Kontrola prometa z modrimi lučmi V NASELJU

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Zadnje čase se mi zelooo pogosto dogaja, da me policaji ustavijo z modrimi lučmi SREDI NASELJA in naredijo običajno kontrolo prometa (vozniška, prometna, test alkoholiziranosti, pregled obvezne opreme...).
Nazadnje se mi je to zgodilo v soboto zvečer tik pred Kočevjem (breg pri Kočevju).
Zelo me iritira, da me ustavijo kot kriminalca sredi naselij. Če bi bila običajna kontrola, bi seveda čisto razumel in z veseljem opravil test alkoholiziranosti in pokazal kar pač moram. Če bi naredil prekršek in bi bil ustavljen na tak način, bi seveda tudi bil brez pritožb.

Vendar pa mi je nesprejemljiva običajna kontrola prometa na način lovljenja kriminalcev into v naselju.
A je to početje policije normalno? Se to vsem vam dogaja?

Naj povem še, da se mi to dogaja več ali manj samo na Ribniškem in Kočevskem koncu. Drugje je vsaj v mojem primeru prava redkost, pa še kadar se je zgodilo, je bilo vedenje policistov veliko prijaznejše in ni bilo sredi naselja (Pred Rakekom in med Vipavo in Ajdovščino)

Hvala za vaša mnenja in izkušnje

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Eh, mene so tako ustavili na bivši hiti cesti. Kot kriminalca, z lučjo in sireno. Za povrh ni rekel ne dober večer ne nasvidenje, ampak samo odrejam vam preizkus alkoholiziranosti.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Torej se to dogaja tudi drugje, morda manj pogosto. Meni se res skoraj samo v Kočevju in Ribnici, pa čeprav nisem nič manj po drugih cestah in ob nič bolj čudnih urah.

To početje se mi zdi zelo neokusno.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ali si morebiti pripadnik določene etnične skupnosti?

Te imajo še posebaj radi,saj se večkrat vozijo z tehnično neizpravnimi vozili.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.121
16.340
113
Čisto tako vprašam....kako pa naj te drugače ustavijo kot z lučmi ter zvočnim signalom, če se pa srečate v naselju in se odločijo te preverit? Saj niso vse policijske kontrole take, da mora biti policaj že parkiran, nato pa te z liziko potegne ven iz prometa...
smile-1.gif

To kar se tebi dogaja je klasičen primer kontrole, če so pa med postopkom nesramni oz. se do tebe obnašajo kot do kriminalca je pa že nekaj drugega..... čeprav tu na alterju se 99,9% folku to tako ali tako ne dogaja, njih ustavijo v povprečju 1x na 6let ali pa še to ne, tako da bi bil sedaj klasičen alter odgovor ta, da si si sigurno sam kriv za to
tongue-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.098
113
Enkrat so me tako ustavili. Me je sicer razjezilo in ranilo moj ego kot tebi. Ampak policiji v opravičilo: imel sem tablico drugega območja, bilo je nekaj km od meje in še avto je bil dokaj redek primerek. Čisto lahko bi bil tudi nekdo, ki mu manjka še nekaj km, da ukraden avto spravim iz države.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Etnična skupnost je slovenska, priimek je slovenski, korenine na dolenjskem. Izgled tudi ne spominja na drugačno skupnost.

Če sem sam kriv za to je možno, vendar razloga ne poznam. Policaj seveda ne bo želel dati argumenta zakaj je tako, zelo rad pa bi slišal pravi argument.
Naj povem še, da opravim preizkus alkoholiziranosti nekajkrat letno, govorili bi lahko že o mesečnem testiranju. Zagotovo pa letno več kot 5krat. Pa ravno jaz, ki še v življenju nisem bil pijan. Čeprav se še tako čudno sliši, je res. Gotovo bi morali imeti zabeležene moje rezultate testov alkoholiziranosti (strogo vedno sem napihal 0.00). Ne vem zakaj mi vsakih porivajo tisto frulico

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Citat:
Uporabnik biblija pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Ne, v mojem primeru ni bil fejk, je bil pravi policijski avtomobil...

Si bolj temne polti ? Črnolas?

Nisem temne polti, celo morda svetlejše kot povprečen slovenec. Lasje so res temnejši, vendar ne črni. Pa tudi že kak siv je vmes...
smile-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Sam res....pac upadljiv si. Al te je pa kdo na piko vzel.

Lahko da me je res vzel kdo na piko, glede na to, da se mi to dogaja samo na Ribniškem in Kočevskem. Ampak do sedaj nisem imel kakršnihkoli kriminalnih dejanj ali sodišč. Ne vem s čim se še lahko zamerim policistom.
Imam tudi bivšo sošolko, ki je v zaposlena na PU Kočevje. Nimava več veliko kontaktov ampak morda bi moral njo vprašat, če je res kakšna zamera.
Skratka res ni kakšne osnove za to početje. Verjetno se ne spotikajo ob to, da na avtomobilu nimam ribniške ali kočevske registracije?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.121
16.340
113
A to zadnje čase te ustavlja vedno en in isto policist ali je bolj kot ne vedno drug? Razlogov je lahko namreč malo morje - imaš npr. sumljiv avto, lahko se voziš ob čudnih urah po čudnih lokacijah, lahko da je dal komandir postaje svojim podrejenim nov zagon s kakšnim nadiranjem in zdej vse oz. veliko več ljudi tako ustavljajo kot tebe, lahko da je kakšen "ptiček" dal policiji napačno informacijo da reši svojo rit in si dobil kakšno oznako zaradi česar te bolj kontrolirajo, lahko da si napeljal sestro/hči od kakšnega policaja pa sploh ne veš....ja no...razlogov je lahko malo morje
grin1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.092
113
v lokalni ostariji
mene so večkrat takole ven "cuknili" ko sem šel s traktorjem (ker sem jim bil sumljiv ob 21h zvečer... ) in še preden dober večer sem že dobu frulico pod nos (0.0) no enkrat sem rekel da hočm rezultat napisan je rekel da ne da če je 0 da ne pišejo nič...

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Zadnje čase se mi zelooo pogosto dogaja, da me policaji ustavijo z modrimi lučmi SREDI NASELJA in naredijo običajno kontrolo prometa (vozniška, prometna, test alkoholiziranosti, pregled obvezne opreme...).
Nazadnje se mi je to zgodilo v soboto zvečer tik pred Kočevjem (breg pri Kočevju).
Zelo me iritira, da me ustavijo kot kriminalca sredi naselij. Če bi bila običajna kontrola, bi seveda čisto razumel in z veseljem opravil test alkoholiziranosti in pokazal kar pač moram. Če bi naredil prekršek in bi bil ustavljen na tak način, bi seveda tudi bil brez pritožb.

Vendar pa mi je nesprejemljiva običajna kontrola prometa na način lovljenja kriminalcev into v naselju.

Naj povem še, da se mi to dogaja več ali manj samo na Ribniškem in Kočevskem koncu. Drugje je vsaj v mojem primeru prava redkost, pa še kadar se je zgodilo, je bilo vedenje policistov veliko prijaznejše in ni bilo sredi naselja (Pred Rakekom in med Vipavo in Ajdovščino)

Ker pač ne voziš črn BMW. Malo za šalo, malo za res. Te je morda kdo kaj prijavil, iščejo podobni avtomobil? Ali pa si podoben kateremu staremu znancu policije. Razumem te pa , da je to ustavljanje kar moteče.
uf-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Ni vedno drugi policist,so pa različni. Ne more biti vedno drug, jih je premalo, če pogledam kolikokrat se to zgodi. Ampak nekaj mora bit, da je to samo na omenjenem koncu. Sestro, hči, mater, taščo
smile-1.gif
policajev nikoli nisem napeljeval, kaj šele zapeljal. Ni moj cilj, da bi bil ženskar.

Vem da se po eni strani nimam kaj sekirat. Po drugi pa, ko se zmeniš z nekom za uro in zamudiš zaradi teh dogodkov, verjemi da ni prijetno. Kot tudi ne to, da me ljudje poznajo in si tudi lahko marsikaj mislijo.

si bil ustavljen normalno ali tudi z modrimi lučmi?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:

Ker pač ne voziš črn BMW. Malo za šalo, malo za res. Te je morda kdo kaj prijavil, iščejo podobni avtomobil? Ali pa si podoben kateremu staremu znancu policije. Razumem te pa , da je to ustavljanje kar moteče.
uf-1.gif

Mislim, da me ni nihče prijavil, verjetno bi to vedel. Dvomim, da iščejo moj avtomobil, saj je vreden pod 400 EUR, morda celo pod 200.
smile-1.gif