Proizvodnja orodij/matric za avtodele. Je Catia kar zlati standard v avtoindustriji...
kredite so jemali večinoma špekulanti, znašli so se vmes pa tudi tisti ki drugače nebi bili sposobni vzeti kredita in slednji so svoje težave rešili že nekaj let prej tisti prvi bi pa radi da jim mi vrnemo zajeb njihovih špekulacijNo ja, ko so banke podeljevale kredite v frankih tistim, ki sicer niso bili kreditno sposobni, je bilo vse narobe. Ko hočejo sedaj omejiti brezglavo kreditiranje, spet ni prav. Kje vidite rešitev?
seveda ne vemo, ker ni povedal zato sklepamo da je ni imel... na ta način sva ujela 50000 je prazna slama, ker kaj ti pomaga ujeti 50000 če jih moraš 80000 plačat...Daj če citiraš, potem citiraj celoten del:
Jaz sem jo naredil tako. 10 let varčevanja z recesijo vmes. Da se. Brez kredita. Plača podpovprečna. Žena je takrat še ni imela. Dohodek sem si dopolnjeval popoldne. Sva pa hišo delala tudi sama, oz. jaz sem jo, žena je otroke pazila, kampirali smo pri starših. 4 leta dela kot pri norcih. Na ta način sva ujela vsaj 50 jurjev.
Ali je imel kakšno finančno podlago še od prej, pa ne vemo.
Ej, model ti piše da je DESET let najprej varčeval in potem še ŠTIRI leta gradil. Če je v tem času mesečno namenil za bajto 500€ (kar je možno) je to 84 000 ojrov. S tem že lahko postaviš bajto. Verjetno je na mesec dal na stran še kaj več, če je popoldne še kaj nafušal. Recimo še dodatnih 200€ na mesec (skupno potem 700 prvih deset let, potem pa 500 nadaljna štiri leta - ker ni bilo več časa za fuš). To je že 108.000€.ne bistveno kar on želi sporočit je da se da s skupnim dohodkom dveh oseb 1000eur v 4 letih zgraditi hišo. In to ni res in nikoli ne bo pa se ti s svojimi umotvori lahko spraviš na trepalnice...
sam nisem delal bajte ampak sem 2004 kupil bajto zgrajeno 1978, k isem jo v nekaj letih povsem obnovil. nekaj so mi delali majstri nekaj sam nekaj s prijatelji. material sem večinoma kupoval sam na firmo nekoga, ki mi je potem še obračunala 9,5 davka torej sem povsod kjer se je dalo stisnil do zadnjega centa. vem koliko košta material vem koliko stanejo roke ampak tole kar , mimogrede sam naredim nekatere stvari bistveno bolj natančno kot bi to nardili majstri in v totalu je ta zgodba o kateri pišemo zlagana ker enostavno številke ne držijo... kot sem rekel 48000eur je lahko največ kar lahko narediš s 1000euri mesečno pika pa se ti še naprej postavljaj na trepalnice skupaj z računovodkinjo če je treba... ta zgodba ima nekje luknjo in to je ali v znesku, ki ga prejema kot mesečni dohodek (računa samo tisto kar dobi na račun, fuš pa misli da je od soseda in ni njegov) ali pa ne pove da je imel začetnega kapitala xxxxxEUR...
to je ves point, ki ga želimo povedat pa ste eni očitno ideološko tako obremenjeni, da ne vidite dlje od svojega nosa in da rečeš saj ni nujno da so številke prave pove da si en totalen id.iot JA KAJ DRUGEGA KOT PA DA NISO PRAVE o čem pa potem debatiramo če pa številke niso prave
Da se zgradit tud 600 stanovanj ob Vojkovi v Ljubljani...sam ne za 100k EUR.Praviš - "bedak". Prav.
Je ogromna razlika, če se greš tehniško debato, kjer so v ozadju decimalke, ali prosto debato kot je tale. Mislim - zagabili ste debato, kjer je nekdo pokazal, kako se da nekaj narediti, tako ste zagabili, da ga je minilo in mu je pravkar žal, da je sploh povedal svojo zgodbo.
Ogaben si. Ne razumeš, da so to informacije zlata vredne, povedane popolnoma dobronamerno in z najlepšim namenom