kretenizmi v komentarjih spletnih strani

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.420
1.272
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Kateri dol novinarji in fotografi (no, slednji lahko slikajo kjerkoli, saj imajo zoom) ne razumejo?
smile-1.gif

"na dajem komentarjev, ne dovolim slikanja"

Potem pa še bolj udrihajo po človeku.

Če si javna oseba (politika+JU nad določenim nivojem, državna firme + firme ki kotirajo na borzi, estrada, vpleteni v kriminal, vključno z gospodarskim ipd) do tega po mojem nimaš pravice in ne smeš imet pravice. Če ti to ne ustreza, se pač ne ukvarjat s takimi stvarmi.
Poleg tega bi bilo treba laganje medijem naredit za KD. Ne pa, da se tajkunčki smejijo v ksiht novinarjem in lažejo. Ali naj pove po resnici ali pa reče "brez komentarja" (pa bomo vedeli, da je pizdarije počel).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.420
1.272
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
sam osebno razumem, ko mi nekdo reče "no photo", ker ima vsak pravico do tovrstnega "kvizkota" ...

Ne, nima. Če je javna oseba, pač nima. In se lahko j... Slikaj ga, kaj ti pa more?

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Jaz pa v teh komentarjih ki vas se nekatere zadnje zaljubljence te ureditve motijo vidim realnost.
Realnost da je narodu dovolj kraje ,razbojnistva,korupcije na vseh nivojih v drzavi,sprenevedanja politikov....skratka malo oziroma nic ni vec takega kar bi narodu se dajalo kaksno upanje na boljsi jutri. Kupis delo, poslusas radijski dnevnik, dnevnik na tv...same novice kako so nas okradli ,kako nam kratijo in rezejo socialne in zdravstbene pravice, slike jokajocih zidarjevih in hildinih delavcev.....
Napisi zakaj naj bi bil slo. narod optimist ,cesa naj se veseli - nadeja? Mogoce svobode ? Svobode in Stozic ni mogoce dati v lonec....
Novinarji nam odpirajo oci ,vi kateri hocete ostati slepi vas to moti ,a spregledali boste vseeno, pa kasneje.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Kateri dol novinarji in fotografi (no, slednji lahko slikajo kjerkoli, saj imajo zoom) ne razumejo?
smile-1.gif

Če si javna oseba (politika+JU nad določenim nivojem, državna firme + firme ki kotirajo na borzi, estrada, vpleteni v kriminal, vključno z gospodarskim ipd) do tega po mojem nimaš pravice in ne smeš imet pravice. Če ti to ne ustreza, se pač ne ukvarjat s takimi stvarmi.
Poleg tega bi bilo treba laganje medijem naredit za KD. Ne pa, da se tajkunčki smejijo v ksiht novinarjem in lažejo. Ali naj pove po resnici ali pa reče "brez komentarja" (pa bomo vedeli, da je pizdarije počel).

Zanimivo, nisem vedel, da obstaja predpis, da moraš na ulici novinarjem dajati intervjuje. Verjetno je tudi sankcija?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

Zanimivo, nisem vedel, da obstaja predpis, da moraš na ulici novinarjem dajati intervjuje. Verjetno je tudi sankcija?

ne vem zdej, kaj od omenjenega imaš ti za dajanje intervjuja na ulici novinarjem? to, da nekoga fotografiraš ali to, da se nekdo pri odgovoru na novinarsko vprašanje zlaže?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.420
1.272
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

Še 1x preberi, kaj piše. Hint: pomembna je fraza "po mojem", pa "bi bilo treba".
Verjetno razumeš, kaj pomenita, ne?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Saj si ravno ti trdil, da obstajajo predpisi, ki definirajo javno osebnost.

Jap, in takšne določbe, da morajo dati intervju ali da ne smejo lagati, ni.

Novinarjem se lahko laže ali govori neresnico = praktično kompletna slo. politika.

Fotografiranje pa je dovoljeno na javnem mestu, razen če gre za kaj neprimernega in nedostojnega (rumeni šit).

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, "po moje" = narobe, ker ni predpisa.
"bi bilo treba" = zanimiv predlog. Vendar ne bo šlo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.420
1.272
113
Rumenega šita ni. So mediji in zakon jih prav nič ne ločuje med sabo po rumenosti. Če za rumene cajtenge veljajo vse obveznosti, ki jih prepisuje zakon, enako kot za "resne" (
hysterical-1.gif
). In njih je treba obravnavat enako.
Javnost namreč sama pove, kaj je njen interes (na kiosku z nakupom, na netu pa s klikanjem) in skrajno neprimerno (in grd spomin na rdeče čase) je, da to poskuša določit nekdo drug (recimo sodišča). Javni interes je, kar dovolj velik del javnosti zanima in in kar dovolj veik del javnosti hoče. Pika. Konec.

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj nisi razumel
smile-1.gif
(bil je le dan primer neprimernih "medijev").

Javnost je omejena s predpisi, poglej si tudi KZ-1 kaj vse je kaznivo, če pametuješ o neki tudi javni osebi glede njegovih zasebnih zadev, ki nimajo zveze z njegovo javno funkcijo ali pojavo.

Sicer bi vsak dan gledali kakšno "jahanje."

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.420
1.272
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ja, "po moje" = narobe, ker ni predpisa.
.

"po moje"= "moje osebno mnenje je" (kar pa ne pomeni, da ne poznam predpisa ali da se ga nisem pripravljen držat - le mislim si svoje ob tem in napisal sem, kaj si mislim ob tem).
Če napišem, da je moje osebno mnenje, da si XXXXX, to:
- ne pomeni, da si tudi v resnici XXXXX
- ne poskušam prepričat drugih, da si XXXXX
- ne trdim, da je to moje mnenje niti pravilno niti merodajno
- absolutno sprejemam možnost, da lahko v naslednjih 5 sekundah znanstveno dokažeš, da nisi XXXXX oziroma dokažeš, da se motim

To pomeni izključno in samo to, da si po mojem osebnem mnenju XXXXX. In to imam pravico napisat, če znam stvar tudi utemeljit (kar je pogoj za to, da je jasno, da imam za pisanje, da si XXXXX nek razumen razlog, ne pa zlonamernost oz. namen škodit).

PS: seveda gre le za primer. Lahko bi recimo za primer zapisal, da je sintič zabit. Samo potem bi težko tiste alineje napisal, ki sem jih napisal tule.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nekateri pa kar sami ugasnejo=brezčasniki
smile-1.gif
edino dolg ostane.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.420
1.272
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ah, ne samo spomin. Širca pripravlja medijski zakon, ko bo medij lahko prepovedal kar inšpektor - brez sodišča.

Nekao imam občutek,m da to ne bo šlo skozi.
Ven smo recimo že vrgli predkupno pravico novinarjev (ko se medij prodaja) in še lep kupček bedarij. Še lep kup jih se jih pa še trudimo. Tudi če bo treba prd evropsko komisijo, parlament ali sodišče.
Res ne vidim razloga da bi rdečim dovolili spt vpeljat verbalni delikt in podobne kretenizme (vključno s členom, ki si ga omenil).

I

Izbrisan uporabnik #488

"po moje" = je v gornjem primeru pomenilo, da si v zmoti
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.420
1.272
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Nekateri pa kar sami ugasnejo=brezčasniki
smile-1.gif
edino dolg ostane.

Vidiš, tega pa recimo zakon ne ureja. narediš dolg, za konec še par ljudi užališ, potem pa stvar ugasneš.
Bedarija je racimo, da lahko začneš medij izdajat, preden je razpisan v razvid medijev - dovolj je le, da daš vlogo. Če to narediš mesec pred volitvami, se ti lahko j..., ali te bodo sploh vpisali - po volitvah itak ugasneš, vmes pa kršiš vse, kar se kršit da.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.420
1.272
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
"po moje" = je v gornjem primeru pomenilo, da si v zmoti
smile-1.gif

Ni važno, ali sem v zmoti ali ne. "Po moje" pomeni le, da je to moje mnenje, pri čemer je to, ali je "pravilno" ali "napačno", popolnoma nepomembno. Takšno je in takega ga imam pravico izrazit.