kreditna kartica za sp na paypal

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Po vsem prebranem men še vedno ni jasno to; "kako s.p. plačuje, mora pa voditi evidenco, kaj je bilo v namene s.p. plačanega z "osebnimi" financami in kaj s "poslovnimi""

Če sem normiranec in nisem davčni zavezanec si itak ne morem nič v stroške pisat in "na firmo" kupovat?? Tudi če si kupim PC, si ga pač kupim kot si ga kupi navadni državaljan. V stroške si ga ne morem dat, na firmo nima smisla ga pisat, ker itak odgovarjam z osebnim premoženjem...
Torej zakaj bi si moral vodit evidenco kaj je za/na firmo, če vbistvu nič ne more bit oz nima smisla??

Če kupim pc za 1000€ z ddv. Pač potegenem kartico (poslovno) za tega jurja, kot to nardi nek Janez (z osebno kartico). DDV pa si itak nimam kje odbita oz ga uporabit za olajšavo. Da je recimo račun na firmo in je tako PC potem kao od firme je čist brezveze, ker če pride do frke mi lahko tudi avto vzamejo ki pa ni od firme, je samo pisan na mene, ker itak odgovarjam s svojim premoženjem kot človek in ne kot poslovna oseba.

Prov razumem?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Da si kot normiranec vzemaš na firmo je dobro v primeru, da recimo kasneje ugotoviš, da bi rad firmo preoblikoval in vse to daš v osnovna sredstva. Drugače pa nima veze. Niti nima veze kako plačuješ, niti nima veze ali je na firmo ali ne.

sad

Guru
24. avg 2007
21.175
9.813
113
Kaj pa če si trgovec in prodajaš blago? Potem pa bi verjetno moral vodit zalogo, kljub temu, da si normiranec?