Seveda ta del ni nobena znanost in ne vrjamem, da kdo kupi tečaj (samo) zato, da se bo naučil odpret račun na Binance. Vrjamem da tebi ni problem, pa tudi meni ni. Sem te stvari počel kakšnih 7 let nazaj (žal pa takrat nisem vložil nič večjega oziroma sem tudi prodal preden je bil nek omembe vreden profit in potem ko je BTC zrastel za prakrat na cca 900€ se mi je zdelo že pozno za ponoven vstop...). Je pa vseeno del celotne zgodbe za nekoga, ki sploh ne ve, da obstajajo Binance, Kraken, Bitstamp itd., ki ne ve kaj je dvofaktorska avtentkacija, ki ne ve kaj so hardwarske denarnice itd..., pa še toliko manj vse od tu naprej.
AFAIK se tip ne ukvarja oziroma celo odsvetuje trejdanje, tako da ni tu nobenega risanja po chartih in celodnevnega buljenja v trding view pač pa dolgoročen buy and hold dokler se ne zgodi nekaj, zaradi česar meni da bi se bilo pametno iz določenega projekta umaknit ali pa najde/razišče (tukaj verjetno oziroma menda plačuje tudi subscriptione pri tujih znalcih) nek nov projekt, ki ima po njegovem mnenju večji potencial kot ostali. Vse z namenom kar se da pasivne investicije nekega manjšega dela portfelja, kjer "malo" več raskiraš za boljše potencialne donose (potencialno pa tudi popušiš vse). Zdaj ali bo pri tem dolgoročno res uspešen ali ne pa ve edino kristalna krogla. V trenutnem marketu in po tem kar sem videl pri kolegu, vrjamem, da imajo zaenkrat tudi lepe donose, kaj bo naprej pa....
Jasno je, da če se v te zadeve malo bolj poglobiš, je verjetno tak tečaj brezveze. Ampak 99% ljudi ne vrjamem, da je pripravljena spremljati vse te informacije tu in tam, kot ti praviš, raziskovat whitepaperje, spremljat grafe, itd.. Potem to postane že praktično služba. Sicer bi se dalo tudi o teh tehničnih analizah precej debatirat, ampak to je že druga zgoba.