Kosilnica za visoko travo

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.757
113
EU
Ne najdem podatka koliko visoko travo lahko kosim s takšno kosilnico. Kosil bi dvakrat letno. Sedaj to opravljam s kosilnico na nitko, ko je trava visoka ehm.. do moje brade.
Slika kosilnice:

ivd-Viking.jpg

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Se strinjam z komentarjem pred mano. Kakšna taka kosilnica bi bila najboljša. Imamo mi eno tako doma (sicer starejšo), a je res super za kositi. Pa še trava ostane cela in je za živino
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Namesto laksa si zmontiraj 'disk', pa kosi naprej s tem kar imaš (razen če bi se rad znebil 'mahanja').

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.757
113
EU
Z diskom ne moreš kositi visoke trave, ker jo spodaj odreže in trava ostane na mestu, namesto da jo odvrže stran. Tako ne moreš naprej, ker je odrezana trava v napoto.
BCS ni slab, vendar je slaba cena. Treh tisočakov ne mislim dajati za košnjo 4000 kvadratov, dvakrat letno. Z nitko še gre, vendar precej dolgo traja, da pridem do drugega konca travnika .
grims-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.908
113
40
MB
nič ne kupuj, nima smisla, res boljše plačat nekomu da pokosi, sploh pa če je bolj ruralno okolje se bo ziher našel kdo ko si bo pokosil za ovce, samo vprašat je treba
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Čaki...4 jurje kosiš na roko? Majke ti
nahrung002.gif

Jaz sem 1.5 kakih 10 let...z diskom se ve ( ker laks je kot bi se iz sebe dekal norca iz trave in sosedovega psa
grin1.gif
) al moram rečt da je bila muja...nikol konca (kosili 1 x letno). Zdaj to zbijemo s kultivatorjem.

Če nam uspe prodat parcelo ti ga prodam...skupasj s priključkom za košnjo (110 cm širina reza). Boš zmagal
wink-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.757
113
EU
Ja, ima moj sosed grebensko kosilnico Gorenje Muka. Ko kosi ga to tako trese, da je še naslednji dan celi zmešan
hysterical-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Do pred nekaj leti sem v enem dnevu (ali pa zvečer + zjutraj) kosil po cca 8 ur, da sem "obdelal" tisto travo. Najbolj je nastradal križ (BCS-ka z vozičkom) in ušesa. Strižna kosa z enojnim grebenom bo "želela", da travo spraviš s površine. Spet veliko dela.
Za skoraj pol ha visoke trave bi bilo še najbolje dobiti nekoga, da jo s traktorjem zmulči, če je kolikor toliko dostopno. Za amaterske naprave, kamor sodi tudi ta viking kosilnica, je to enostavno zelo velik zalogaj. Konec koncev to kosi samo 50 cm široko in bo kar dela. Gotovo pa gre nekajkrat hitreje kot z laksom. Če je strmo in če je kaj volje, da bi kosil vsaj 5-krat na leto, bi se skozi prežrle tudi take naprave. Varianto tega je prodajal Merkur. Moral pa bi maksimalno odpreti stranski izmet in se odpovedati nastavku za mulčenje. Ne bi pa rabil spravljati trave dol.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Ko sem kosil z bcs sem pri kosilu preskocil juho

evil.gif

Saj je podobno pri vsaki košnji z vsako kosilnico kjer se držiš takega ali drugačnega roča. Saj je tudi pitje iz kozarca dokaj BV početje.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Jaz si pri tastu sposojam nekaj takega
rotacijska
in nimam problemov z visoko travo

edit: sem se spomnil, on ima model alhambra, mal poguglaj, dal pa je nekaj čez jurja pred par leti

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Alhamro sem tudi fotru pred leti zrihtal. Raje grem z bcs127 kositi z alhambro. Z bcs jo moraš imeti v eni uri na tleh.
Za alhambro se mi zdi preveč površine.
Najceneje pa bo če da kmetu v najem(mogoče bo še kaj zasluzil) ali pa če mu plača storitev košnje (cca 20-30 evrov za vsako košnjo če je lep teren)

Kosilnic ko solate, rezervne dele pa bo kmalu hofer začel prodajati (dobiš jih za vsakim vogalom)
http://www.salomon.si/oglasi/k...mp;advertType=1

Nazadnje urejeno:

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.757
113
EU
Citat:
Uporabnik softi pravi:
A bcs pa ne trese?
Ko sem kosil z bcs sem ori kosilu preskocil juho

Softi, s to tvojo napravo za asfalt (v nicku) bi se tudi dalo obdelati travo
cheer.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Ne najdem podatka koliko visoko travo lahko kosim s takšno kosilnico. Kosil bi dvakrat letno. Sedaj to opravljam s kosilnico na nitko, ko je trava visoka ehm.. do moje brade.
Slika kosilnice:

ivd-Viking.jpg

Kot prvo ne kupuj kosilnic z enim kolesom spredaj, ker ti bo prekleto žal
crazy1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.757
113
EU
Zakaj ne eno kolo spredaj. Za Hondo navajajo to kot prednost.
confused-1.gif

82r-um616-.jpg

Cena Honde je malo previsoka.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
s trikolesno sem kosil. jajca. sranje od sranja. je bolj vodljiva, a istočasno bolj smotana. nerodna. sam sem jo parkiral, stiga model, pa vzel navadno samohodko. vse to pa ni za travo do pasu.
do pasu samo bcs in ostale grbinske al kaj so že.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Prednost, seveda, če je podlaga v nulo ravna. Če pa ni je pa tako kot Softi pravi.... sami problemi...