krema za pokostnico

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
katera je najboljša krema pri bolečinah v pokostnici in kolenu?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Nobena. Masiranje meč za pokostnico ter vaje za ojačanje mišic okoli kolena.
Sicer sem pa včasih uporabljal Voltaren, dokler se nisem tega resno lotil.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.041
5.649
113
Finalgon salbe...samo dobis samo v AT lekarnah...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Redno jemljem Voltaflex (glukozamin) tablete, ki so mi neverjetno 'popravile' težave s koleni.
Poskušal pa sem tudi nekaj različnih krem (voltaren, MSN, naklofen), vendar mi učinkujejo le za kratek čas, morda uro ali dve. Potem pa je še slabše. Morda pa je tako le pri meni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Drugače meni za pokostnico zares pomaga takale masaža:
Pokostnica je namreč hudič, nobeno jačanje mišic ne pomaga.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
men je pomagalo knajpanje.
pod tušem menjaš extremno vročo in mrzlo vodo. 5x zamenjaš pa si kot prerojen, pa še naslednji dan, pa bi že moglo nehat.

enako pomaga tudi za zaležan vrat ali kako podobno "vnetje".

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
No ja, extremno vročo ravno ne, to je za mene blizu vrelišča
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Je pa vseeno treba malce pazit, da ne pride do opeklin...

Je pa zanimivo videt, ko je tako vroče, da se že dviguje para, pa nič ne peče/boli in bi lahko še stopnjeval
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
To je "temporary remedy", ko te zapeče, ne pa "cure". Cure je edino, da pač ne laufaš.
Recimo grem en dan laufat, se mi pojavi takoj in traja do konca teka, grem spet čez en teden, pa čisto nič. Recimo zdajle pa jo čutim ko grem samo hitro po stopnicah gor.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Sem pogledal tvoj clanek gor, pa darjanov video in... Gor si omenil, da nobeno jacanje misic ne pomaga, mogoce si imel v mislih, da bi v fitnesu oz. s kaksnimi vajami... Jaz bi pa rekel, da po obdobju pocivanja, da se mikro raztrganine zacelijo in s postopnim obremenjevanjem bi moralo biti boljse, teoreticno. Meni so se te bolecini pojavile oz. se vedno pojavijo ob kaksnem hitrem in dolgem teku navzdol. Z minimalisticnim copatom pa tudi na obrobju pete in notranji strani goleni.

Pa se eno podvprasanje oz. bolecina, ki me spremlja par mesecev. Sem se spotaknil, padel, po asfaltu, neroda pac
smile-1.gif
, podrsal roke in nekaj malega koleno. Drugi dan je sicer koleno bolelo. Udarec pa je bil v bistvu v golenico oz. tisti njen sirsi del pod kolenom na zunanji strani. Kaksna ideja, kaj bi lahko bilo?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Seveda, če počivam mesec, dva, je bolje. Ali pa tudi slabše, kot recimo v tem času. Meni je recimo asfalt praktično prepovedan, laufam samo po makadamu, travi ali gozdu. Tek navzgor v klanec pa čisto nič ne škodi, pa tudi tek po peti navzdol mi deluje bolje (je pa to spet za koleno slabše). Tako da je verjetno odvisno od primera do primera.

Glede udarca je pa vse mogoče, lahko ni nič posebnega, lahko pa imaš kak kolenski hrustanec poškodovan. Za to boš moral kar k zdravniku, če misliš da te preveč moti.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Tek po peti navzdol? Jaz se za navzdol trudim cimbolj iztegnit sprednji del stopala navzdol, da cimmanj pristajam na peto. Na zacetku je to prineslo kar precej musklfibra v podrocje, ki mu recemo tukaj pokostnica. Se mi je pa postopoma to podrocje okrepilo in je sedaj kar v redu.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pokostnica ni muskelfiber in se čuti drugače, kot pekoča bolečina. Mene mine precej hitro, ko se ustavim (kar za muskelfiber ne velja), ampak trajne rešitve pa ravno ni (to sem že debatiral s trenerji in fizioterapevti), razen hlajenje z ledom. Močna meča (kot v mojem primeru) tudi ne pomagajo ravno.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Muskelfiber sem napisal za to, ker se gre pac za misico in mikroposkodbe.
Močna meča - v videu ki ga je dal gor darjan, je govora o nesorazmernosti misic spredaj/zadaj, zna bit kaj na temu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Itak tudi spredaj teče mišičje, ni samo kos in koža, kot bi nekdo mislil...Če so poškodbe v tkivu, se da ojačati, če pa je problem v mikro zlomu, pol pa pač jeba...