Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.114
1.052
113
Nič nimaš "na ključku".
Na ključku je samo privat ključ od naslova, kjer so kovanci.
"Cold" pa pomeni, da do tega privat ključa ne more dostopati nihče, ker ključek ni vtaknjen v računalnik.
Enako "cold" je papir, na katerem imaš privat ključ zapisan.

Če pa nekdo s slepim poskušanjem ugane recimo tvoj privat ključ, ti hladna denarnica prav nič ne pomaga.
Na srečo pa je možnih kombinacij za privat ključ umptziljavžent (10^48), in preverjanje vseh bi trajalo 10^30 let, zato si relativno varen. Če imaš pa kovance na dveh naslovih namesto na enem, pa še toliko bolj.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Jaz bi počakal z ledgerjem treutno. JE ena štala z njim ko so naredili update:
https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/13iyous
Drugače pa naprimer odpreš ledger app, ti generira BTC naslov, greš na menjalnico, daš withdrawal vneseš podatke iz denarnice (se ne zmotiš pri naslovu :) ) in kovanci bodo se pojavili čez čas na dearnici.

Ne vem kako je tradanje iz denarnice, ker tega ne počnem, sem si samo prenesel gor in to je to. Če želiš trgovari, si preneseš nazaj na manjalnico in prodaš.

Baje ni tolk Hudo, in velja samo za NANO X

B81

22. jul 2007
36.900
10.465
113
Zdi se, da malo prehitevaš, glede na vprašanja, ki jih postavljaš. Najprej si poglej videe o trejdanju, longanju, shortanju, potem pa naprej. Kripto svet ni to, da tu in tam malo prečekiraš, vsak dan moraš bit na tekočem z novicami.

Za letos bi lahko delal prijave na airdrope, SUI, LINEA, VENOM, ZKSYNC, STARKNET itd... da boš videl, da kripto ni samo kupi/prodaj btc :D

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Očitno imam začetniško srečo.
Mal sem tradal, kupil sem nekaj XRP-ja
Dal sem notri v devize USD/jpn (nastavil sem: prodam če pade pod 137,500 - dal sem 137.300 zanje prodam ko bo na 145.000) Malo tudi spremljamm zdej investicije ki jih imajo amerkianci na japonske
Nekaj sem dal v Bitcoin ki je ravno poskočil malo prejšnji teden.
Ttko da porfolio mi je šel iz 1000 vloženega vseskupaj na 1121 eur (pa ne delam več kot en mesec).
Pušnil sem edino najprej, ker je provizija na mastercard in pa če si hočem nazaj nakazati je 5 eur/trasnakciji sepa. In pa prve trasnkacije na cripto.com pobera ob prodaji full provizje. tko da tam me ne vidijo več.
Naučil sem se za dolgoročno če kupim nek coin da ga moram dati nujno na Ledger (oz katerokoli cold denarnico)
PA vsi so mi svetovali da se izogibam NFT (še cela south park epizoda je bila na to)

Kaj pa je airdop, me pa zanima. :)

Nekako imam pravilo, če ima video na youtubu notri velike količine dernarja, lamborginje, hude nepremičnine, ne gledam več teh vidjev. :)

B81

22. jul 2007
36.900
10.465
113
Gledam youtuberje, ki ti sendajo dnevne novice brez da bi shillali kake kovance.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Ali obstaja kaka iOS aplikacija, ki te opozori, kadar pade ali zraste neka delnica, forex, coin na neko vrednost, da ga lahko takrat kupiš?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Če bojo binance crashnile... zna orenk past vse.

Plus tole recesijo zavlačujejo, da bi potrdili.... dokler ne skoči kdo skozi okno, ne kupim nič. Potem se pa bojim, da bi znali čakati 10 let do novega ATH.

Glede crypta je pa toliko različnih zadev, da se morajo popucati.....

1686421889945.png

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Če bojo binance crashnile... zna orenk past vse.

Plus tole recesijo zavlačujejo, da bi potrdili.... dokler ne skoči kdo skozi okno, ne kupim nič. Potem se pa bojim, da bi znali čakati 10 let do novega ATH.

Glede crypta je pa toliko različnih zadev, da se morajo popucati.....

Poglej priponko 68389
Če sem se kaj naučil v kriptu je to, da delaš ravno obratno kot govorijo, ko pravijo da bo vse crknilo, kupuj kar imaš na lagerju, ko pa je obratno pa imej pameten stop loss.

Še to, vsa ta galama, je da bodo naredili prostor velikim. Malo poglejte zgodovino BTCja, ko je iz ATHja padel na cca 3k so vsi govorili BTC is dead... A veliki so ga kupuvali. Še Merklak je to povedal kje ga čaka!

Medtem pa mediji počil balon je to konec kritptovalut itd....