Korak bližje prepovedi uživanja alkohola na javnih

mistique

Guru
16. jun 2009
14.171
1.961
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Definitivno bi morali mejo zvišat na 21 let in to tudi na terenu preiskovati.
Zakaj? Ali je generacija, rojena v 50, 60, 70 in 80 kakor koli degenerirana, ker so lahko (legalno) kadili in pili alkohol?

Očitno, da je, glede na to, da lastne otroke prepušča ulici in jim ne nudi nikakršne usmeritve, podpore, da ne omenjam vzgoje.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Citat:
Zakaj? Ali je generacija, rojena v 50, 60, 70 in 80 kakor koli degenerirana, ker so lahko (legalno) kadili in pili alkohol?

Očitno, da je, glede na to, da lastne otroke prepušča ulici in jim ne nudi nikakršne usmeritve, podpore, da ne omenjam vzgoje.
Aha, torej generacija hipijev (torej današnji ministri, predsedniki itd.) ni obstajala? Torej je druženje mladih ob vikendih nov pojav?

Vse skupaj je BS - folku je dolgčas in si izmišljuje nove probleme: 'jezus marija, mladi so podivjali'. Ja, valda.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Jaz sem iz te generacije. Pa je gimnazijski ravnatelj ob vikendih proglasil hora legalis do 10h zvečer in ja, vsi gimnazijci so to spoštovali.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.062
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
580805_1.jpg

Hčerko pošiljaš k verouku?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Se kar strinjam s tabo. Problema se lotevamo tako kot povsod drugje, npr v prometu. Ko je na magistralni cesti eden v rahlem ovinku zletel s ceste in zrušil vogal ceste hiše, ki je stala > 10 metrov proč, so dali omejitev 70 na tisti ovinek. Vsakomur je jasno, da če bi se človek peljal 90, ne bi bilo takih posledic. Peljal se je verjetno vsaj 150. Ampak ne, dajmo restriktivni zakon, da bomo ulovili vsaj tiste "lumpe", ki se v lepem sončnem dnevu peljejo tam 80. Tiste, ki ponoči divjajo, jih tako ali tako sploh ne bomo lovili.
Mislim, da obstoječa zakonodaja že vse omogoča in da vandalsko početje lahko zajezimo. Mogoče pa tega ne moremo storiti, ker imamo čedalje manj operativnih represivnih organov na terenu in ker mislimo, da je edino merilo za plačo v javni upravi stopnja izobrazbe.
Ah, to bi bilo pretežko spremeniti, ker imamo zadaj sindikate, dajmo spisat nov zakon, da bo imel nek inštitut dober posel in še če slučajno koga dobimo, bo plačal za 100 tistih, ki jih nismo dobili.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
No, tale zakon je hkrati neumnost, ni ma povsem brez podlage. Nevem kakšno stanje je sedaj, vem pa, da ko smo mi s sošolci iz SŠ hodili ven na ljubljansko 'plažo' (tam naprej na Trnovskem pristanu) je bilo grozno. Folk je pil, kozlal, scal po avtih in ljudem pred bajtami, metal so steklenice, pločevinke, svašta v reko itd. Fajti niso bili redki, navsezadnje tam so se tudi pred ene pol leta zaštihal eni muloti.. Podobna scena je tudi za Maximarketom.. Sprehodite se kdaj v kak petek zvečer okoli 23h mimo 'plaže' pa potem še malo za maxijem.. Flaše ležijo po tistem grmovju, vsi hodijo scat za bližnje drevo in ob bloke... Pač, prepoved popivanja dvomim, da bi naredila ravno veliko večji red, zdi se mi, da bi že sedaj morali policija in redarstvo bolj nadzorovati PREKOMERNO popivanje in vandalizem. Za maximarketom sem bil priča kar nekajkrat, ko je policija prišla malce pogledat, je pa res, da je taka šetnja premalo. Morali bi se enostavno tam postavit in čekirat, če kdo dela kake gluposti.
Pa sem načeloma levo usmerjen, a današnja kultura mladine je po večini na psu..

warpaint

Pripravnik
6. jul 2011
198
1
18
Nord
Sem za to, da bodo moji sami vedeli kaj je prav in kaj narobe, ne pa da bodo doma, ker jim je ravnatelj tako zapovedal.
Zapisano pa je bilo bolj ko ne v šali. V mojih časih so na gimnazijo pač hodili bolj pridni in nadarjeni (zdaj pa že vsako tele) in so bili za nas plebejce po defoltu piflarji, ki čepijo doma in ne ponočujejo. So ble pa ponavad gimnazijke dobre babe, to je pa tud res
wink-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.062
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kaj, nisi za to, da so tvoji za vzgled, namesto da ga žingajo že ob sedmih zjutraj?

Seveda sem, toda vsak človek dela napako in tu gre NSi predaleč. Če imajo starši nevzgojeno otročad, ti ne pomaga nobena prepoved. Če misliš duhovnike, pa to ni pijančevanje, tolk pa že veš, saj lepo hodiš k Sv. maši, otroka voziš k verouku...

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.135
1.247
113
42
KAj da ne no. Problem je da se nič takega sploh ne izvaja. Tko kot sm rekel v drugi temi. Lepo policaje/redarje v civilu Pred MAxi in na Plažo in vsakega ki vrže čik ali pločevinko ali flašo oglobit z 120 eur. Vsakega mladoletnega ki pije alkohol popisat, poklicat starše in jim naložit 120 eur kazni.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
KAj da ne no. Problem je da se nič takega sploh ne izvaja. Tko kot sm rekel v drugi temi. Lepo policaje/redarje v civilu Pred MAxi in na Plažo in vsakega ki vrže čik ali pločevinko ali flašo oglobit z 120 eur. Vsakega mladoletnega ki pije alkohol popisat, poklicat starše in jim naložit 120 eur kazni.
zakaj pa ne bi smel v roki držati pločevinke
shocked-1.gif

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Citat:
Citat:

Seveda je,kar okoli sebe poglej.
uf-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kaj, nisi za to, da so tvoji za vzgled, namesto da ga žingajo že ob sedmih zjutraj?

Seveda sem, toda vsak človek dela napako in tu gre NSi predaleč. Če imajo starši nevzgojeno otročad, ti ne pomaga nobena prepoved. Če misliš duhovnike, pa to ni pijančevanje, tolk pa že veš, saj lepo hodiš k Sv. maši, otroka voziš k verouku...

Kakšni pa naj bodo otroci, če njihovi očetje duhovniki že zjutraj tankajo vino?

Če se sklicujete na neke krščanske vrednote (a to sploh obstaja?) morate začeti pri sebi.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ob vseh drugih težavah, npr. nalivanje mladoletnih mulcev, tebe moti, ker župnik pri maši spije deci vina?
aplauz.gif