Konvertiranje jpg datotek v Garminov format

Njupalo

Pripravnik
13. okt 2009
129
0
16
Zdravo!

Imam poskenirane vojaške karte Črne Gore in Srbije. Kako te datoteke konvertirati, da jih lahko uporabim v Garminu?
Torej izdelava ČG topo!

lp

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
V najboljšem primeru jih lahko skalibriraš in skonvertiraš v .kmz format, ki ga prepoznajo namenski pohodniški Garmini. Da bi pa te karte lahko dejansko skonvertiral in uredil v klasičen .img format, pa je seveda utopčno razmišljati..

Njupalo

Pripravnik
13. okt 2009
129
0
16
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
V najboljšem primeru jih lahko skalibriraš in skonvertiraš v .kmz format, ki ga prepoznajo namenski pohodniški Garmini. Da bi pa te karte lahko dejansko skonvertiral in uredil v klasičen .img format, pa je seveda utopčno razmišljati..

Hmmm, tisti, ki mi je dal karte mi je razlagal, da jih lahko konvertiram z OziExplorerjem. Celo pokazal mi je na hitro kako, vendar ni bilo časa za podrobnejšo razlago.
lp

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Karte v jpg za OziExplorer lahko kalibriraš. Dodaš koordinatne podatke, ki se zapišejo v dodtano map datozeko. Zemlejvid (slika) še vedno ostane v jpg. V Garminu tega žal ne moreš uporabiti. Se pa te karte, ki jih omenjaš, najdejo na netu že kalibrirane. So zelo stare, ampak za pohodništvo (gorske poti) še uporabne. Če bom našel link ti ga pošljem na SZ, sem ga pa našel v enem srbskem gsm forumu, snamejo se lahko na ftp strežniku.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jpg karte se da prekonvertirati za Garmina, vendar te karte delajo le na pohodniških Garminih.

Dejansko sta dve opciji.

1. Ali pretvoriš JPG v kmz (google earth) format in jih vidiš to Custom map na Garminu (o tem sem že pisal na forumu)
2. Ali pretvoriš JPG v jnx format (Birds eye) in jih naložiš na Garmina, ki pa mora biti pohekan...

I

Izbrisan uporabnik #488

Ti imaš verjetno jpeg datoteke, ki so kalibrirane za OZIja, tako da bo konvertiranje z gornjim programom mala malica.

Samo pravo Garmin napravo rabiš.

Zakaj pa je boljši jnx format ot kmz pa je spodaj opisano.
http://whiter.brinkster.net/en/JNX.shtml

Tu pa še "Uradno" navodilo, kako si jpg sliko narediš za Garmina.
http://www8.garmin.com/outdoor/custommaps_instruct.pdf

To v tvojem primeru ne pride v poštev, ker imaš že pokalibrirano, tako da samo pretvoriš v ustrezni format.

Njupalo

Pripravnik
13. okt 2009
129
0
16
Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:
Se pa te karte, ki jih omenjaš, najdejo na netu že kalibrirane. So zelo stare, ampak za pohodništvo (gorske poti) še uporabne. Če bom našel link ti ga pošljem na SZ, sem ga pa našel v enem srbskem gsm forumu, snamejo se lahko na ftp strežniku.

To so verjetno karte, ki sem jih dobil prav tako od enega srba letos v Durmitorju. Prav tako mi je na hitro pokazal kako bi jih naj prevoril v GPS uporabne z uporabo OziExplorejem, vendar ni bilo časa za bolj detaljno razlago. Smo imeli bolj pomembne razprave
nahrung002.gif

Če jih kdo rabi jih lahko sname iz mojega ftp strežnika.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
lepo po vrsti
Kolikor te razumem imaš sedaj zemljevide v jpg formatu?
Sedaj se moraš naučiti uporabljat Oziexplorer in ročno določit točke na tvojih skenih.
To se je razlagalo še na Mobisuxu, kdo ve če so tiste teme še dostopne.

Kateri GPS sprejemnik imaš?
Potem, ko boš imel vse delujoče v Oziexplorerju, boš naredil pretvorbo v rastrski format, ki ga razumeme garmin, kmz ali jnx.

Svedr

Pripravnik
13. apr 2010
75
0
6
1. Garmin GPS enota, mora podpirati CUSTOM MAPS
2. Sliko spremenit v custom maps, katero bi podpiral garmin, je precej zamudno in nenatančno.

LP

Svedr

Pripravnik
13. apr 2010
75
0
6
aja..... če pa imaš vse to , se poigraj s programom : OkCustomMap 1.4.5 , je free in dokaj enostaven.

Njupalo

Pripravnik
13. okt 2009
129
0
16
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
lepo po vrsti
Kolikor te razumem imaš sedaj zemljevide v jpg formatu?
Kateri GPS sprejemnik imaš?
Ja imam zemljevide v .jpg formatu!
Garmin GPSMAP 62s
bom poskusil z OkCustomMap 1.4.5

hvala za nasvete!

lp