Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

B81

22. jul 2007
40.184
12.763
113
isto velja za nakupe btc

1780815317350.png

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

corsol

Guru
11. mar 2010
4.050
1.509
113
vaš komentar na to :

"Likvidnosti ni, vlagatelji, dolgo naklonjeni kriptovalutam, priložnosti raje iščejo v polprevodniških delnicah oziroma se pripravljajo na odmevne IPO-je (SpaceX, Anthropic, Open AI)."

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
79
10
8
Dve možnosti sta, ali se bo kmalu obrnilko ali pa gremo konkretno v E val ta bo bolel...
Ja, trenutno res ni neke jasne slike kam gremo. Če gremo preko 65K in ga retestiramo in spremenimo v podporo, potem so lepe šanse spet za višje. Na 55k območju je pa zelo močna podpora, ki bi vsaj prvi poskus napada morala zdržati.
Tako da jaz gledam za long okoli 55k in short okoli 65k. Seveda ne na slepo z limit orderji, ampak glede na obnašanje trga v tistem trenutku.

Pri trgovanju imaš vedno 3 možnosti, kupiš, prodaš ali pa ne narediš nič. Tretja opcija se mi v tem trenutku zdi najbolj smiselna.
Moj čisto oseben najbolj verjeten scenarij je premik do 65k, tu pa zavrnitev in padec v območje 55-57k.

Trg bo šel pa svojo pot neglede kako prepričan si v smer.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.738
4.784
113
Ja, trenutno res ni neke jasne slike kam gremo. Če gremo preko 65K in ga retestiramo in spremenimo v podporo, potem so lepe šanse spet za višje. Na 55k območju je pa zelo močna podpora, ki bi vsaj prvi poskus napada morala zdržati.
Tako da jaz gledam za long okoli 55k in short okoli 65k. Seveda ne na slepo z limit orderji, ampak glede na obnašanje trga v tistem trenutku.

Pri trgovanju imaš vedno 3 možnosti, kupiš, prodaš ali pa ne narediš nič. Tretja opcija se mi v tem trenutku zdi najbolj smiselna.
Moj čisto oseben najbolj verjeten scenarij je premik do 65k, tu pa zavrnitev in padec v območje 55-57k.

Trg bo šel pa svojo pot neglede kako prepričan si v smer.
55-57 odpora potem je lahko odboj cca 68k in nazaj na 50 ali nižje potem pa mislim da je bearish končan... To je moja napoved. Zelo pa verjamem da bomo na 43k.

Kar je zanimivo čist tko za info buffet indikator je 238%, kar je zelo zaskrbljujoče. Če bo pull back iz delnic bodo institucionalci šli masovno ven iz tveganega kapitala...

Zato prvim da močno verjamem v 43k, malo nižje pa je še trend linija na M skali...

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
79
10
8
Kot dno cikla trenutno vidim tudi nekje od 40-45k. Seveda pa če balon poči močno in sočasno potopi še kakšno menjalnico, potem je možno, da gremo v 28-30k.

Se mi pa še ne zdi pravi čas za dno, retail je zaenkrat preveč v strahu. Že spomladi sem napovedoval jesen in tudi zdaj mi je to bolj smiselno.

Vsekakor bo pa odboj po dnu hiter, tako da bo marsikdo spet zamudil. Za tiste, ki boste držali na malo daljši rok, bo počasi smiselno začeti z DCA.

• Všeč mi je
Reactions: optiplex

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.738
4.784
113
Kot dno cikla trenutno vidim tudi nekje od 40-45k. Seveda pa če balon poči močno in sočasno potopi še kakšno menjalnico, potem je možno, da gremo v 28-30k.

Se mi pa še ne zdi pravi čas za dno, retail je zaenkrat preveč v strahu. Že spomladi sem napovedoval jesen in tudi zdaj mi je to bolj smiselno.

Vsekakor bo pa odboj po dnu hiter, tako da bo marsikdo spet zamudil. Za tiste, ki boste držali na malo daljši rok, bo počasi smiselno začeti z DCA.
DCA je itak priporočljiv, saj lovljenje padajočega noža je sila težavno in si večkrat na suhem. DCA pa je strategija, ki povprečje naredi zelo ugodno... Če bo šlo tako globoko bo reverse bottom.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.641
966
113
EU
Sam mislim, da bo nekje sedaj najprej nek odboj pozitivnosti, potem pa spet tema oz. še večje dno jeseni. Potem pa ne vem, morda spet skokovita rast?

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
4.331
-629
113
150.000.000 km away
Moje mnenje je, da če nisi ravno gambler oz. trader in da je ta nakup mišljen kot večletna naložba, da ni treba preveč skrbet.
V 10 letih bo šel trend zelo verjetno navzgor.
Če bi bil 30 let mlajši, bi sigurno vlagal tudi v kripto, tako pa sem malce bolj konzervativen vlagatelj (v primerjavi s kripto). Ampak res samo malce bolj, ne tako klasično konzervativen (da bi sredstva "kopičil" na banki oz. npr. v obveznicah).

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.738
4.784
113
Moje mnenje je, da če nisi ravno gambler oz. trader in da je ta nakup mišljen kot večletna naložba, da ni treba preveč skrbet.
V 10 letih bo šel trend zelo verjetno navzgor.
Če bi bil 30 let mlajši, bi sigurno vlagal tudi v kripto, tako pa sem malce bolj konzervativen vlagatelj (v primerjavi s kripto). Ampak res samo malce bolj, ne tako klasično konzervativen (da bi sredstva "kopičil" na banki oz. npr. v obveznicah).
Crypto je dal eno zelo dobro strategijo in to je DCA ne all in.

• Všeč mi je
Reactions: AndrejEnej

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.641
966
113
EU
Če vas prav razumem, gremo v tem času lepo mirno DCA v BTC/ETH, ker ima tukaj to več smisla kot lovljenje altov. Alti naj počakajo, da BTC pokaže vsaj reclaim 64k-66k oziroma da se vidi, da 200W MA ni postal odpor.

• Všeč mi je
Reactions: B81

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.738
4.784
113
Če vas prav razumem, gremo v tem času lepo mirno DCA v BTC/ETH, ker ima tukaj to več smisla kot lovljenje altov. Alti naj počakajo, da BTC pokaže vsaj reclaim 64k-66k oziroma da se vidi, da 200W MA ni postal odpor.
dca nastavljaš po odporah, to je to in tako delaš akumulacijo, ko pa leti gor delaš distribucijo.