ne da dopovedat, ta je celo povedal kaj bo naredil, pa ga je folk volil...Dopovej raji, da bo imela to v mislih, ko bo ponovno volila "nov obraz".
Od tapravih tega davka ne bodo videli... simpl as thatMorda so pa nabili zdaj na 25 %, da bo na koncu potem 10 %, kao so popustili. Morda bi lahko uvedli tudi mejo "za reveže" na 1000 evrov, da so oproščeni davka (pa tud ker se res nima smisla zajebavat s papirji pod to cifto) ipd.
Sem predlog vrgel v ChatGPT in pravi, da se bo stanje na 1.1.2026 resetiralo oz.,
Kot jaz to razumem moramo do 1.1.2026 vse prodat![]()
Ja še gre po 1.1.2026 cena dol, nimaš profitaKot jaz to razumem moramo do 1.1.2026 vse prodat![]()
Pa velja to če z usdc kupiš?1.1.2026 nazaj kupiš, 31.12.2025
A 25% pa si presvical? Razen ce mislis prej vse prodat in se ne vec it "tega sporta"..Sem predlog vrgel v ChatGPT in pravi, da se bo stanje na 1.1.2026 resetiralo oz.,
da se bodo vzela ta sredstva, ki jih ze imas, kot sredstva pridobljena na ta dan. 1.1.2026
2.3.1
... s posebnimi prehodnimi določbami, ki vzpostavljajo domnevo, da so bila kriptosredstva, ki so bila pridobljena pred začetkom uporabe zakona (1. januar 2026) odsvojena in hkrati pridobljena na dan začetka uporabe zakona, se iz obdavčitve izvzemajo povečanja vrednosti kriptosredstev do dne začetka uporabe zakona;
Imas se par borz kjer KYC ni potreben...za mastercard ne rabis dat davcne... za zivljenje se zapravlja iz kartice ze od binanc dalje, zdaj od bybita. Sam cakam na eno dihtig vlado, do takrat pac cakamo .Pa velja to če z usdc kupiš?
To je ze sedaj. Saj moras vodit nakupe in prodaje, samo profit obdavcen ni...
Kaj se bo zgodilo z lastniki kriptovalut, ki nimajo urejenih podatkov o zgodovini transakcij?
Predlog uvaja možnost prostovoljnega poenostavljenega izračuna dohodnine iz dejavnosti za pet let nazaj. V tem primeru se davčna osnova določi v višini 40 odstotkov seštevka vrednosti kriptosredstev na 31. december 2025 in vseh odsvojitev kriptosredstev v zadnjih petih letih, so pojasnili.
Kaj pa če prodam 31.12.2025 in kupim nazaj 1.1.2026 ?A 25% pa si presvical? Razen ce mislis prej vse prodat in se ne vec it "tega sporta"..