Konstantno se mi maši nos

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Piješ veliko mleka? (sploh tega iz trgovine)

Mogoče poizkusiš za ene 3 tedne čist odstraniti mleko in čim več mlečnih izdelkov (sir, jogurte...)
Veliko jih je že opazilo, da ko so prenehali z uživanjem mleka, da nos ni več zamašen... (pa ni nujno alergija na laktozo)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če se že omenja alergija, bi potem bilo za probat tudi brez moknatih izdelkov zaradi glutena.

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Simptomi s strani dihal so redki pri alergiji na hrano. Najpogostejši vzrok za kronično zamašen nos je alergija na pršico.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Za vse tiste, ki predlagate operacijo: je zelo (!) boleča - tudi čas PO operaciji je zelo zoprn - in še najslabše --- ni vedno uspešna. Poznam 2 primera, ko se jima je stanje v kratkem času kljub operaciji poslabšalo - torej en kup trpljenja za prazen nič.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
ni rešitve. lahko se samo sprijazniš s tem. imam polipe pa so mi že pred 30+leti rekli naj jih dam odstraniti. ampak ker so mesarji in se zadeve rade ponovijo se nisem odločil za to.
občasno se mi zaradi tega mašijo sinusi, pa pojem pat tablet sinupreta pa je bolje.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa je potem rešitev?
Meditacija.
Sam sebe prepričaš, da nosu sploh ne potrebuješ.
wink-1.gif

(če najdeš rešitev, še meni povej)

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik jure_jankovich pravi:
Za vse tiste, ki predlagate operacijo: je zelo (!) boleča - tudi čas PO operaciji je zelo zoprn - in še najslabše --- ni vedno uspešna. Poznam 2 primera, ko se jima je stanje v kratkem času kljub operaciji poslabšalo - torej en kup trpljenja za prazen nič.

Jaz sem bil že 2x na operaciji pa jo priporočam.
smirk-1.gif

Je zelo nadležna operacija, sploh odstranjevanje tamponov je posebna izkušnja
crazy1.gif

Stanje je sedaj mnogo boljše, ampak še vseeno se mi vsake toliko časa kar konkretno zabaše nos. Takrat pomaga olinth in to je to.

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Čisto odvisno.
Največkrat se mi zabaše med prehodnimi obdobji. Takrat velikokrat ne gre drugače kot dihanje skozi usta. Sploh ponoči.
Recimo danes sem brez problema cel dan dihal skozi nos, medtem ko včeraj nisem mogel...Ponoči bo očitno ena vmesna kombinacija
grin1.gif

Poleti in pozimi pa načeloma ni večjih problemov in dokaj normalno diham čez nos.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Qmi pravi:
Citat:
Uporabnik jure_jankovich pravi:

Jaz sem bil že 2x na operaciji pa jo priporočam.
smirk-1.gif

Je zelo nadležna operacija, sploh odstranjevanje tamponov je posebna izkušnja
crazy1.gif

Stanje je sedaj mnogo boljše, ampak še vseeno se mi vsake toliko časa kar konkretno zabaše nos. Takrat pomaga olinth in to je to.
ZZZS krije te operacije? Če ne, koliko je za "colati"?
Čakalne dobe?

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Ja, operacijo je krila zavarovalnica, ker gre bila potrebna zaradi zdravstvenih razlogov, ne lepotnih
wink-1.gif

Koliko pa stane pa ne bi vedel, nikoli nisem dobil domov poročila. Npr. znanka je dobila poročilo, ampak za drugačno operacijo...

Čakal sem pa približno pol leta, da sem prišel na mizo. Obakrat v LJ

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Pri privatniku je korekcija nosu od 2k€ naprej, odvisno od posega. Za realno cena pa raje računaj dobre 3k€.
Pa vsi privatniki ne čistijo sinusov!

Ja zzzs krije, kot je @Qmi povedal, če imaš zdravstvene težave. Ne pa, če te vizuelno moti kriv ali velik nos.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.617
3.141
113
Jaz sem imel težave z odvisnostjo od Operila. Ko sem ga dlje jemal se mi je takoj, ko sem ga nehal jemat zamašil nos. Po tem se šel k doktorju in mi je dala neko močnejšo zadevo na recept za sinuse (je kar malo zapeklo ob uporabi). Nato je bilo dolgo časa dobro, problem pa je, da sem v takšnem delu, da me hitro prepiha in se prehladim, nato pa me zelo moti ponoči da ne morem dihati. Sedaj nekaj časa uporabljam Nasic, skušam pa čim več kombinirati z uporabo 0,9 % raztopine NaCl (Aqua Maris in podobne zadeve). Tisto ne povzroča odvisnosti. Pomaga sicer malo manj a se sčasoma nekako odvadim od močnejših zadev, dokler se spet ne prehladim in se zgodba ponovi.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Za zaštopane nose in v času prehlada je tole topšit zadeva http://www.nasopure.com/ Obstaja seveda tudi konkurenca. Priporočam pa takššnega, k se lahko stisne in s tem poveča pritisk curka.
Ok za ljudi k imajo polipe in fizično zaštopan nos je malo manj topšit:)

Sam notri nalijem morsko vodo ali pa 1l navadne vode solim (2čajni žlički) s soljo brez joda (neka groba sol iz piranskih solin)

Ob tistih tečnih dnevih k porabiš 2 paketa robčkov, al pa že kak zelen ven prileze:)) si čez vsako nosnico sprazniš dve flaški 3x na dan in si spucan. Par dni, da prehlad mine pa si zmagal:)

Ko se naučiš regulirat kam ti gre voda, al v grlo, ušesa ali čez drugo nosnico, se da potem tudi gnojno grlo spucat;) Če pride v ušesa, pa ni fajn občutek:)

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Pri privatniku je korekcija nosu od 2k€ naprej, odvisno od posega. Za realno cena pa raje računaj dobre 3k€.
Pa vsi privatniki ne čistijo sinusov!

Ja zzzs krije, kot je @Qmi povedal, če imaš zdravstvene težave. Ne pa, če te vizuelno moti kriv ali velik nos.

Če imaš zdravstvene težave pa se načeloma da hkrati zmeniti tudi za manjšo korekcijo.
Sem slišal tudi za primere, kjer ni bilo nič narobe in je oseba želela le popravilo nosa, ki so ga izvedli iz "zdravstvenih" razlogov.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Mislim da za izpiranje nima veze če je jodirana ali ne. Gre not in takoj ven. Glavno da je fiziološka raztopina (torej pravilna koncentracija soli).