Kraja avtomobila v 3 minutah

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.063
76
48
Kaj pravite na to, da se baje da ukrast avto samo preko OBD priključka. Pri moji Mazdi 6 vem, da je OBD aktiven tudi brez kontakta. Ali je to sploh možno?

Vir: Slo-tech

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
OBD ni aktiven, le napetost daje. Komunikacijo pa vzpostavi šele ko daš kontakt s ključem oz. pritisneš na gumb ON/OFF.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.063
76
48
Možno ja, na mojem kitajskem OBD-II BT vmesniku mi lučka sveti tudi brez kontakta.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.535
898
113
Citat:
Uporabnik JoshWink pravi:
kaj ti da to misliti?
Da se losaj čimprej čangšlang avta-ov!

In si kupim bmwja?
http://slo-tech.com/novice/t526264#crta

stupid-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Res noro, da novega bmw odpeljejo v 3 minutah.

@Tenforest lol Golf2?

Lisico na kolo pa bo za nekaj dodatnih minut mir?!

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Pa saj Mazde se ne kradejo toliko, da bi bilo problematično. Če je pa res skrb na višku pa predlagam Dacio ali novo Lado Nivo!
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.416
113
nekje vmes dodatno stikalo in realno nestandardno mesto stikala....

Ker odnehajo ce ne gre po planu.

Al pa v redu zavarovanje pa ti doll visi ce ga vzamejo

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Mirko pravi:
Kaj pravite na to, da se baje da ukrast avto samo preko OBD priključka. Pri moji Mazdi 6 vem, da je OBD aktiven tudi brez kontakta. Ali je to sploh možno?

Vir: Slo-tech

Najprej da razčistimo tole burlesko o "aktivnosti" OBD priključka. OBD priključek ima stalen +12V tok in seveda maso (to velja za 100% avtomobilov na trgu z OBD priključkom). Poleg tega pa je povezan na razna vodila, odvisno od znamke/modela/letnika avta (recimo K linija, CAN bus ... etc.). Iz teh podatkov lahko sklepamo, da so razne trditve o "aktivnosti OBD priključka" popolna neumnost. Aktivne so lahko samo krmilne enote ("računalniki"), ki so preko podatkovnih vodil povezane z OBD priključkom.

In ja - na veliki večini avtomobilov se da dostopati to krmnilnih enot, ki skrbijo za varnost (pri PSAju to vlogo opravlja BSI, pri Renaultu UCH, pri BMWju EWS/CAS, pri Mercedesu EZS ...), brez kontakta. To pa zato, da je programiranje ključev sploh mogoče (recimo v primeru, da stranka izgubi vse ključe - kar niti ni tako redko, kot si kdo misli) in pa zato, ker je v veliko primerih ključe potrebno programirati enega za drugim v nekem časovnem okviru, kar pomeni vstavljanje in odstranjevanje ključev med postopkom (= kontakt se vmes prekine).

Sedaj pa - s pravim orodjem se da marsikaj naresti, ni pa tako orodje poceni. Tule v filmčku tudi ne omeni, da je za kodiranje potrebno pridobiti samo kodo (kar je spet mogoče preko OBD priključka - s pravim orodjem in seveda pri nekaterih vozilih, niti približno pri vseh).