Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Kaj porečete po vsem tem na solano? Kukr sem zasledil, oni tudi nekaj mutijo. Sej zato je pa najbrž tudi cena strmoglavila. Je sploh še zaupanja vreden projekt?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Je sploh še zaupanja vreden projekt?

Sicer nimam pojma o teh zadevah, imam pa zdravo kmečko logiko, a sploh kateri tovrstni projekt je zaupanja vreden. Ker? Kaj pa stoji zadaj? Mogoče stavbe, širni vozni parki, delnice, obveznice, zemljišča, znanje, blagovne znamke, tone zlata...? Kot vsaka piramida, zaupanja vredna dokler narod verjame v to in vplačuje. Namreč kaj druga pametnega ne pomislim ob tvojem vprašanju.

• Všeč mi je
Reactions: uncle_sam

B81

22. jul 2007
36.884
10.452
113
Kaj porečete po vsem tem na solano? Kukr sem zasledil, oni tudi nekaj mutijo. Sej zato je pa najbrž tudi cena strmoglavila. Je sploh še zaupanja vreden projekt?
Naredili milijarderji za ozemanje retaila...

Zacela z 0.22$ na Coinlistu. Tu sem sam dobil kar nekaj spotov, prvim se je splacalo, pa so jo glavni napumpali na $250, danes pa je 14$.
Ce se kaj zalomi, naredijo reset - kako je to pri decentraliziranem projektu sploh mogoce? In furamo dalje :bonk:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
1668367112142.png

semnov

Pripravnik
19. feb 2009
192
17
18
Ima kdo kaj izkušen z inkremntumom? Je kdo kaj vložil pri njih? kakšni so dejanski stroški?

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.200
113
Celje
na binancah in bitstampu mi je od prodaje (letos v pravem trenutku) ostalo nekaj denarja. Gre v bistvu za "play money", ampak vseeno količina ni zanemarljiva. Je to varno trenutno puščati tam ali raje prenakažem na TRR?

Kje je meja, da se takšen priliv poroča fursu? Vem, da načeloma ni obdavčitve, ampak vseeno se mi ne da dokazovati...

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.436
2.182
113
Kater app si naložiti na telefon da spremljas svoj portfelj.
Do sedaj sem imel ftx, pa ne dela več

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
783
37
28
na binancah in bitstampu mi je od prodaje (letos v pravem trenutku) ostalo nekaj denarja. Gre v bistvu za "play money", ampak vseeno količina ni zanemarljiva. Je to varno trenutno puščati tam ali raje prenakažem na TRR?

Kje je meja, da se takšen priliv poroča fursu? Vem, da načeloma ni obdavčitve, ampak vseeno se mi ne da dokazovati...
Nakazuj postopoma, par k na mesec pa je

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113

Zdaj a je varno ali ni, ne bi rad presojal, ker še oni ne vejo zakaj se gre oz. se bo šlo.

A jaz osebno bi pustil tak denar gor. Pač ena od menjalnic je počepnila, zadeve se kristalizirajo..in na koncu bo ostalo par največjih in kolikor jaz spremljam Binance so (verjetno) največje in možno dvomim, da bi pokleknile (tudi jaz se na Binancah, delam vse preko njih).
Na noben način pa ne bi prenakazoval na TRR. Če že, bi dal zadevo v enega od kripto USD.jev in preposlal kam drugam - pa spet, tudi tam ni garancije, da se bo denar obdržal.

BTC pada, zaslužki, so se obrnili v izgube, folk paničari, si puli lase -> to je igra velikih, da spravijo zadeve na za njih sprejemljive vrednosti, da spet nakupijo. Prodali so ovčakm, zdaj bojo kupili nazaj od teh istih ovčk, ki bojo rpodale v čisti izgubi in paniki. Torej..zdaj pančarit ne gre, zdaj je treba čakat na primeren trenutek za vstop in potem čez cca 2 leti pogledat kdaj bi bilo optimalno (ko bojo vsi salte delali kolk bo BTC dosegel nebo) prodat vse skupaj.

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.200
113
Celje
Zdaj a je varno ali ni, ne bi rad presojal, ker še oni ne vejo zakaj se gre oz. se bo šlo.

A jaz osebno bi pustil tak denar gor. Pač ena od menjalnic je počepnila, zadeve se kristalizirajo..in na koncu bo ostalo par največjih in kolikor jaz spremljam Binance so (verjetno) največje in možno dvomim, da bi pokleknile (tudi jaz se na Binancah, delam vse preko njih).
Na noben način pa ne bi prenakazoval na TRR. Če že, bi dal zadevo v enega od kripto USD.jev in preposlal kam drugam - pa spet, tudi tam ni garancije, da se bo denar obdržal.

BTC pada, zaslužki, so se obrnili v izgube, folk paničari, si puli lase -> to je igra velikih, da spravijo zadeve na za njih sprejemljive vrednosti, da spet nakupijo. Prodali so ovčakm, zdaj bojo kupili nazaj od teh istih ovčk, ki bojo rpodale v čisti izgubi in paniki. Torej..zdaj pančarit ne gre, zdaj je treba čakat na primeren trenutek za vstop in potem čez cca 2 leti pogledat kdaj bi bilo optimalno (ko bojo vsi salte delali kolk bo BTC dosegel nebo) prodat vse skupaj.
ma ja, saj ideja je kupiti nazaj v nekem trenutku in pustiti pri miru do nadaljnjega. Ampak ta vmesni čas me malce skrbi.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Sam takole vmes...koliko delnic iz dot.com balona se je še ploh kdaj pobralo?

Torej, če..in koliko kripto zadev se bo še ploh in kdaj pobralo? Nekatere verjetno se bodo, večina pa..?

• Všeč mi je
Reactions: KarEn

B81

22. jul 2007
36.884
10.452
113
Bluechipi se bodo, ostalo pa naj crkne.
Itak je vse prevec razpaseno, nek lending in stejking, cista neumnost.
2014 je bil "gox pa stamp" pa zdravo :D

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.260
1.515
113
Definitivno, če misli potegniti fiat ven, je bolje sedaj preden vpeljejo kakšen davek. Če lahko dokažeš, da nisi poklicno trgoval.

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Nekaj malega imam na binancah ... pa če se kaj "dogodi", da ne bi ostal še brez tega in bi dal "na hladno".

Katoer denarnico predlagate?

Se da tudi njo "povezati" s katero izmet aplikacij, da spremljaš vrednost?