Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
jest sem ga gledal ko je zrastel šele na 200% pa sem si rekel pa dobr sej boste vidli ta to ni to in sem si mislil sej ga potem ne bom mogel prodati in nisem kupil

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik optiplex pravi:
ripple stellar jebe...

če ste pametni na malo dalši rok bo stellar best coin ever.

lahko pri vsaki taki zadevi recimo malo napišeš, zakaj ipd, da vemo še ostali če je za kupit al pa pač da vidimo če pumpaš shitcoin
grin1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
večina teh coinov bo počasi propadala,saj bo rpišlo čez leta do konsolidacije teh kriptovalut. na katero stavit na longterm je veliko vprašanje. sam bi tele male kovance gledal kot začasno investicijo.

glej npr. monaco. dejansko je z njim čisti minus, saj mogoče že, da je naredil zdele v dveh dneh 50%+, ampak je v čisti izgubi zadnje štiri mesece, tako da bo potreboval približno 100% rast, da bo vsaj na nuli.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
100 % glede na usd ja, kaj pa če gledamo satoshije? ker delat primerjavo z usd je malo tak
smile-1.gif

sej to glih pravim, tu se priporoča neke zadeve ki po moje več kot kratki pump ne bodo zmogle dokler je crypto nova in zanimiva stvar, jaz si bolj iščem tiste ki imajo neko resno dolgoročno vrednost

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
hehe, to vsi iščemo, da bodo imeli dolgoročno rast in stabilnost. da bi bil vedež, ne bi bil revež

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Upoštevati je potrebno tudi takoimenovani "mrežni efekt",
več ljudi nekaj uporablja, več se o tem govori, večja infrastruktura se gradi okoli njega, večje možnosti ima za rast in dolgoročno preživetje.

"Mali" kovanci lahko prinesejo kartkoročno tudi velik dobiček (ali pa izgubo), če si ravno ob pravem času (pumpu) na pravem mestu, dolgoročno pa nimajo prav veliko možnosti.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Ponavadi tisti ki delajo svoj blokchain oz. svoj sistem naberejo maso in bodo v prihodnjosti obstali. Te pa že veš kateri so trenutno in neakteri so še poceni
smile-1.gif

Dolgoročno pa vidim prehod vseh teh 2k al kok altcoinov že obstaja v ene par velikih, ki bodo obstajali skupaj z državo/regulacijo. Trenutno je še wild west in loterija pri pump n dump.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Kar se botov tiče - še nobeden se ni obnesel dolgoročno! Lahko da delajo dobiček v času bikov, ko pa pride do padca, pa jih večinoma pade ...
Je pa možno, da boti delajo ok, dokler so kriptoborze še v "povojih", na fx marketu pa noben bot ne preživi prav dolgo, saj imajo borze tudi svoje "kontra" bote
wink-1.gif

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Citat:
Uporabnik Bucko pravi:
Kar se botov tiče - še nobeden se ni obnesel dolgoročno! Lahko da delajo dobiček v času bikov, ko pa pride do padca, pa jih večinoma pade ...
Je pa možno, da boti delajo ok, dokler so kriptoborze še v "povojih", na fx marketu pa noben bot ne preživi prav dolgo, saj imajo borze tudi svoje "kontra" bote
wink-1.gif

Ne bo glih tako
smile-1.gif

Problem je ker ga ne moremo uporabit za kripto trgovanje, ker še ne obstaja hedging in na sploh proti mt4 platformi je to vse skup bolj švoh. Ne obstaja niti enotna platforma. Vse je še v povojih. Je pa zato tolko bolj dobičkonosno trgovati na kriptovalutah kot na forexu, ker je vse volatilno.

In to smo samo mi, ki smo mala firma. Kaki hedgefundi majo svoje bote ala HFT ki obračajo miljone v milisekundah...

Nazadnje urejeno:

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
" Backtesti pozitivni pa so tudi od 10 let nazaj na demo. "

to nič ne pove o prihodnjih donosih, saj za nazaj poznamo podatke in vse scenarije. Trgovalni boti so pravljica, saj v bikovksem trendu zna vsak bot delat denar. Nisem pa še videl bota, ki dela denar v medvedjem trendu. Razen tistih, ki kjer človek posreduje informacije.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
" Backtesti pozitivni pa so tudi od 10 let nazaj na demo. "

to nič ne pove o prihodnjih donosih, saj za nazaj poznamo podatke in vse scenarije. Trgovalni boti so pravljica, saj v bikovksem trendu zna vsak bot delat denar. Nisem pa še videl bota, ki dela denar v medvedjem trendu. Razen tistih, ki kjer človek posreduje informacije.

Naš bot dela v vseh razmerah, trend, range. In v dveh letih smo šli skozi vse razmere na trgu. Majhna volatilnost, rangign market, tending market, teroristilčni napadi, odcep Britanije in velika volatilnost, GBP crash, Zmaga Trumpa, ki je presenetilo wallstreet... In to vse z dobičkom...

To pa zato, ker je nam čisto vseeno kam gre, samo da gre nekam. Vsako pozicijo mamo zaščiteno z hedging pend order... Sledimo trendu in smo 70% uspešni, če nismo mamo hedge orderje in zapremo ko se market obrne na drugo stran. Če se ne giba in je ranging imamo adaptive EA, ki doda ali odstrani orderje in čakamo dokler se ne naredi breakout v eno smer in spet imamo profit...

Ampak to je za forex trg, za kripto pa žal ne. Drugače ko vidiš da pada BTC zapreš bot. Če si delal v bull market profit ti en mesec izgube ne bo škodil...

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
etoro je meni bolj zakompliciran kot exchange
smile-1.gif
Plus ne vem kake so provizije, kak je spread, volument itd. To je bolj amatersko in mislim da celo dražje kot preko exchange...

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
etoro nima smisla - v tem primeru

Drugače pa glavni hit je trenutno IOTA.

Nazadnje urejeno:

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
ETN je še boljši, plus lahko ga rudariš
wink-1.gif
Po moje na 0.2$ bi moral priti.

Je pa še boljši NXT, samo je to bolj pump, ker ga kupujejo zaradi IGNIS. Vsak ki bo mel NXT dobi IGNIS, pol ko bo vse prešaltalo na Ardor bo NXT padel dol...

Sicer sem pa že vse omenjal prej preden je narastlo, tako da kdor je kupoval bi moral met vsaj 100% sedaj, če ne še več...

Nazadnje urejeno:

okrim

Pripravnik
6. feb 2012
96
0
6
Še eno vprašanje. Danes sem se registriral na Bitstampu in nato spremenil Password. Dobil sem obvestilo na e-mail o spremembi gesla in tam je zapisan IP naslov, ki pa ni moj. Zanima me kaj je s tem IP, če bi lahko dobil obrazložitev prosim. Hvala za odgovor.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.076
113
Od zadnjega forka Bitcoina imam na enem naslovu še nekaj BCDjev (bitcoin diamond).
Poznam naslov in imam privatni ključ.
Kako lahko te BCDje spravim na kako borzo (in katero)?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Citat:
Uporabnik okrim pravi:
Še eno vprašanje. Danes sem se registriral na Bitstampu in nato spremenil Password. Dobil sem obvestilo na e-mail o spremembi gesla in tam je zapisan IP naslov, ki pa ni moj. Zanima me kaj je s tem IP, če bi lahko dobil obrazložitev prosim. Hvala za odgovor.

Kako si pa preveril kateri je tvoj IP.