Torej so dodali še neko varovalko zraven, da ne bi kdo dejansko čisto normalno prišel čez in zraven še dobil denar.
Jaz v tem ne vidim nič slabega, pa čeprav bom morda odpadel. Po mojem bi morala biti pomoč države dana tistim, ki jo res potrebujejo in med njimi je seveda veliko s.p.jev, ki dejansko nimajo prihodkov in se borijo za preživetje, oz. so se borili že prej. Ni mi jasno, zakaj bi recimo meni pripadala denarna pomoč, če bom recimo letošnje leto čisto ok sfural. Ravno tako kot mi ni jasno, zakaj upokojenec s 1.100 EURi penzije rabi 130 ali koliko že EUR enkratne pomoči. Ali recimo odpis prispevkov podjetjem za zaposlene, ki delajo? To je čisto metanje denarja čez okno. Recimo pri tem zadnjem bi bilo recimo bistveno bolje, da bi recimo odpisali prispevke v višini povišane plače delavcem za delo v takšnih razmerah. Pa to bi bilo neobdavčeno.
Pa še to: tisti, ki računate ali boste morali to vračati, verjetno niste ravno potrebni pomoči, vsaj po mojem. Kot je pa že jabe napisala, pač potem vrneš, če se ti vse poklopi. Verjetno boste sami najbolj veseli, država pa tudi
.
Če je pa 1.700 EUR denar, za katerega ne bi delal, da ne prideš čez mejo, potem pa verjetno niste v pravem poklicu
.