Koroška cesta v Mariboru

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.191
3.588
113
Marlbor
Je še zaprta? Lani so jo imeli zaprto, pa spet odprto, pa potem zares zaprto. Sem takrat imel opravek, naletel na zaprto in totalni kaos, da sem potem rabil 1 uro čez Lent pa gor do Slomškovega trga.
Pa me zanima, ali še stalno vstrajajo pri zaprti cesti, ali so sprostili promet?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.907
113
40
MB
Odprto je.

1 uro po lentu ?
crazy1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
Četudi je odprta, je imo bolje preko lenta, ker je koroška bolj frekventna, edino če bi recimo ponoči, ko veš da ni prometa.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Je še zaprta? Lani so jo imeli zaprto, pa spet odprto, pa potem zares zaprto. Sem takrat imel opravek, naletel na zaprto in totalni kaos, da sem potem rabil 1 uro čez Lent pa gor do Slomškovega trga.
Pa me zanima, ali še stalno vstrajajo pri zaprti cesti, ali so sprostili promet?

kdaj pa je bila zaprta
sprasujem se.gif

ko so se igrali s prometom lani? ker zdaj je odprta, vendar nevarna, preozka, kovinska korita, nek norec je črte potegnil, zožil vozne pasove na širino fičeka, da še tečni kolesarji imjo svojo stezo...

skratka kaos brez primere

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
Ta levi breg drame je čisto prometno v drami, ni pametne ceste za nekoga, ki recimo gre od železnice pa do fontane, vse je nabito in hudo preobremenjeno, prostora za kakšno obvoznico pa zaradi piramide, kalvarije, itak ni...

tako da kdo bo to rešil bo car, jaz sicer ne vidim rešitve.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

kdaj pa je bila zaprta
sprasujem se.gif

ko so se igrali s prometom lani? ker zdaj je odprta, vendar nevarna, preozka, kovinska korita, nek norec je črte potegnil, zožil vozne pasove na širino fičeka, da še tečni kolesarji imjo svojo stezo...

Nemsto širših voznih pasov na obesh straneh zarisana kolesarska steza, pol metra vstran pa še ena kolesarska steza, obarvana z rdečo...
Only in Maribor
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
Pa to na cestišču je ostalo od takrat, ko so zaprli cesto, takrat so jo "preuredili" v kolesar prijazno.

Zdaj pa logično, da niso šli tega radirat, če bodo mogoče letos spet ponovili projekt.

Jaz bi tam pustil tako kot je bilo, s tem da bi naredil pač enosmerno, tako kot je koroška naprej od sex shopa pa do ferija, pa naj bo celotna, do kužnega, enako enosmerna, pa roka...

I

Izbrisan uporabnik #488

pol preusmeriš tok, ki gre na Koroško, na Lent, tudi aftobuse

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.197
113
Žal je staro jedro v Mariboru takšno kot je. Leva stran Maribora nebo nikoli bolj pretočna kot je, pa naj škilavi klobučar še toliko miljonov vstran vrže. Mesto je zgrajeno od Drave do piramide. Rešitve tukaj ni. Še najmanj pa je risanje črt za kolesarje in s tem dodatno oviranje pretočnosti.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Koroška od tržnice do glavnega trga/starega mosta je dvosmerna, od tržnice do tehničnega faxa pa je enosmerna (promet je v smeri tržnice). Pri tržnici je krožišče (da lahko obrneš, ko ugotoviš, da naprej proti faxu ne moreš
grin1.gif
) Pri faxu je tudi krožišče, pa tam, ko se zavije proti lentu dol tudi.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Žal je staro jedro v Mariboru takšno kot je. Leva stran Maribora nebo nikoli bolj pretočna kot je, pa naj škilavi klobučar še toliko miljonov vstran vrže. Mesto je zgrajeno od Drave do piramide. Rešitve tukaj ni. Še najmanj pa je risanje črt za kolesarje in s tem dodatno oviranje pretočnosti.

Tisto risanje črt in neke ovire se meni zdijo dobra rešitev, vsi tam vozijo lepo počasi, kar bi drugače zagotovili samo z ležečimi policaji. Biciklarji imajo svojo stezo, avti lepo počasi za njimi... Jaz bi tak sistem obdržal, magari še katero drugo enosmerno na enak način spremenil v dvosmerno. Tudi v tujini delajo tak, da naredijo ''shared space'', kjer so vsi na isti površini, s tem avtomatsko znižaš hitrost vozil, brez da se zabijaš v strop avta preko ležečih.

I

Izbrisan uporabnik #488

tam se vozi počasi, ker je NEVARNO, ker je postalo preozko in ne veš, če te ne bo avtobus stisnil

se ne spominjam, da bi kdaj tam videl kolesarja

brezvezni poskusi urejanja prometa

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Avtobus te ne bo stisnil, ker je cesta enako široka kot prej, imaš pa zaradi črt občutek, da je ful ožja in voziš avtomatsko počasneje.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Ena izmed bolj neumih na tej cesti je postavitev tistih velikih tabl ob cesto, nekatere pred prehod za pešce in pa razširitev avtobusnih postaj na sredo ceste.
ni mi jasno kaj bi radi dosegli.
ljudje ne bodo uporabljali avtobusov in biciklov, če jih ne morejo oz jim ne ustreza, ne glede kaj si opice na občini zamislijo
koroška nikoli ni bila "peš" cona

Nazadnje urejeno:

Pbutec

20. jul 2007
15.191
3.588
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

kdaj pa je bila zaprta
sprasujem se.gif

Nemsto širših voznih pasov na obesh straneh zarisana kolesarska steza, pol metra vstran pa še ena kolesarska steza, obarvana z rdečo...
Only in Maribor
bonk.gif
Sem se peljal danes ja. Nikakvo in nevarno skupaj narejeno.
bonk.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.191
3.588
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
kolesarji ( kolikor jih pač je ) pa se v vsaj 50% vozijo po pločniku

Ne 50 temveč 90%
10.gif
Po kolesarski stezi se itak ne more peljati, ker se po njej vozi motorni promet, ali pa je ovirana zaradi dostave. Najbolj varen je tako pločnik ...