hja, tud men bi pasalo kaksno leto brez prispevkov...
ampak...
kako sploh lahko pride do tega. to mora nekdo v racunalnik vnest, da izvrzba ne gre naprej. kdo nadzira tega nekoga? to bi mogl ljudje zgubit sluzbe zarad takih dejanj.
Našo skrbnico na fursu sem prašal ravno to... brez odgovora. Po novem REK ne oddajajo, da ne delajo davčne obveznosti. Potem so v prekršku, ki je menda javljeno inšpektoratu...
Tam se zatakne.
Ni mi pa jasno kako gre skozi neplačilo DDVja...
Skratka politika ki to dopušča, potem dviguje prispevke in konec koncev tudi DDV. Da kaznuje tiste, ki plačujejo.
Bom še nekaj povedal, slišal sem sicer neuradno, da tem podjetjem gledajo skozi prste, ker drugače bi na zavodu pristalo ogromno folka.
Zdej mi je jasno kako nastanejo milijoni davčnega dolga. Gledajo jih do stečaja ali prisilke. Seveda samo tiste z pedigrejem.
Za druge je pa izvršba avtomatska v istem mesecu davčnega dolga....
Wili bo spet začel z dobički multinacionalk, katere tukaj nimajo veze, spuščal se bo še v njihov DDV, ki je v celoti plačan by the way državi v kateri ima storitve oz davčni zavezanci to storijo sami preko samoobračuna davka če se gre za eu..
komunajzerju nikoli ne bo jasno kaj komunajzerstvo je in ne loči kriminala od komunajzerstva....