kremečev pesek

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
včeraj smo imeli debato o varovalkah še tastarih na navoj.
nismo si prišli do konca kaj se zgodi z kremenčevim peskom ko varovalka pregori.
kdo od štromarjev tu gor bi verjetno vedel.ali ostane isti torej rjavkaste barve ali postane črn???

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
kakšna važna življenska vprašanja
hysterical-1.gif

nima veze, a je varovalka na navoj, ali nožasta ( NV)

imaš gL tip, to so počasne, maš aR, to so hitre itd..pa visokonapetostne za trafote Tr

kremenčev pesek? malo postane rjav ob mestu pregoretja varovalnega traku, če je bil potek pregoretja daljši, oz. kao normalen..

je pa pesek zato, da ugasne obločni plamen, ki nastane ob prekinitvi tokokroga.

sem pa že doživel , da je razneslo telo varovalnega elementa, ker je bil zelo presežen I kratkega stika..takrat pa samo šprica baker po trafo postaji .

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Drgač ni varovalka na navoj, ampak ima navoj bakrena pločevina v kapici varovalke. Pri kaki starejši omarici se pločevina z navojem zašvasa na plato, pa samo kapico odšraufaš
smile-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
kakšna važna življenska vprašanja
hysterical-1.gif

nima veze, a je varovalka na navoj, ali nožasta ( NV)

imaš gL tip, to so počasne, maš aR, to so hitre itd..pa visokonapetostne za trafote Tr

kremenčev pesek? malo postane rjav ob mestu pregoretja varovalnega traku, če je bil potek pregoretja daljši, oz. kao normalen..

je pa pesek zato, da ugasne obločni plamen, ki nastane ob prekinitvi tokokroga.

sem pa že doživel , da je razneslo telo varovalnega elementa, ker je bil zelo presežen I kratkega stika..takrat pa samo šprica baker po trafo postaji .

ja to pa alkohol dela
bonk.gif

hvala za odgovor
wink-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Malo kremenčevega peska se tudi stali skupaj z bakrom, ki je v varovalki.
(Sem pred kratkim razdiral 630A varovalke!)

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Ko varovalka pregori, se na tistem mestu zgodi uparjanje kovine - v tem primeru baker. Zato postane kremenčev pesek rjav. In žal tudi prevoden !