Kam se pa šteje prihodek če delaš na projektu, ki traja od 12.2. - 8.3. Račun izdan 15.3., plačano bo pa v aprilu. Se dohodek sorazmerno razdeli na Februar in Marec, ali se celoten dohodek šteje v Marec?
Jaz ga pa vedno najkasneje do 8-ega v mesecu. Gen-i.
Sicer pa, dokler nimaš FURSa za vratom je vse v redu, potem pa ne bo več. Ker sem prepričan, da ne bo kazen par 100 EUR, ampak par 1000 EUR, sploh če gre za vprašanje DDVja. Jaz bi se na vašem mestu konkretno pozanimal in ustrezno ''korigiral dokumentacijo''.
Račune izdajam po projektih, ker so različni naročniki in je vsak projekt zaključena enota.V kolikor račun izdaš 15.3, se vse šteje v marec. Če pa izdajaš delne račune za vsak mesec posebej, potem pač po mesecih. Stvar dogovora.
V osnutku zakona tudi ni definirano vračilo in način izračuna, če se odločiš med letom s.p. zapreti. Počakajmo na končno, sprejeto besedilo.
Samozaposleni opozarjajo: Megazakon ni tako 'mega', kot se sliši | 24ur.com
Je veselje, da država samozaposlenim zaradi krize oprosti plačilo prispevkov, prehitro? Bodo prejeta sredstva pozneje vračali z obrestmi? "98.094 samozaposlenih ima o megapaketu za reševanje gospodarstva več vprašanj kot odgovorov," pravijo v civilni iniciativi Tudi mi smo (samo)zaposleni. Če je...www.24ur.com
kje se bodo srečali, pa počakajmo...
Nič ni lastna volja... Jo kar moraš. Edino lahko na začetku leta kaki dopis napišeš kako pričakuješ da bo letošnje leto v iber drugačno kot lansko in da bi bila neka druga akontacija bolj primerna. Pol ti pa odobrijo ali pa ne...Akontacijo itak plačuješ po "lastni volji". Važno da se konec leta pri obračunu ujema
Kje pa gledaš?Kakor vidim, so prispevki že na 0. Pa nisem nobene vloge še oddajal. Tudi akontacije ni za plačat
Tako je, nič ni lastna volja. More bit kar lepo plačano do 10. glede na lanski obračun.Nič ni lastna volja... Jo kar moraš. Edino lahko na začetku leta kaki dopis napišeš kako pričakuješ da bo letošnje leto v iber drugačno kot lansko in da bi bila neka druga akontacija bolj primerna. Pol ti pa odobrijo ali pa ne...
Kje pa gledaš?
Jaz na kartici ne vidim, da bi bilo za ta mesec že karkoli obračunano (po). Predizpolnjen PODO-OPSVZ pa tudi dobiš šele 10.