kretenizmi v komentarjih spletnih strani

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.687
237
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zadnje čase opažam trend, ki se je iz 24ur.com preselil tudi na ostale spletne medije, kjer je komentiranje novic omogočeno (siol.net, zurnal24.si, in ostali, te tri največ spremljam, zato lahko pač te tri tudi omenim).

zdaj, ali so na vseh teh straneh prijavljeni isti osebki in isti osebki kar naprej udrihajo in tolčejo čez vse, ali pa je slovenski narod res postal tako zabačen, kot se kaže skozi te komentarje? predvsem pa upam, da je to vse posledica lažnega zavetja internetne anonimnosti, ker mislijo, da se pod nadimkom lahko skrijejo in udrihajo po vsem in čez vse.

namreč - razen pri ekstra športnih uspehih - ne zasledim normalnega komentarja.

normalen komentar pa, vsaj zame, pomeni nekaj konstruktivno napisanega, če je že neka kritika, da je normalna, ne samo neko udrihanje vse povprek, ki da vedeti, da gre zgolj in samo za nevoščljivost oz. še slabše, nevednost.

plus, da opažam trend, da je v vsaki liniji komentarjev v 90% procentih kriv Jankoviæ, Pahor ali pa Janša, pa recimo nimajo blage veze s temo ...

najbolj pa me fascinirajo komentarji ala - "in to sem sedaj moral prebrati? pa keri kreteni ste na tej in tej strani ..." pa [censored] je on sam, jaz osebno, če vidim, da gre za neko bedastočo, preskočim na naslednjo novico, in če se zgodba ponovi, na naslednjo ...

smo res tako zabačeni, pesimistični, ali je to pač le virtualno izživljanje v reali zatrtih?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.555
5.689
113
http://www.delo.si/clanek/137358
smile-1.gif

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
...poglej na kakšen partis pod novicami pa boš videl kaj so to konstruktivni komentarji
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
http://www.delo.si/clanek/137358
smile-1.gif

Vidim da mu je komentiral Rajko
smile-1.gif
je ta naš?

Drugače pa, kakršne novice in novinarji, takšni so tudi komentatorji.
Ti naši novinarji so katastrofa, "nasilni", nevzgojeni, nerazgledani itd... da o katastrofalni slovnici sploh ne govorim.

Za nagrado, ko spišejo kakšno pravljico, pa dobijo stolček v kakšni državni instituciji (znano?).

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.687
237
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
to niso še pravi novinarji, temveč bolj kot ne študenti novinarstva oz. celo študentje, ki pač opravljajo svoje delo. res je, da so članki, sploh v področju rumenega novinarstva bogi, ampak so izjeme, oz. jih je precej.

poznam veliko novinarjev (no shit, glede na to, da sem fotograf) in moram reči, da so nekateri res dobri in da z veseljem prebiram novice oz. njihove pisarije. na drugi strani pa obstajajo študenti, ki večinoma skrbijo za spletne strani in posledično morda novica ne izpade tako kakovostna kot bi lahko.

po drugi strani pa - kako pa narediti neko novico, o kateri imaš malo informacij, o kateri imaš malo preverjenih dejstev? sej narediš malce raziskave, ampak še vseeno ... ni tako lahko, kot zgleda.

in kar se tiče nesramnosti - to je spet stereotip. včasih s prijaznostjo ne dobiš ničesar in posledično moraš biti malce bolj strog - primer - dostikrat, ko delam npr. koncerte in stojimo v prvi vrsti, slišim komentarje "spet ti fotografi, a res nimajo drugega dela kot gužvo delat"? pa smo tam samo 2 ali 3 komade, potem pa se umaknemo, oni pa itak pozabijo, da smo sploh bili tam. in ko rabiš se kam preriniti, če lepo prosiš za malce prostora, bolj kot ne dobiš grd pogled, ne prostora, in posledično sploh ne vprašamo in se samo zrinemo, opravimo svoje in se umaknemo ...

I

Izbrisan uporabnik #488

Kateri dol novinarji in fotografi (no, slednji lahko slikajo kjerkoli, saj imajo zoom) ne razumejo?
smile-1.gif

"na dajem komentarjev, ne dovolim slikanja"

Potem pa še bolj udrihajo po človeku.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.228
-8.841
113
Citat:
Uporabnik KLuka pravi:
...poglej na kakšen partis pod novicami pa boš videl kaj so to konstruktivni komentarji
smile-1.gif
Potem pa daš v to morje debilizmov normalen komentar, te vsi napadejo, potalajo minuse, admin ti pa pribije še kakšno kazensko piko.
hysterical-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.228
-8.841
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:

najbolj pa me fascinirajo komentarji ala - "in to sem sedaj moral prebrati? pa keri kreteni ste na tej in tej strani ..." pa [censored] je on sam, jaz osebno, če vidim, da gre za neko bedastočo, preskočim na naslednjo novico, in če se zgodba ponovi, na naslednjo ...
Ne pozabi na 21.12.2012, američani zarukani, vlade nam prikrivajo, ter narava se nam maščuje
grin1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.035
1.947
113
mene bolj skrbi za tiste, ki to berejo in jih to sploh zanima, kot pa tiste ki to pišejo, za katere je itak jasno da so hudo bolani na umu

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.687
237
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sam osebno razumem, ko mi nekdo reče "no photo", ker ima vsak pravico do tovrstnega "kvizkota" ...

včasih zoom ni vse ... kaj ti pomaga teleskop, če ne vidiš skozi množico ...
wink-1.gif
včasih potrebuješ clear shot, včasih lahko "motnje v kadru" obrneš sebi v prid in narediš kljub temu dobro fotko. ne pa vedno.

je pa res, da včasih enostavno moraš neki prinesti na uredništvo, čeprav je "no photo" vmes ... takrat rata problem. priznam pa, da se potem skušam drugače znajti, da je koza sita in volk cel.
evil.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
zdaj, ali so na vseh teh straneh prijavljeni isti osebki in isti osebki kar naprej udrihajo in tolčejo čez vse, ali pa je slovenski narod res postal tako zabačen, kot se kaže skozi te komentarje? predvsem pa upam, da je to vse posledica lažnega zavetja internetne anonimnosti, ker mislijo, da se pod nadimkom lahko skrijejo in udrihajo po vsem in čez vse.

...smo res tako zabačeni, pesimistični, ali je to pač le virtualno izživljanje v reali zatrtih?

Čeprav so praktično vsi nad spletom do konca navdušeni, nekateri vidimo tudi temnejše strani.

S svojo "demokracijo" namreč splet omogoča objavljenje nebuloz tudi nepismenim (piši kao govoriš), polpismenim, funkcionalno nepismenim, ljudem, ki so skoraj celo osnovno šolo manjkali pri pouku slovenščine, primitivcem, ljudem z nizko samopodobo, ljudem brez ega (ali z minimalnim egom), ljudem, ki se v reali ne upajo povedati NIČ, raznoraznim psihotom, pa tudi duševnim bolnikom.

Kako lepo je bilo leta 1970, 1980, ko si lahko kaj napisal samo v pisma bralcev, urednik pa je odločil, ali to objavi, ali pa tudi ne.

Danes pa po spletu kraca vsak, ki ima 5 minut časa. Vsak stoti pa teži in utruja (figurativno) s prodajo modre tabletke.

In kot si rekel: nekateri nimajo kaj povedati, ne uspejo sestaviti skupaj tri stavke, ki bi imeli glavo in rep, nimajo a ma baš nobenega argumenta. Taki potem seveda lahko samo PLJUVAJO.

Splet je zame eno veliko dvorišče, polno petelinov, ki kikirikajo na vso mič, na katerem kikirikajo (poraviloma najbolj glasno) ravno tisti, ki ne morejo več skočiti na kuro.

In žalostno je, da so na spletu brani tudi tisti, ki pišejo največje neumnosti.

Tisti pametni se internetnih fajtov in pljuvanj ne udeležujejo. Raje hodijo na sprehode, razmišljajo o kakšnem novem projektu , ali kako bodo dali dol kakšno prijateljico.

Splet je (poleg nekaj koristnih možnosti) le arena za luzerje. Za nepomembneže. Za tiste (bolnike) z desetimi identitetami. Ki jim vseh 10 ne pomaga, da bi dobili sorodno dušo, s katero bi skupaj šli skozi lajf.

In največji problem je, da se vsi našteti počasi, vendar zanesljivo oddaljujejo od realnega življenja. Še 20 let, pa ne bodo znali v trgovini povedati, kaj bi radi...
ŽAL!

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.255
1.280
113
43
Men se zdi da se je slabo novinarstvo preselilo tudi na včasih boljše medije. Še Dnevnik na RTV je postal populstičen. Neveš kaj je bolj grozen, mediji ali folk

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Krivda za takšno stanje je izključno na strani medijev, ki dopuščajo takšno stanje, saj jim prinaša klike in s tem €€€. Folka ne moreš spremeniti, lahko pa spremeniš uredniško politiko in način moderiranja komentarjev.

Crnkovič pa naj raje pomete pred svojim pragom in se vpraša, koliko s svojim nestrpnim in provocirajočim stilom pisanja sam pripomore k neprimernim odzivom. Namesto za ukinitev komentiranja njegovih člankov pa naj se raje zavzema, da bo Delo bolje moderiralo komentarje.