Kotliček na WC-ju

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Yo, imam en mali problemček in ne vem, kje je vzrok.
smile-1.gif

Prišel sem malo prej na WC in videl, da voda na sekretu ves čas teče. Torej spustiš jo in ko se nafila, se ne ustavi, ampak začne teči po školjki. Kaj je največkrat vzrok tega? Zanimivo je, da se je to zgodilo kar na enkrat.
smile-1.gif

hvala

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
"gumb" s katerim spustiš vodo, je ostal doli in zato ni zaprl odtoka in voda ves čas teče in se kotličen nikoli ne napolni. Zato boš moral odpret kotliček in pogledat če se je kaj zlomlo/zataknilo...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kakšen plastičen vzvod se zatakne, spesne, tudi zlomi. Odpri pa poglej in popravi, ne grize.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Dihtunga je potem fuč.

Sam to ponavadi začne puščat počasi, ne kar naenkrat. Dokler ne popraviš, pa zapri ventil, da ne boš brezveze vode plačeval.

V študentih v Rožni dolini si komaj našel sekret, ki mu je kotliček dihtal. (xyz školjk X xy litrov na uro=n litrov
rolleyes-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Sem odprl kotliček in se mi ni zdelo, da kej kaj zlomljeno/zataknjeno.
smile-1.gif

Pol pa je nekaj polomljeno/zataknjeno med gumbom in zapiralom v kotličku. Je nekaj kosov plastike, tak da dobro poglej, malo zmigaj, ko maš odprto, probaj premaknit. Pa youtube sigurno ma kaki video na to temo. hehehe

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.485
119
63
41
Malo tu,malo tam :)
KSZ... eno vprašanje ... išče se modra WC školjka z primernim pokrovom ter WC kotljičkom ... Kje to dobiti?? Iskal ze v nešteto trgovinah pa te barve noben ne drži . Včasih je to delala Kolpa , LIV Postojna oz Strumica iz Makedonije zdaj so pa samo še bele..

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Dihtunga je potem fuč.

Lahko da se je nabrala svinjarija na njej. Včasih pomaga, če jo snameš dol, očistiš in kontra natakneš nazaj.

Al pa nabavit novo, vendar sta dve dimenziji...

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Lahko, da se je nabralo toliko vodnega kamna, da ne zapre ventila. Poiskusi odstraniti kamen.
Drugače se a ti posamezni sklopi dobijo v raznih HusMerkurjih, da ti ni potrebo menjati celega kotlička

B81

22. jul 2007
37.815
11.052
113
Bi se strinjal. Tesnilo, ki je na dnu kotlička, se zaradi kamna obrne gor in ne tesni. Pomaga, če tesnilo operes pod vodo...začasno.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Običajno pride kak mini kos vodnega kamna v ventil in posledično ga dvignjen plovec več ne zapre.

Zamenjaj komplet ventil:

ventil_v.jpg

Jaz ti popravim za 200€
zmaga.gif

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Ta ventil se menja pri prelivanju, če ne zapre vode, če pa spušča spodnje tesnilo, ventil pa vodo zapre, potem operi, obrni, ali menjaj tesnilo, ki zapira odtok vode iz kotlička.

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Točno tako! Potrebno je očistiti tesnilo ali pa celo zamenjat, obenem pa očistiti vodni kamen na naležni površini tesnila in kotlička. V praksi pa se to pri nas dolgoročno ne obnese in potem kupim nov kotliček.
Če kdo ve, kako se temu streže, se priporočam za navodilo!

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik bisnen pravi:
Ta ventil se menja pri prelivanju, če ne zapre vode, če pa spušča spodnje tesnilo, ventil pa vodo zapre, potem operi, obrni, ali menjaj tesnilo, ki zapira odtok vode iz kotlička.

Simptomi so podobni, mar ne?

Greva stavit, kaj je narobe? Jaz stavim 100 ALT na ventil
wink-1.gif