Kosher&halal&Co.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Moje laično mnenje je, da so ti proizvodi bolj kvalitetni od regularnih. Imajo vse navadne in še hallal zahteve za upoštevat.
emmm... a ti halalalalalalal...(koliko teh al al-ov je?) standardi kaj zapovedujejo maksimalne količine umetnih arom, pa aditivov pa kakšnih karcenognih dodatkov? ne? potem so težko bolj kvalitetni od ostale industrijske hrane.

Well... MSG, vsi emulgatorji, barve in karkoli podobnega, ki imajo katerikoli del ali sestavino iz svinjine so, recimo, prepovedani.
smile-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
kaj msg pomeni? drugače pa umetne arome pa konzervansi dvomim da imajo svinjske sestavine - priznam se pa na te reči ne spoznam.
drugače pa a ni govedina bolj problematična - bse pa to...

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
ja ja sej ni panike....vsak trg se pri tem obnaša enako. Zgoraj je bilo navedeno da "tile" bi radi vse napol zastonj, kot da drugi ne. Se razumeva...

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Mono sodium glutamate (mono natrijev glutaminat), dodatek zaradi česa je vse tako "dobro". V bistvu pa strupen in praktično droga, ki kupca premami, da jemlje vedno en in isti izdelek in ne bo vzel nečesa brez tega, ker je zanj slabšega okusa.
Sicer pa še vedno ostaja vprašanje, kaj pa po hallalu dajejo zraven.....ne vem.

Nazadnje urejeno:

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
MSG ni tako slab kot ga slikajo zadnje čase, pretiravat pa z njim ni dobro, kar velja za vse dodatke. MSG se naravno pojavlja v paradižniku, gobah, algah, sirih, mesu itd.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Nikjer nisem rekel, da sem profesionalec...prej amater, ampak to niti ni pomembno.

Mene je malo zmotilo to, da bi pa zdaj mogli zaradi njihove vere neke certifikate dobivat, ki nimajo nič skupnega s kvaliteto proizvoda.
Meni je važno, da obstaja sledljivost izdelka iz police v trgovini nazaj do "drevesa" (ko je alkoholik ravno jablano omenil), da so redne potrebne analize in da lahko izdelek prodaš brez skrbi, te ostale fore glede "postavitve drevesa" me ne zanimajo.

Certifikat ima neposredno zvezo z kvaliteto proizvoda. Sicer pa ima kupec pravico zahtevati karkoli zeli, tvoje je pa da odlocis ali se gres posel. Ce si pameten poslovnez pridobis certifikate in izdelek prodajas z premijo na zelo bogatem trziscu. Zagotovo si opazil da ima vedno vec tovarn taksne certifikate. Kaj ta certifikat komu pomeni pa ni tvoja stvar ampak kupca. On to na koncu tudi placa z (praviloma) visjo ceno izdelka.

B81

22. jul 2007
37.767
11.034
113
Pa ja, vem. Sicer niti nimamo možnosti, nekako imamo dovolj "izvoz" v evropske države, niti nimamo kapacitet in vodstvo nima želje po tolikšnem povečanju. In glede tistega "tile bi radi na pol zastonj" je mišljeno to, da dobro vsi vedo, koliko ta "sok" stane, pa predlagajo ceno, ki je visoka kot naša proizv. cena. Trenutno "izvažamo" v 11 držav, partnerje poznam osebno, z nekaterimi sem skoraj na ti in tu se trudim, da bi ponudil nove izdelke, po nekaterih vprašajo kupci sami in da bi se izvoz povečal. Tak da če bi nas to delalo več, bi morda...

Pa tema je šla v maloro spet... Bom mu napisal, da zaenkrat nimamo hahal, kosher&Co certifikatov, bi jih pa pridobili pri eni višini letnega prometa...aja izdelek, torej ta "jabolčnik" nima nič dodatkov zraven, boljši primer je olivno olje.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Dobivam povpraševanja in seveda tudi če je kosher ali halal certifikat zraven...pri pijači.

Bo močno narobe, če odpišem s ponudbo in dodam, da nimamo teh certifikatov, ker:

1. so nasilni do živali in
2. vsaj pri nas smo v letu 2014, ne več v 214.

Mislim no, tole mi dvigne pritisk.

Ja narobe bo. S takim pismom ne boš nič dosegel. Raje mu lepo napiši, da ne moreš dobiti takih certifikatov in zagotavljati skladnost. Mogoče bo ob drugi priliki kaj drugega kupil od tebe.

Sicer pa ali je sploh dovoljen tak zakol v Sloveniji? Kdo ti bo to preverjal? Kakšni so detalji...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.461
113
Narobe bo po vseh parametrih. Sam zracunas a se splaca al ne...edino merilo...magar z zegnano vodo skropis palete na katerih je roba....ce folk placa pol to pocnes...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Dobivam povpraševanja in seveda tudi če je kosher ali halal certifikat zraven...pri pijači.

Bo močno narobe, če odpišem s ponudbo in dodam, da nimamo teh certifikatov, ker:

1. so nasilni do živali in
2. vsaj pri nas smo v letu 2014, ne več v 214.

Mislim no, tole mi dvigne pritisk.

Ja narobe bo. S takim pismom ne boš nič dosegel. Raje mu lepo napiši, da ne moreš dobiti takih certifikatov in zagotavljati skladnost. Mogoče bo ob drugi priliki kaj drugega kupil od tebe.

Sicer pa ali je sploh dovoljen tak zakol v Sloveniji? Kdo ti bo to preverjal? Kakšni so detalji...
v EU morajo uporabljat blaga pomirjevala. ampak menda to zadosti odem stranem. volk sita koza zaklana.