Temu se reče dostojanstvo. A bi moral nekdo če je ubogi, prenehat kaditi, spiti pivo, imeti telefon....NE, nekaj dostojanstva in svobode pa menda lahko ima, četudi mu plačujemo socialno najemnino, dodatke in še kaj. Tako pač je in prav je tako, da se ubogim pomaga in v končni fazi tudi pusti kakšne nepotrebne razvade.večina ki so bogi, imajo v košaricah budget S in pa pivo pa čike, ter mobitel . Tako da neke rezerve so še.
Drži, predvsem pa lahko, ko direktno dajemo pomoč, se odločimo, da je nekomu ne damo.Temu se reče dostojanstvo. A bi moral nekdo če je ubogi, prenehat kaditi, spiti pivo, imeti telefon....NE, nekaj dostojanstva in svobode pa menda lahko ima, četudi mu plačujemo socialno najemnino, dodatke in še kaj. Tako pač je in prav je tako, da se ubogim pomaga in v končni fazi tudi pusti kakšne nepotrebne razvade.
Eno se moramo vsi naučiti. Ko ali pa če pomagamo ljudem, ki rabijo našo pomoč, še nimamo pravice do tega, da jim govorimo kako naj ali bi morali živeti. Lahko svetujemo, potem pa se že konča. S tem ko nekomu pomagao si ga še ne lastimo.
Ne ni, ker bi tam še davek na dobiček plačal. To itak veš.Ce je direktor hkrati lastnik je to isto, pac daje v dobrodelnost namesto da bi denar ven s podjetja vzel.
Jaz se ne sprasujem zakaj jaz ne.Apollo8 razmišljaj drugače. Ne zakaj on ja in jaz ne ampak kako bi še jaz lahko. Ali podobno ko eni očitajo najbolj znani podjetniški družini, kako so lahko nabrali, utajili... Treba si je reči: I tata bi sine in na tem nekaj narediti.
Česa od tega ne razumeš?Torej ti bi raje videl da namesto da da 100 eur npr za nekega otroka, da prvo drzavi da 41 eur in otrok dobi 59?
Al kaj je tvoj cilj?
Nehajmo jim utrujati in raje povečajmo znesek pomoči.Eno se moramo vsi naučiti. Ko ali pa če pomagamo ljudem, ki rabijo našo pomoč, še nimamo pravice do tega, da jim govorimo kako naj ali bi morali živeti. Lahko svetujemo, potem pa se že konča. S tem ko nekomu pomagao si ga še ne lastimo.
V bistvu celega posta ne razumem. Nikjer nisem videl da bi pisalo, da je nekaj drazje ker bo potem del tega slo za dobrodelnost. Obicajno se prodaja pospesuje tako da je cena enaka ampak se del dobicka nameni za dobrodelnost. Se zmeraj pa lahk tud ne kupis.Česa od tega ne razumeš?
Dej ti meni raje nižjo ceno, pa bom jaz potem pomagal tistim, ki jim bom hotel, ne pa mene cuzat, potem pa se prsit, kako pomagaš. Daj to iz svojega denarja.
Obrni se na občino. V njihovi domeni so neprofitna stanovanja.Ne tu je neko drugo vprasanje ki se ga mores ti vprasat.
Reublika Slovenija se financira skozi davke. Vsi jih placujemo pri placi, vsi cez ddv, lastniki podjetij se cez davke na dobicke in davke na kapitalske dobicke. In to ni malo denarja. S tem denarjem upravlja drzava, med drugim se skusa it neko (pustimo zdaj kaksno) stanovanjsko politiko. Del te politike je gradnja najemniskih neprofitnih stanovanj. Torej ne bodo ustvarili dobicka, bodo pa pokrili stroske.
Ampak ta denar je "vezan" v projektu npr 40 let, da se enkrat pokrije strosek gradnje skozi tvojo neprofitno najemnino.
In vprasanje ki ga jaz zastavim tebi je: Zakaj menis, da je prav, da drzava to tebi financira meni pa ne? Zakaj menis da je prav, da financira ravno neprofitna stanovanja in ne npr ekolosko pridelane hrane? Zakaj menis da je pravicno, da je to tebi omogoceno, meni pa npr ni, ceprav placam toliko davka, da je tvoje stanovanje odplacano v nekaj letih?
Mene zanima tvoj pogled, ker si pac napisal da te drugi postrani oz cudno gledajo. Torej zakaj ti menis da je to ok oz prav.Obrni se na občino. V njihovi domeni so neprofitna stanovanja.
Ja in troši se naprej tisto kar se ima in ne tisto česar nimaš. Se pravi krize sploh ne bi smel bit, no ja mogoče za katere nepremičninarje in gradbince. Te bi pa morala država že zdavnaj omejit, saj so ti velik generator kriz.
Najlažje je pisat o finančni pismenosti, ko imaš polno rit. Če bi bil že v osnovi v riti, bi moral bit še kako finančno pismen, da bi sploh preživel.
Primer. Dva sicer z rešenim stanovanjskim problemom oba na minimalcu, mulca dva, on že precej v letih. Avta pri bajti dva, en star 15 let, drugi 20. On po poškodbi invalidsko upokojen, vendar se štuka z jajčki, krompirjem in podobno šaro, da si prileze gor včasih več, včasih manj. En avto pelje njo na šht cca 25 kilometrov v vsako smer, drugi je za otroke razvozit po vrtcu, v šolo. Drugi avto crkne, se sesede. Čovek ne dobi niti 2 jurja krede za drugo kripo, štekaš to. In temu ti pol razlagej o finančni pismenosti. Sej v enem letu bi napraskal ta dva jurja, samo avto rabi jutri.
Tisti, ki mu je bilo lažje sprejeti Zakon o minimalni plači (!) kot pa odpirati pogajanja o novih kolektivnih pogodbah in spremembah izhodiščnih plač za posamezne tarifne razrede. Btw, kolikor mi je znano, so bile nadure vedno izločene iz minimalne plače.Bom pokazal čisto direktno : Kdo in kdaj je naenkrat dovolil, da se pod "minimalno bruto plačo" skrije zraven še minulo delo, nadure, delovno uspešnost in podobne dodatke? Je to pošteno?
Saj je večina ljudi NALAŠČ ( ! ) finančno nepismenih. Bolj primerno : "finančno ozaveščenih".
Ti npr. si finančno ozaveščen? Če bi bil, bi bil zdajle tiho.