAMM racun na katerem trgovanje poteka avtomatsko. Kolikor mi je razlozil manager se trguje povsem samostojno in brez vmesavanja.