Konstantno se mi maši nos

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.617
3.140
113
Fiziološka raztopina se da na pol litra kupiti v lekarni. Veliko veliko ceneje kot pa če bi kupoval Aqua maris in podobne zadeve, vsebina pa povsem enaka.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Še ceneje pa je da si fiziološko narediš doma. 9 gramov soli v liter vode te ne stane praktično nič.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Mislim da za izpiranje nima veze če je jodirana ali ne. Gre not in takoj ven. Glavno da je fiziološka raztopina (torej pravilna koncentracija soli).

Večina gres res ven in not. Nekaj pa se vseeno ustavi v glavi. Kako vem? Ker če se čez recimo 2h prepognem, se mi iz nosa ulije voda
wink-1.gif

Pač nekje sem zasledil, da je boljš brez joda, in ker jo dobim na isti polici kot navadno jodirano sol, potem za te potrebe vzamem tako brez.

B81

22. jul 2007
36.894
10.463
113
To verjetno pomeni, da ni dodatno jodirana...jod vsebuje vseeno, razen ce ga odstranijo na kak nacin. IMO

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Morska sol poleg NaCl vsebuje še kalcijeve, magnezijeve in kalijeve spojine, poleg kloridov še sulfate, bromide, fluoride in jodide. Za pripravo fiziološke raztopine se uporablja kemijsko čisti NaCl, za razna izpiranja in grgranja je pa naravna morska sol čisto dobra. Tisti bolj picajzlasti pa uporabite kameno sol, ki ima manj primesi.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Bom kar tu napisal, ker se gre že o nosnih problemih..

Že celo življenje imam težave z dihanjem skozi nos, tako da večino časa diham skozi usta (ponoči ves čas), naj omenim, da imam tudi zelo nepraviln griz zob, vendar zdravnik meni, da to ni problem.. Bil sem pri otorinolaringologu, šlo naj bi za kronični rhinitis, ugotovljeno je bilo, da imam zadebeljeno nosno sluznico in tesno stanje v nosu. Danes sem bil še pri alergologu, alergije nimam. Sedaj spet sledi obisk otorinolaringologa..

Imam tudi zelo povečane mandlje, angin nimam. Osebna zdravnica pravi, da bi lahko bil problem tudi tu ali v nepravilnem grizu. Otorinolaringolog pa to možnost izključuje. Vem, da zdravniki vedo več kot jaz, ampak vseeeno ne bi šel rad na eno operacijo, problem bo na koncu pa v zobeh ali mandljih.
sprasujem se.gif